Eventuella kommentarer är välkomna direkt på denna sida! Du är besökare nummer:[counter]

Istanbul t.o.r.

2012-04-10

Tar en buss till Istanbul på kvällen. Det tar 13-14 timmar, jättefina bussar med b.la. 12 tv-kanaler framför varje stol. Stannar 5-6 ggr. på vägen.

11/4 På förmiddagen tar jag mig först via tunnelbana och sedan spårvagn till Binbirdirek Cistern som är en underjordisk vattenbassäng uppburen av ca 700 marmorpelare. Därefter Sultanahmet moske (Blå Mosken). Otroligt fint och välbevarat. Undrar hur lång tid det tagit att knyta den flera tusen m2 stora mattan? Man får inte gå in med skor på sig vilket är förståeligt. Efter en massa rundvandring börjar orken ta slut så jag söker upp hotellet. Det motsvarade väl inte förväntningarna men var åtminstone rent. Mitt i natten tar strömmen slut, en säkring p.g.a. för mycket värme på...

12/4 Ingen fungerande dusch på morgonen men det blev bara en axelryckning till svar. Inga återbetalda pengar heller. Spårvagn till Hagia Sophia mosken som man inte skall missa. Därefter skulle jag på Grand Basar. Det var en bit att gå och jag hade flera gånger fått sällskap med vänliga människor som bara ville att jag skulle titta på än det ena, än det andra, för att få sälja sånt jag inte vill ha. Jag sätter mig och beställer en öl i solen innan jag går in. Jag får den och de sedvanliga nötterna. När jag skall betala kostar det 15 lira! 10 för öl och 5 för nötter jag inte beställt!! Det var droppen, jag frågade vad han menade men svaret var att jag skulle betala eftersom jag ätit av nötterna. Jag betalade varefter jag tog resterande öl , tömde det i nötskålen och mosade det till en gröt. Han frågade vad jag gjorde och jag sa att jag gör vad jag vill eftersom jag har betalat allt. Sedan tog jag skålen och vände den upp och ner samt smetade ut allt på den fina duken. Han gapade och skrek medan jag lugnt visade fingret och gick därifrån. Här har jag aldrig sett någon göra det tidigare och det anses som riktigt spektalutärt. Jag tror att det dröjer innan han försöker blåsa en turist igen! Basaren är enormt stor med tusentals små butiker som säljer allt från guld till kryddor. Resten av dagen går åt till att b.la. hitta den gamla akvedukten som försörjde staden med vatten. Man blev tvungen att bygga den eftersom staden ligger på en kulle med andra kullar runt omkring. På natten buss tillbaka till Marmaris.

13/4Hämtade ut mitt reparerade segel för 300 Euro och lämnade in tvätt. Synd att jag inte kan hissa och kontrollera det eftersom det blåser 10-12 m/sek.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden