Eventuella kommentarer är välkomna direkt på denna sida! Du är besökare nummer:[counter]

Besättning igen.

2012-05-19

18/5 Raymaringubben anlände 20:30, det är ju i och för sig efter lunch. Jag hade sagt att jobbet skulle ta 5 min. Han fixade det på 2! Det är skitjobb från de som installerade från början. Han ville inte ens ha betalt men han fick 10 Euro. Det är ju inte hans fel att någon annan har gjort ett skitjobb. Jag skall göra om flera kopplingar som inte är ok.

19/5 Hämtar tvätt och handlar medan jag väntar på Johnny. Skall bli kul med sällskap. Han anländer per taxi. Vi går och handlar lite mera och äter en hemskt stor lunch som vi bara orkar äta till hälften. Sedan dyker Johnny och tar bort en rejäl bit tamp som satt fastbränd på axeln. Det blir en lugn kväll.

20/5 Går till Olympos marina straxt bredvid. Får vänta 2 timmar på han som tankar. Fyller på 243 l. för 403 Euro. Där rök ytterligare en halv månads pension. För övrigt en fin segling/motorgång på ett slätt hav. Ingen sjösjuk. I morgon skall vi få besök av Tommy som varit med förr. Då blir vi 3 ombord så då slipper jag jobba, bara klaga på hur de andra beter sig. Ska bli jätteskönt! Kanske skall ta ett bad ibland men det gäller nog att hålla i badstegen, annars kanske de sticker med båten. Det finns olika sorters pirater!

21/5 Tommy anländer 9:30 så vi provianterar och kör motor till Korintkanalen. Vi får vänta någon timme innan vi får passera världens dyraste kanal i förhållande till längden. 153 Euro fattigare passerar vi de 3,5 sjömilen i 2 knops medström. Det är mäktigt att se broarna över70 m. upp. Tyvärr är kanalen dåligt underhållen, väggarna har rasat på långa stycken. När vi kommit igenom går vi till marinan i Korint.

22/5 Vi gå mot nordväst innan vinden kommer, seglar en stund innan den ökar så att det blir jobbigt, 17/18 m/sek. Vi får vända och gå in i en vik och lägga oss på svaj. I en överhalning välte en nyöppnad Gammeldansk i bordet så allt rann ut på mattan. Besättningen tar ut mattan och sköljer den med vatten. Det är spritmissbruk av värsta sort.

23/5 Efter en gungig natt på svaj och lite grundkänning drar vi iväg väg 05:40. Vi vänder efter 1 nm., sjön är för hög. Nytt försök 10:30, gastarna plockar fram flytvästar och sjösjukemedicin. Båten är snäll men trots 55 hk. är vi ibland nere under 2 knop. Det går tungt i motsjö. 33 nm. senare hamnar vi i Itea på fastlandet efter en lång jobbig dag. En stor fin marina som ingen sköter så allt är förfallet på Grekiskt vis.

24/5 Regn så att båten saltas av efter gårdagen känns bra även om det mesta blir blött. Efter frukost bär det iväg och efter en stund kan vi kryssa i behaglig vind och regnet upphör. Det blir en fin dag med ökande vind. Nästan framme väljer vi motorgång till en liten mysig ö som heter Trizonia. Planen är att i morgon gå till Messolongi marina och lyfta båten. Vi har alla biljetter hem sent på söndag kväll. Väntar just nu på lyfttid, vi har nästan 40nm. dit. Hoppas det blir sent i morgon. Känns lite elakt mot gastarna att de inte får segla alla dagar de är med. Jag skull ha velat lyfta på söndag morgon men de lyfter bara månd., onsd. och fredag. 

25/5 Uppe med tuppen för att gå till Messolonghi. Kommer dit kl 13:00 och kl 14:20 står vi på land. Allt fungerar bra men marinan är ny. Butiker och annat är inte färdigt ännu men kommer att bli bra så småningom. Tyvärr är det si och så med säkerheten, det finns inga vakter och ingen kontroll på folk som kommer in i marinan.  

26/5 Besättningen tycker båten är för skitig så de börjar putsa och polera. Det blir riktigt bra trots att de utför jobbet mitt i solen. De tar vätskepaus ibland men har lite bråttom eftersom vi flyger till Sverige i morgon. Jag betalar marinan 1017 Euro för att vara här 3 månader, det blir ungefär 9000:-.  

27/5 Taxi till busstationen, 3,5 tim i buss till Athen sedan 1 tim ytterligare till flygplatsen. 3,5 tim flyg och 3 tim i bil, hemma 04:00. Därutöver en massa väntetid sliter på kroppen. Vi är i alla fall hemma. Nu blir det längre mellan uppdateringarna över sommaren men händer det något lägger jag ut det. Har en del kul bilder som jag lägger ut vid tillfälle.         

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden