Dagbok 2008

Hem! 

2008-11-26

Den 25:e går vi och bekantar oss med omgivningen. Trots att hamnen skall vara öppen året om är duschar och toaletter stängda! Bestämmer oss för att åka hem, tar upp jollen på däck och stuvar undan cyklar, livflotte m.m. Vädret inbjuder inte till att stanna och utforska stan bättre.

26:e Upp före kl. fem. Tåg till Strasbourg, taxi till Baden Airport och Ryan Air till Skavsta där Reidars brorsa Conny står och väntar. Hyggligt! 

Har lagt in lite nya bilder och korrigerat en del text. Kommer inte att jobba så mycket med sidan förrän efter jul. Tills dess hoppas jag hitta ett och annat nytt inlägg från nya läsare. Jag planerar ett eventuellt besök i Frankrike jul-nyår men vi får se.

Visste ni att om man fraktar per lastbil drar varje hästkraft fram 300 kilo. På järnväg går det åt mindre kraft så varje hästkraft klarar 450 kilo. Med pråm krävs det 1 hästkraft för att förflytta 2000 kg.!!!  Det är bara att lägga ner både järnvägar och vägar, kanalerna slår ut alla och är i särklass mest miljövänligt. Vi kanske borde använda våra egna kanaler så som vi gjorde förr?? Nu används de ju bara för nöjestrafik.

Vi hörs!