Höst på riktigt!

[Counter]

2020-10-02

1/10 Vi kommer loss med leriga husbilklossar och kör till Åre. Där hade jag inte varit tidigare. Vi handlar på ICA i järnvägstationen, originellt så det förslår. Sedan styr vi mot sydost för att ta oss till Hammerdal där Margitha varit mycket för länge sedan. Därefter vänder vi hemåt och hamnar i Sveg på den dyraste campingen hitills, 325:-

2/10 Vi kör vidare hemåt, det är långt så det blir tankning av både bil och människor i Filipstad. Vi stannar både för och eftermiddag för kaffe varje dag, det är bra att vara alert, det står ibland djur på vägen. Vi har sett stora älgar, många renar och andra vilda djur och lyckats undvika att köra på något av dem. Den här resan blev 210 mil. Blev ett bastubesök direkt

3/10 Försöker få båten ur sjön men upptagningen är fullbokad för dagen. Hjälper de andra lite grann.

4/10 Husbilstvätt står på programmet. Det är då man tycker att man borde ha en mindre bil. Det går mycket lättare att tvätta efter lackbehandlingen som gjordes i våras. 

5/10 Först till varulven för att lämna blodprov, sedan till Linköping för att hämta mitt reparerade segel. Därefter till husbilsverkstaden för att hämta de gasolfilter jag beställt och för att kolla om de beställda delarna kommit. Det fattas en del men när jag kommit hem ringer telefonen och jag får besked att allt anlänt. Nu är det bara att få tid på verkstaden kvar. 

6/10 Vilket väder, stundtals skyfall! Förhandlar med husbilsverkstaden men de är riktigt fullbokade flera veckor framåt. Besiktigar den gamla bilen jag köpt utan några problem.

7/10 Kollar förtöjningarna på båten och sätter den på laddning. Det verkar som om solcellen laddar dåligt. Får ta med instrument och mäta någon dag. Hämtar vinterhjul till bilen jag köpt, tyvärr är de dubbade, jag har aldrig använt sådana för vägbruk tidigare...

8/10 Försöker få hjälp med att reparera styrväxeln på min gamla Lotus eftersom det inte går att få tag på.nya delar. Det som inte finns får man tillverka och Walles brukar kunna fixa det mesta. Problemet är att när styrningen är bortplockad är det svårt att flytta bilen så den står och tar plats i verkstaden. 

9/10 Småfixar med lite båtgrejer och flyttar lite som skall till husbilen. Det mesta är ju samma grejer. På kvällen blir det som vanligt, bastu!

10/10 Åker till hamnen för att kolla om det går att få båten upptagen men det finns inga återbud så jag får vänta till min bokade tid som är nästa söndag. Hoppas att det är bra väder då. Kollar lite på husbilsutbudet som är obegripligt stort just nu. Man får definitivt dåligt betalt för sitt inbyte. Värdeminskningen är ca 450,000:- på 2 år! Men jag har ju varit med ett tag så jag vet ungefär hur jag skall hantera det.

11/10 En lugn dag med tv-tittande på WRC. Vi hinner dock med en tur till Motala för lunch och kolla hur det är med ström i batterierna i båten. Det ser bra ut så jag behöver inte ladda. 

12/10 Oj! Idag blev det en hel dag som bilmekaniker, det var länge sedan. Har skruvat på min 50 år gamla Lotus ihop med verkstadskillarna. Vi har bytt ett hjullager och schimsat om styrväxeln. Det är inte som att skruva med en modern bil, för det första är allt i tumsystem och dessutom oerhört trångt att komma åt. Nu återstår bara hjulinställning innan sista besiktningen eftersom den gäller för evigt. 

13/10 Kall biltur eftersom jag behövde köra en rejäl sväng före besiktningen. Den gick bra så nu är det ingen mer sådan eftersom bilen fyller 50 vid årsskiftet. På em. båtjobb. Monterar en kulventil på avloppsledningen till varmvattenberedaren så att jag kan suga ur det sista med oljebytaren. Har för länge sedan gjort misstaget att inte tömma de sista dropparna vilket innebar en sönderfrusen som kostade några tusenlappar.

14/10 Trots nybesiktigad vardagsbil har jag märkt att bromsarna ibland ligger på. Det märks genom att om man låter bilen rulla tills den stannar och den stannar med ett litet ryck, då kärvar bromsarna eller något annat. Enkelt att plocka isär och smörja upp så förhoppningsvis sjunker bränsleförbrukningen lite nu.

15/10 Har flyttat ett par linor som legat på kanten på båtens solcell. De har bara skuggat lite i kanterna men det blev en enorm skillnad. Nu laddar den riktigt bra så jag måste hitta en permanent lösning på problemet. Så fort jag sträcker linorna skuggar de lite. Finns lite att pilla med under vintern. Skulle också vilja flytta på en ändlös lina till motsatt sida men då måste jag kapa den, flytta och göra en ny splits vilket inte är så enkelt.

