Dagbok 2008

Inblåsta utan pengar

2008-09-14

Kristians ö

Det är inte så att vi är utan pengar (ännu). Det är bara det att vi är i Danmark på en söndag. Då är det mesta stängt. Här på Christians ö finns ingen bankomat och de tar bara danska pengar. I morgon kan vi få ut sådana på postkontoret. Vi fick kredit på det mycket intressanta museet av den trevliga föreståndarinnan.

Nu undrar väl vän av ordning varför vi är kvar här. För det första är det ett mycket trevligt ställe. Här bor 100 personer. I går hade hamnkaptenens bror 50-årsfest. Dit kom 92 personer. Här känner alla varandra och verkar trivas med det. Man samlas på kroen (där vi nyss ätit middag, de tar visakort)dricker pilsner och spelar sällskapspel. De flesta har någon kommentar och vi känner oss välkomna.

För det andra: Vi blir kvar därför att hamnarna på Bornholm är stängda på grund av hård pålandsvind. Man stänger helt enkelt med slussportar för att det som finns i hamnen inte ska gå sönder. Vilken tur att vi stannade här, annars hade vi varit tvungna att antingen gå in i Neksö, som är farligt i den vinden, eller fortsatt till Polen direkt. Det hade blivit jäkligt tufft.   

Nu verkar det som vinden lägger sig men det tar tid innan sjön gör det. Vi drar troligen vidare i morgon. Svaneke blir första anhalten , vi behöver lite proviant, men är det stängt får det bli Neksö. Där är det tufft att komma in vid ostlig vind men vad gör man, annars är nästa anhalt Swinowitce.

Pos Lat 55.19.15 Long 15.11.15