Vår i luften?

[counter]

2020-02-01

 1/2  Platsen där jag står heter Camping Iznate och ligger lite NV Torre del Mar. Ett fantastiskt ställe med vidunderlig utsikt. Jag ser ända ner till Medelhavet trots att jag inte är högst upp på berget. På kvällen ser jag dessutom ett par samhällen som är upplysta med gula gatlyktor. Idag har ett av träden bredvid bilen fått musöron som inte fanns igår. På vägen hit såg jag träd som blommade, troligen äpple. Eftersom jag inte tror att det går att köra uppför via backen som jag kom i har jag hittat en nödlösning som verkar ok. Har tom. provgått den idag. Robotlådan i bilen är väldigt bekväm men har sina begränsningar. En är häftigt branta backar eftersom den tar lång tid på sig att växla, är det riktigt brant hinner bilen stanna mellan 2:an och 1:an. Alternativet är att växla manuellt före backen men då har man ingen fart med sig. Idag har det varit riktigt varmt och i natt var det 15+.

2/2 Ytterligare en kanondag och med 15+ i natt. Efter en lugn dag kommer min tyska granne och undrar om jag vill följa med på en rundtur i hans hyrda gamla bil. Självklart, det skall bli kul som avbrott. Vi kommer så småningom till Torre del Mar där vi efter mycket letande hittar en p-plats. Vi går ut på beachen där vi stannar för en fika och för att titta ut på havet. På kvällen åker vi tillbaka upp till campingen som ligger 300 m över havet. Fantastiskt ställe, lugnt och skönt. 

3/2 Ytterligare en lugn dag med kanonväder. Får inte mycket gjort men bättrar på solbrännan lite. På kvällen åker jag med grannen in till stan igen och jag bjuder på middag som tack för utflykterna. Tanken är att jag i morgon skall åka vidare, vi får se hur det går. Ringer och gratulerar sonen som blir 53 idag. Fy vad tiden går!

4/2 Checkar ut från campingen. Damen som driver den kan bara Spanska eller en dialekt där man inte uttalar bokstaven S. Hon är också bra på att inte förstå när jag vill ha den rabatt för pensionärer som står på deras hemsida. Hon räknar på sitt sätt så det är bara att acceptera. Det kostar 560:- för 4 dygn så det är väl inte mycket att bråka om. Jag får dessutom 3 avocado som gåva. Jag åker ner till Torre del Mar efter att ha klarat den häftiga uppfarten. Tordes inte försöka på den branta utan tog serpentinen. Framme i staden söker jag mig mot beachen men den inne i stan är förbjudet att stå på, det står ett antal där ändå. Jag flyttar mig väster ut där det finns en jätteparkering mellan 2 campingplatser och utan förbudsskyltar. Finns även en restaurang "Berbere" som tillhandahåller Wifi gratis. Som betalning kommer jag att äta där i kväll eftersom jag står gratis. En stenmur skiljer mig från havet, nästan så jag kan spotta dit.  

5/2 Krångeldag! Börjar med att åka och handla, på första stället finns ingen parkering för stora bilar så det är bara att åka tillbaka dit jag varit tidigare. Åker sedan ett par mil norrut till det som på kartan är en insjö. Det visar sig vara en uppdämd vattenreservoar. Campingen där vägrar jag att köra nerför, jag skall ju därifrån också. Åker tillbaka till utgångspunkten och väl där börjar jag surfa och kolla varför värmen la av i morse. Får inget svar vare sig på telefon eller mail. Kollar gastankarna och det ser ut att vara tomt i båda! Åker till Malaga eftersom det är närmsta gasstation. När jag försöker fylla fylls bara den ena tanken! Märkligt! Åker sedan till flygplatsen eftersom jag skall få gäster om ett tag. Inget enkelt ställe att hitta på! Jag åker därifrån mot kusten österut och datorn lurar in mig på smågator. Det är så trångt att jag stundtals måste åka på trottoaren och plötsligt smäller det ordentligt trots att jag åker på gatan och ett träd träffar markisen. Lyckas stanna efter ett par kilometer och konstaterar att den häftiga smällen bara åstadkommit lite repor. Tar mig ut från eländet och hittar ganska snart en parkering där det redan står ett 20-tal husbilar och 1 plats finns kvar. Efter minst 10 dagar av bleke har havet nu satt sig i rörelse med rejäla vågor.

6/2 Åker tillbaka mot Torre och får se en ställplats, Area Malaga Beach. Jag stannar eftersom jag behöver kem till toan. Jag vet att de har fullt men ställer ändå frågan. Jovisst, jag kan få en plats utan el. från den 10:e och med från den 12:e så jag bokar direkt för 2 veckor. På em ringer barnbarnet Christian och undrar om han får komma på besök. Självklart, så han kommer den 21:a. Själv kör jag vidare till Torre och ställer mig vid havet utanför en restaurang med fritt wifi.

