Eventuella kommentarer är välkomna direkt på denna sida! Du är besökare nummer:[counter]

Ögonoperation??

memira

2012-08-05

5/8 Hemma efter kappseglingen som slutade med resultatet 10-6-7 bland 35 startande vilket åtminstone inte jag är nöjd med. Nu är det dags att börja skaffa fram de reservdelar som behövs till Nikoline. Jag skall ju ner dit om ungefär 1 månad.

6/8 Demonterar den trilskande Wallasen. Nu har den sotat igen fullkomligt, troligen för att vi har kört den på låg effekt. Varje gång man tar isär den måste man köpa ny renoveringssats eftersom det sitter packningar som spricker efter att de varit upphettade en gång. Nu har jag tröttnat och tillverkar nya som håller att demontera. Skall testa att starta den på rödsprit istället för fotogen tills den blivit varm. Är det någon som provat detta tidigare?

8/8 Börjar leta flygbiljett söder ut. Kontraktet med marinan går ut 24/8 och jag har mycket arbete som skall vara gjort före sjösättning.

20/8 Har förlängt kontraktet med marinan på obestämd tid. Det är aldeles för varmt för att åka ner och bottenmåla. Temperaturen håller sig fortfarande runt 30+ i skuggan.

22/8 Planerar att inom kort lägga ut lite bilder från vårens och sommarens seglingar. Har även skaffat det mesta som skall med ner. Bottenfärgen skall enligt uppgift vara på plats. Har köpt en elektrisk oljebytare eftersom jag blivit för lat för att handpumpa. Väntar på reservdelar till watermakern 

Jag håller på att undersöka möjligheten att operera mina ögon så att jag slipper glasögon. Det vore ju en dröm att dels slippa skitiga glasögon som man inte överhuvudtaget kan använda när det regnar eller vågor slår över båten. De blir fort fulla av salt när det stänker. Då skulle man också kunna använda bra solglasögon och slippa att sitta och kisa mot det vita seglet. Jag hoppas att morgondagens undersökning slår väl ut. Jag har tidigare försökt att skaffa vanliga linser men mina ögon är för torra för det.

30/8 Synkontrollen avklarad. Över 37,000 besök på sidan, det är kul. Nu finns också lite bilder från våren utlagda.

 

 

 

Antal kommentarer: 5

2012-08-29 17:10:18 - Arne olin, arne.olin@comhem.se

Hallo där, min kompiss Leif bjorde det förra året med mycket lyckat resultat, jag tror det kostade runt 45 slängar. Så nu springer han och tittar på allt han inte sett förut, han är hel nöjd. mvh arne.

2012-08-30 18:39:39

Jag har klarat första kontrollen så nästa fredag hoppas jag få det fixat.

2012-09-01 17:47:53 - lars johansson, kallestan@telia.com

Hej Jag har bytt linserna i mina ögon för 2,5 år sedan fungerar mycket bra men det tar ett tag innan huvudet har ställt in sig på det. Operation smärta =0 Jag gick direkt från operat. till ett fik och drack kaffe och läste tidningen det var super. Man blir lite ljus känslig ett tag så solglasögon är ett måste.
Hälsningar Lasse johansson

2012-09-01 18:02:35 - Lars Johansson, kallestan@telia.com

P.S. Tänk på när du skall göra operationen för det fodras ett antal återbesök med vist mellanrum ifall du skall ut och åka med båten:

2012-09-02 20:09:16

Det låter ju bra. Jag skall gör första återbesöket innan jag åker ner igen.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden