Dagbok 2008

Stora vågor...

2008-09-15

Egentligen vet jag inte var gränsen för stora vågor går. Imorse kom det in en tysk som tyckte att de haft en hård resa. När vi kom blåste det mycket mer och vi tyckte inte vi hade några problem...

På f.m. tyckte vi att det lagt sig så att vi kunde gå vidare. Efter en del krångel med pengar (banken tog bara danska kort) lyckades jag göra oss skuldfria. Rädslan för hamnloppor gjorde att vi hissade på och hoppades att Svaneke skulle vara öppet. Vi läste litet som vi brukar göra och tog det lugnt. Framme där var klotet hissat och tre röda lyste så det var bara att dra vidare och hoppas att Neksö skulle var öppet annars är nästa anhalt Polen... Som värst hade vi kanske 15 m/sek och ett par större vågor såg till att det mesta ombord blev blött eller bytte plats med något annat...Allt i en röra på läsidan... Att det ska vara så jäkla svårt att sjöstuva. I morgon ska jag lägga mig på durken och och titta åt den sida som kommar att vara mot vinden. Om jag då kan föreställa mig att den sidan är upp och allt som kan ramla ner måste sättas fast måste det väl bli rätt, eller?

 Neksö är öppet så vi kommer in! Vi tyckte vi hade haft en bra resa men straxt efter oss kommer en tysk 40 fotare in med en närmast hysterisk skeppare och en besättning som varit sjösjuka. Spåren fanns på däck.. Vi hjälper dom till en lugn plats i hamnen. Efter en "hamnare" så blir det först lite bunkring och sedan pizza på byn. Jag tror Lasse är lite sliten för han kryper till kojs före 19:30.

Vi räknar med en tidig avfärd mot Polen i morgon. Då kommer jag att få svårare att uppdatera sidan tills jag lyckats få igång ett tyskt kontantkort och det kan ta några dagar. Bli inte oroliga för det, vi klarar oss nog. Ha det bra alla ni som är intresserade önskar en hittils icke sjösjuk besättning!

Kul att läsa era inlägg!