7/2 Står kvar och tar en vilodag. Gör inte något på hela dagen! Jag tror att man kan vila sig i form, i så fall är jag helt oslagbar nu. Vinden har avtagit så nu har havet lagt sig, tyvärr har molnen hopat sig så ingen sol i em.

8/2 Ny ta det lugnt dag. Tar mig till Mercadona för lite inköp. Åker sedan tillbaka till favoritstället där jag har fri wifi. Lugn kväll i solen.

9/2 Börjar bli orolig över att betäcknas som fast boende så jag startar och åker väster ut. Måste ju ladda batterierna. Nära Malaga finns en parkering där jag tidigare stått en natt. Försöker på samma ställe, glöm det! Det är flera som står i kö och som dessutom har mindre bilar. Väntar ett par timmar innan jag ger mig och åker tillbaka österut. Hittar en liten parkering men litar inte på att man kan stå över natten så jag drar hela vägen tillbaka till Torre. Stannar utanför mitt favoritställe där jag har internet. Får bli här tills i morgon när jag har en bokad och förbetald plats nära Malaga.

10/2 Förflyttning ytterligare väster ut. Stället heter Area Malaga Beach och verkar helt ok. På vägen blev det proviantering som började på Carrefour men där var det för trångt att parkera, endast plats för riktigt små bilar. Hur tänker de när de bygger? Fick bli Lidl i stället som nästan alltid har vettiga parkeringar. När jag väl stod på plats kom jag på att jag inte har några kontanter så det blev en rejäl promenad in till byn. Långt och varmt men behövligt. Har varit över 30+ i skuggan idag. 

11/2 Tar en lugn dag och försöker tvätta. Inte en chans, det står kärringar i kö hela dagen. Jag tror att om någon dag har de väl slut på skitig tvätt så då blir det nog min tur. Har bokat plats här till den 4:e Mars, Margitha kommer den 3:e. Sedan påbörjar vi en långsam hemresa och räknar med att följa vitsipporna. Här är det gott om småfåglar som väsnas förskräckligt, de är skarpt gröna till färgen och har krokig näbb. De är större än kanariefåglar men mindre än papegojor. Nån som vet vad det.är?

12/2 Idag blev det långfärd. Hela 100 m. med stopp på vägen för att tömma och fylla alla tankar. Nu står jag på elplats och har dessutom 5 m. till wifi-antennen. Tyvärr ingår bara 30 min. per dag så det gäller att vara snabb. Skall stå här 2 dagar innan jag flyttar 2 platser och där skall jag bli kvar tills Margitha dyker upp. Innan dess skall jag få en annan gäst. Dagen har också bestått av att köra dammsugaren och ta en rejäl promenad.

13/2 Det blev fel, skulle bara stå en natt på den platsen så i dag blev ny långresa. Den här gången 20 meter! Nu är jag på plats där jag skall vara tills Margitha kommer. I kväll har jag provat att äta paella trots att jag inte gillar ris. Det var faktiskt riktigt gott trots att jag åt på campingens kök som består av en kjosk med ett tälttak utanför. 

14/2 Händer inte mycket idag. Har vänt bilen så att jag har kojen i den änden som inte är närmast den mycket trafikerade vägen som bara ligger 40-50 meter bort.

15/2 Måste tyvärr hitta en supermaket  idag. Har inte mycket att äta kvar. Plockar fram en cykel med korg och ryggsäcken. Här är det inte cykelvänligt, för mycket bilar. Hitar efter en del letande en supermarket och handlar det jag vill ha. Problemet är att komma hem eftersom de lagliga vägarna innebär en omväg på ca 4 km. Det är inte aktuellt så jag cyklar mot körriktningen vilket fungerar eftersom jag inte ser några poliser. Grannarna är trevliga tyskar och de driver en frisersalong i tyskland så nu är frisyren i farosonen  

16/2 Stor del av dagen har tillbringats med att stirra i telefonen. Där får jag in svensk tv och kan följa Svenska rallyt. Kul med en otippad segrare. Har också  varit hundvakt åt grannens labrador, ingen betungande uppgift. Får han bara äta och sova mellan baden är han nöjd.

17/2 Inte så mycket händer, efter en välbehövlig dusch blir det lunch på schorizos köpta direkt från slaktaren. Kanon! Sedan en rejäl cykeltur österut och får åka genom 3 st ganska långa tunnlar. Faan vad mörkt det är där och lurigt med möten. Har också ringt mitt barnbarn som kommer hit på fredag om lite som jag behöver. En medicin och kaviar är det som står på önskelistan just nu. De färska avocadon jag fick när jag lämnde campingen i Iznate har alla mognat idag.

