Dagbok 2008

Ruhr...

2008-10-04

Torsdag 2/10 Nästan inget regn på hela dagen. Ganska händelselöst men slussar upp 6,2 m i Minden. Fortsätter till Tomberg jaktklubb. Google pos.51,51,28  07,30,55.

Fredag 3/10. Vi går vidare österut i kylan direkt på morgonen. Det blir dock mildare under dagen och regnet avtar. Hartmuth och hans kompis Gunther kommer om bord efter ett par timmar. De blir med hela dagen och har med sig massor med mat och öl vilket konsumeras i snabb takt. De är lediga från sina jobb eftersom man firar återföreningsdag och det är allmän helgdag. Vi slussar ner först 13,1 m. sedan 8,5 och sist 6,3 m. Vädret blir så pass bra att vi långa stunder åker nerkabbat d.v.s. kapellet över sittbrunnen är nerfällt. På slutet kommer vi in i Ruhrområdet och börjar leta hamn. Ingen plats för fritidsbåtar här inte. Det börjar bli mörkt men till slut hittar vi en ganska nybyggd marina precis intill ett akvarium och en märklig teater som ser ut som en skidbacke. Straxt intill finns en stor gasklocka som gjorts om till en jättetank för dykning. Våra passagerare blir hämtade av sina hustrur sent på kvällen.  Google pos: 51,29,30  06,52,57

Idag är det Lördag och vi tar sovmorgon. Fint väder men kallt. Blir kvar hela dagen. Har b.l.a. slagit i motgift mot algerna vi har i nedre bränsletanken. Jag såg dom när jag grejade med tankmätaren för ett tag sedan. Problemet var att få i medlet på rätt ställe. Kom på att fylla genom bränsleledningens anslutning och sedan blåsa i den så att det spred sig i tanken. Hade jag inte blåst i den så hade ju motorn sugit i sig det hela med en gång och inget blivit kvar i tanken eftersom sugröret når nästan till bottnen.

Nu ska vi gå till Europas största köpcenter. Inte för att vi behöver något men kul att ha varit där. Behöver röra på oss så att vi inte sliter mera på sittfläsket.

Ruhr är inte alls så svart och skitigt längre som det var förr. Tvärtom, det är grönt och lummigt.     

Köpcentret är enormt med flera hundra butiker och tusentals tyskar som trängs. Inget att ha...

På kvällen blir det otroligt blåsigt trots att vi ligger i en hamn som kan betecknas som en gryta. Det rycker i förtöjningarna. Har precis bokat biljett för hemfärd via Ryan Air. 800:- kronor för två på tisdag är o.k. Tillkommer taxi till flygplatsen för lite mera. Båten skall också ha sitt, en månad för 1500:- är inte mycket att bråka om. Det är halva priset mot normalt. Vi förbrukar ju varken el. eller varmvatten när vi inte är här, där av priset.

Söndag 5/10: Byter olja i motorn och demonterar en del stöldbegärliga grejer som vi lägger inne i båten i stället.

Måndag 6/10: Tar tåget till Köln där vi besöker domen. Inte för att få syndernas förlåtelse utan för att träna kondition. Det känns i benen när man gått de 509 stegen 100 m. upp i tornet. Definitivt värt ett besök, enormt stor kyrka med jättehöga fönstermålningar. Vandrar sedan runt i gamla sta`n några timmar. Åker hem och packar det sista för hemresan. Det blir inte så mycket, Ryan tar bara 15 kg + ett handbagage. 

Ni som läser och är intresserade kan ibland gå tillbaka och läsa. Eftersom jag har så dåligt minne kommer jag ibland på saker som hänt tidigare och kompletterar efterhand. Det gör ju att det gamla blir aktuellt igen, eller hur?