Dagbok 2008

Onödigt jobb

2008-09-27

Igår var nog en tuff dag för Lasse. Den började med en fruktefterrätt, inte frukost alltså. Han tog det med fattning och blandade i musli precis som om ingenting hänt. Ibland är det svårt med språk! Vi passerar ett snyggt och prydligt Wolfsburg där de bygger några tusen folkvagnar per dag. Fattar inte varför de inte bygger riktiga bilar men det finns ju konstiga köpare också...

Slussar sedan upp i Sulfield 9 m. På morgonen hade vi bara 9 gr. så hösten hinner ifatt oss. Det börjar bli höstfärger på träden. Inte så konstigt, vi åker ju inte söder ut, bara mot väster. Stannar enligt min uppfattning i Braunschweig och bunkrar vilket jag bestämt hävdar. Lasse har en annan uppfattning och efter uppmaning kollar jag på kvittot. Jo det står hauptstrasse Braunschweg även på det så jag tror att jag har rätt. Men varför skulle vi ha samma uppfattning???  Stannar så småningom i en liten ficka utanför ett stängt cafe ca en mil efter byn för övernattning. Sömnen störs då och då av passerande pråmtrafik.

Idag var det ännu kallare på morgonen, bara 6 gr. men inte lika dimmigt. Under dagen blir det kanonfint väder, med precis som skepparens själ, en fläckfri himmel. Dessutom så varmt att Lasse hämtar shortsen. Nerslussning 14,7 m. i Anderten.

I dag har skepparen gjort bort sig för första gången. Han litade inte på tankmätaren som fortfarande visar fullt i nedre tanken. Så han bestämde sig för att demontera givaren och kolla vad som var fel. Den sitter monterad i en manlucka på tanken. När han demonterat den och drog upp den visade det sig att tanken var nästan full, precis som mätaren visade. Bara att återmontera trodde han, problemet var bara att den inte var skruvad i manluckan utan i ett separat mutterstycke. Det ramlade givetvis ner i tanken när han lossade sista skruven så det var bara att demontera manluckan också. Sedan hämta lämpligt redskap för fiske vilket Lasse fixade. Nu var det bara att återmontera allt så var det precis som tidigare, alltså bara att titta på instrumentet så ser man hur mycket bränsle vi har. Alla skruvar sitter inte lättåkomligt! Att det ska gå åt så många timmar med verkyg för att fatta nå`t så enkelt.... Dessutom med huvudet neråt under durken den varmaste dagen på hela resan. Lasse hade det skönt i solen på däck...

Är nu framme i Hannover och en liten mysig hamn på lat 52,24,322 long 9,44,79 på södra sidan av mittellandkanal. Planerar just ett besök på krogbåten i hamnen för att slippa laga middag. Kanske blir det en öl också, det är ju lördag! 

Det blev 11 öl 2 snaps 2 snitsel och 2 kaffe. Göransson i koj direkt.