Eventuella kommentarer är välkomna direkt på denna sida! Du är besökare nummer:[counter]

Påsk!

2012-04-06

Eftersom jag inte sett någon befolkad finsk båt i marinan lyckades jag överleva gårdagen. Vi får se vad det blir för firande i marinan. Vi är ett antal svenskar här. Tyvätt har jag ingen Östgöta sädes kvar så det måste till något sorrugat.Idag får kapellet sitta uppe så att jag får lite skugga, 27+ i sittbrunnen kl 10. 

7/4 Det blev en lugn gårdag utan nämnvärt firande. Det ser ut att bli likadant idag. Påsklunchen var ytterligt spartansk. 2 sorters korv, lite ost, en brödbit, matjessillen var för gammal, bara att kasta, en liten gammeldansk. en öl och några kokta ägg. Det är ju bra för matchvikten. Det blir säkert en lugn afton också eftersom jag under en lång tid mått pyton. Magen har gjort uppror och trots häftig medicinering vill den inte bli bra.  

8/4 Sticker ut och seglar, mest för att få bort ev. påväxt på botten. Först till yttre viken där jag ankrar för lunch. Sedan seglar jag in i alla vikarna och tittar på de små samhällena. Badlivet börjar komma igång men det är några tusen solstolar lediga fortfarande. 18,5 i vattnet.

9/4 Åker till stan för att fixa magmedicin. Den finns inte hemma men skall komma kl 10:30. Nytt besked är kl 13:00. Ytterliggare nytt besked kl 14:00, då dök den upp. Det blev långa promenader i väntans tider. Väl hemma igen tar jag genuan till segelmakaren eftersom det påsydda solskyddet är helt uppbränt. Jag bokar också hotell i Istanbul eftersom jag i morgon tänker ta nattbussen dit. Jag tänker stanna en eller två nätter för att se staden. Har fått rådet att ta med alla upptänkliga försvarsmetoder som pepparspray och elpistol eftersom jag skall till en riktig storstad. Vi får se, jag känner ingen oro alls efter att ha vistats i landet i 3 år. 

10/4 Hjälper till med att få 2 bränsletankar på plats i en Nauticat. Originaltankarna är inte gjorda av rostfritt material! Packar det nödvändigaste för Istanbulresan. Det blir inte mycket, bara en liten ryggsäck, datorna får stanna ombord.

Antal kommentarer: 2

2012-04-06 17:25:09 - Frasse, fransson.s@telia.com

Skepp o Hej!
Och Glad Påsk själv på dig!
Trevligt att kvällsläsningen har kunnat återupptas. Och kul att marinans proffs har förkovrat sig med den svenska pensionärskursen. Sånt värmer.
Annars liknar påskvädret mer och mer julväder. Snöblandat regn övergick i snö på f. m. och termometern visar kring nollstrecket. Skönt inomhus med braskamin igång och traditionella påsktillbehör.
Ha de så bra i värmen hälsar
Frasse
:@:P;)

2012-04-06 23:09:53

Hej! Jag blev lite orolig, jag har inte hört nåt på länge från hovskribenten. Här har jag mellan 25-30 i solen på dagen. Beträffande utbildningen tror jag att jag tar till mig lärdomar lite fortare än de flesta och har lätt att överföra det till vekligheten. De som bara sitter på sina kontor och inte ser verkligheten har det svårare. Därför är det lätt att ge dessa en lektion i hur det fungerar i praktiken.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden