Eventuella kommentarer är välkomna direkt på denna sida! Du är besökare nummer:[counter]

Lurad!

2012-06-01

Innan vi åkte hem skröt alla med att vädret hemma var bättre än vi hade i Medelhavet. Väl hemma regnar det och är ganska kallt. Jag tror vad jag vill om det väder de skröt om. Jag försöker polera den gamla Maxin som skall i sjön i morgon. Det går inte alls, SMHI hade lovat skurar idag. Det var fel, det blev bara en, men den har hållit på hela dagen! Hoppas det blir bättre i morgon, som det är nu vet jag ju inte vilken sida som skall vara upp på båten. Jag har för mig att kölen skall bli blöt, men det blir den ju hur jag gör.

2/6 Sjösatt! Det är smidigt med små båtar. Elproblem tycks förfölja mig. I går kollade jag att batterierna var o.k. När jag sjösatt var alla tomma. Med hjälp av en lånad laddare hoppade motorn igång så att jag kunde ta mig till mastkranen. I morgon skall det städas invändigt och batterierna kollas.  

6/6 Det fick bli nya batterier, de gamla var odugliga. Det är underligt att ingen löst batterifrågan slutgiltigt. Titta på högarna av batterier på soptippen, det måste vara en jätteaffär för tillverkarna....

10/6 I fredags seglade vi över Vättern för att kappsegla i Carlsborg. Tommy som äger båten, jag, och en gammal kompis, Håkan som jag kappseglade ihop med för 16 år sedan. Det blev en långdragen historia med alla sorters väder. Vi hade b.la. 11 timmars oavbrutet regn under natten mot lördag, vi har nog legat i bleke sammanlagt 7-8 timmar och fått en åskby över oss. Vi kom i mål efter 25 timmar ganska trötta, genomblöta och frusna. Hur kan man utsätta sig för sådant frivillgt? Inga problem om man är tävlingsidiot!  

16-17/6 Kappsegling igen. Den här gången på en X-312 som ägs av en klubbkompis. Vadstena-regattan seglas om Sveriges finaste vandringspris, Kungakannan som är över 100 år gammal. Konstiga vindar gjorde att seglingen blev ett lotteri där turen avgjorde. På söndagen ny segling i betydligt rättvisare vindar. Resultatet blev någonstans nära mitten efter kul fighter med flera närkontakter.

21-25/6 Midsommarfirande! Vi seglar på torsdagskvällen över till Karlsborg eftersom de har traditionellt firande med stång och folkdans. Vi själva ägnade oss mest åt att äta och dricka. På lördagen seglade vi till Granvik för att besöka puben där. Det mest intressanta är att titta på en del andra besökare som är lindrigt nyktra och verkar komma ut från Tivedens skogar. Hemsegling på söndagen då vi fick lite regn på oss vilket vi klarat oss ifrån tidigare.  

Antal kommentarer: 2

2012-06-09 21:57:16 - martin, maxbil57@hotmail.com, -----------

hej seglare , jag har kört lastbil i typ 40 år,även till turkland,å iran irak å flera år i saudi arabien ,detta skrivar jag för att jag har läst om dina äventyr å dåliga mage,jo det är inte ovanligt när man kör lastbil, maten är ju inte altid så frisk,,,, att dricka te,vanlig te utan socker flera ggr dag hjälper ;), slopa kanske mjölk som kan störa , vänligst martin

2012-06-10 19:12:31

Magproblemen drog jag på mig under en resa till Dominikanska Republiken 1992. Jag har sökt hjälp ett antal gånger utan framgång. Nu har jag hittat en fungerande medicin men den har så mycket varningstext så att jag undviker den i möjligaste mån.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden