Dagbok 2008

Global uppvärmning?

2008-09-30

Fy f---n. Det är svinkallt, 10 gr, blåser ca 15 m/sek och regnar horisontalt. Kom inte och snacka om global uppvärmning. Det här är nog det bistraste jag varit ute med båt i. Ny istid? Allt är säkert Lasses fel, han blev hämtad av en trevlig prick från Norrköping (Det finns tydligen såna!)som kallas Danne. Blev hämtad med lastbil och skjutsad hem. Det är bara att de tog med sig värmen. Chauffören skall ta upp sin båt på lördag så det är kanske det de skall ha den till?

Det kan finnas en annan orsak. Lasses gräsklippare orsakar så mycket utsläpp så att därav uppstår den globala uppvärmningen. Nu har han ju inte varit hemma på ett tag och kört med sin klippare... I vilket fall som helst, allt måste vara hans fel.

Jag har kommit ytterligare 41,6nm västerut i kylan. Det blir ca 77 km. och har vikit av från Mitelland kanal söder ut mot Osnabryck. Jag ligger i deras yachthamn och väntar på Johnny Dahl som har flugit med Ryan Air idag till Dysseldorf. Han övernattar hos Hartmut, en kompis där, och kommer hit i morgon.

Sitter och kurar i båten och hör på regn och blåst. Funderar på att ta en varm dusch och nåt värmande invärtes. Hoppas jag slipper gå ut och betala hamnavgift... Det lyser i klubbhuset...

Värmer att läsa inläggen hemifrån! Kul!!!

Glömde Google pos: Lat 52,20,25,80 Long 07,57,12,26 Orsaken till skillnaden mellan GPS pos och Google pos är att Google använder 100/delar och GPS 60-delar. Det är också möjligt att kartdatum är olika.