18/2 Kylig dag med väldigt lite sol. Passade på att få håret avkortat av grannens fru. Riktigt proffsigt blev det. Resten av dagen har gått åt att läsa en deckare med över 500 sidor.

19/2 Idag blev det arbete. Först ett 64 min långt samtal till Telia som skickar fakturor på icke beställda saker. Kommer att hamna hos konsumentverket när jag kommit hem. Sedan storstädning i bagageutrymmet som andra kallar för garage. Jag får bara plats med stolar bord, verktygslåda, ställklotsar och lite annat. Sedan blev det frysfackets tur att värmas upp så att jag fick bort isen. Därefter blev det grillkväll med en flaska vin. Full dag!

20/2 Städdag!

21/2 Börjar med att åka till Lidl och bunkra ordentligt. Sedan in till Malaga och kolla hur det ser vid flygplatsen där Christian skall hämtas. Sedan blir det att leta upp macken som har gasfyllning och därfter fick der bli lunch på Mc Donalds. Sedan tillbaka till flygplatsen där jag trodde att jag hittade nu. Skit, hamnde en våning upp, inte plats för en stor husbil. Med en spegel infälld tog jag mig igenom och parkerade. Det tog över en halvtimme att hitta varandra och kostade en hundring att komma därifrån. På kvällen blev det krogmat med mycket öl och tillbaka i bilen delade vi en flaska whisky. Det har varit kallt idag.

22/2 Ägnade dagen att dyrka solen. Chrille blev som en skär gris! Det blev grillning på plats eftersom han inte gick att visa upp på byn. 

23/2 Tar med den lilla solbrända mannen på.en resa upp i bergen. Han tyckte det var häftigt innan vi kom ner på lågland igen och lyckades hitta en krog för lite lunch. Därefter hem till campingen och rast vila innan vi går till byn för en bra köttbit. Kanon, så kvällen avslutas med TV-tittande.

24/2 Bara 10 mån till julafton! Vi har försökt fixa en reservdel till en av cyklarna. Det löser sig mot kvällen så det problemet är löst. Innan det blev det en resa till en liten stormaknad där vi hittade allt utom solkräm till Christian som har blivit liiite röd. Det blev en fin grillkväll!

25/2 Frasse, Lena är mor till den solbrända ynglingen som är hos mig och är mitt äldsta barnbarn.Idag tog vi cyklarna utmed beachen till en lunchrestaurang. Jag åt som vanligt musslor och Chrille en havsabbore. Det blev en grillkväll igen med tömning av diverse flaskor. 

26/2 Lastar på allt jag inte vågar lämna på ställplatsen. Tömmer spillvatten och toa innan vi åker till Lidl för lite proviantering och därefter kör jag Christian till flygplatsen. Nu blir det tyst i bilen några dagar innan jag får nytt besök.

27/2 Tvätt och städdag. Inte kul i värmen som ökar lite varje dag nu. I solen är det en bra bit över 30 men på nätterna är det under 15. Perfekt med bra sovtemperatur. Sitter och tittar på en husbilsägare som tvättar bilen med en golvmopp, blir säkert repigt och fint.

28/2 Helgdag igen, det är det ofta här. Idag passade det bra med fantastiskt väder och vindstilla. 30-40 båtar på havet som varit helt öde tidigare. Fullt med folk på alla uteserveringar. Svårt att cykla eftersom de ställt bord och stolar på både trottoarer och cykelbanor. Lyckas handla det nödvändigaste innan jag vevade ut markisen och plockade fram en bok. Värmerekord igen.

29/2 Skottdagen blev fin med bra väder men lite mycket vind från havet kylde. Allt väl och Margitha har gjort sin sista dag som träl.

 

 

Antal kommentarer: 2

2020-02-09 20:43:24 - Sven-Erik

Hoppsan Lasse, din kommentar försvann men var välkommen. Hälsa gubbarna på lunchen! Förresten, är inte du i Tranås?

2020-02-25 01:02:08 - Frasse, fransson.s@telia.com

Hallo Hus på Hjul!
Ibland är världen liten och släkten är värst! Apropå din gäst och hans solbränna hade jag kontakt med en annan solens man redan 8.00 i morse. Han var utrustad med både block kompass och måttband, dock inte röd av solens strålar, men lovade mycket solenergi framöver.8-) Hans namn var Johan och hans fru kände mig ganska väl förstår jag, Lena hette hon visst. Är ni bekanta på något vis? Du Sven Erik! Jäklar vad tiden rinner iväg. Ha de gött och släpa inte hem något Coronavirus! Hälsar Frasse:P
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)