16/10 Pensionärsdag som icke pensionärer tror att varje dag är... Tagit det riktigt lugnt och bara inväntat bastutiden. Skall bli skönt nu när det är lite svalare ute. Skall sedan gå på krogen hemma, det har inte hänt på väldigt länge!

17/10 Idag har inget hänt eftersom jag vaknade med världens ryggskott i morse. Tog mig 2,5 tim att ta mig ur sängen och upp i köket. I natt blir det att sova i tv-rummet för att slippa trappan.

18/10 Ställer in båtlyftet eftersom jag inte kan ta mig utanför dörren. Har jäkligt ont och kan nästan inte röra mig. Hoppas det släpper lite tills i morgon.

19/10 Ny dag med värk. Gjorde dumheten att gå till sängen i går kväll, det fungerar inte alls med en mjuk säng. Efter 4 timmar var det bara att försöka ta mig till campingstolen igen och försöka somna. Det gick sämre eftersom jag har mera ont efter besöket i sängen men i eftermiddag har det blivit lite bättre. Klarade tom av att duscha.

20/10 Lyckas ta mig ut till husbilen och Margitha kör. Först till Motala för att kolla båtens förtöjning och hämta instrument för att kolla laddning från solcellen på husbilen. Den verkar inte fungera eftersom förbrukningsbatteriet bara var laddat med 10,2 V. Nu laddar den medan vi kör så det blir via Borensberg på hemvägen. 

21/10 Gjorde om misstaget genom att lägga mig på en soffa inatt. Fm. inte kul med elak värk men lite bättre i em. Bokar tid hos en naprapat jag fått tips av från Frasse. Skall dit på torsdag morgon. Måste bli bra tills på lördag eftersom jag bokat ny upptagning av båten. Det blir 3-dje försöket!

22//10 Försöker överleva transport till naprapaten. Han undersöker och klämmer en stund innan han skickar iväg mig till sjukhuset för röntgen. Han vågar inte börja bryta då han misstänker att jag har fått en rejäl kotkompression. Efter 4,5 tim. på sjukhuset med bla. röntgen konstateras att han hade rätt. Nu blir det 5-6 veckor med värk medan det läker. Avbokar båtlyftet igen!

23/10 Försöker vila mig i form. Allt annat gör ont. Kommer på ett sätt att duscha utan att ramla eller halka.

24/10 Efter ett nytt idiotiskt försök att sova i sängen får jag hjälp att ta mig ur den efter 4 tim av värk. Tar mig till campingstolen och får 2-3 tim sömn. Sedan tar jag bilen till Motala för att kolla bårvagnens position. Allt lugnt så jag åker till Mjölby och träffar en intressent på min Almera och säljer den med leverans om 2 veckor. Tar sedan med Margitha på en biltur till Taberg som visar sig ha en häftig utsiktsplats. Jag hade hört talas om den och kan varmt rekommendera den. Riktigt häftigt högt! Kroppen verkar må bra av en bilstol med bra svankstöd!

25/10 Mindre än 2 mån kvar till julafton! Sover mesta tiden för att slippa värken men på em kör vi en laddningstur med husbilen på småvägar på slätten. De flesta har jag aldrig tidigare åkt. Hem och hitta ett bra ryggstöd för natten som fortfarande är en campingstol.......

26/10 Ryggskottet har lugnat sig så de värsta huggen uteblir. Istället har en vidrig kramp infunnit sig som flyttar sig till olika delar av bäckenet och ibland ner mot något knä. Det känns som det långsamt blir bättre men det blir mycket tv-tid som tyvärr känns bortkastad, inte mycket av värde. 

27/10 Små små steg mot tillfrisknande. Om jag sitter stilla börjar det göra drägligt ont. Om jag däremot står eller går kan man tro att någon kastar kniv så fort jag rör mig. I morgon skall jag köra husbilen till verkstaden för att den skall få den omvårdnad jag tjatat om i 2 år. Förstår att det kommer att göra ont i kroppen men det är det värt.

28/10 Lång dag på verkstaden där jag hjälper till med det kroppen klarar. Inga lyft och inga kryp! Vi får ordning på det mesta, bara ett par saker återstår. Fick bla ny spis och en hel del annat. Nu är bilen användbar igen!

29/10  Tar mig ut på stan för att hämta medicin och forrsätter upp till firman för att ta en fika och förvissa mig om att en del grejer jag behöver för att ta upp båten finns tillgängliga. Pratar med barnbarnet som skulle hjälpa mig och det visar sig att han ligger jätteförkyld. Han tipsar om att Johan som är tillsammans med min dotter kan hjälpa till. Jag ringer och kollar och han ställer upp direkt. Nu är halva släkten involverad i båtlyftet.

30/10 Småfixar med en massa som kroppen klarar och sätter blommor på kyrkogården. Lastar domkraft och annat som skall med till hamnen.

31/10 Hämtar Johan och åker till hamnen. Ryggen bättre idag så jag tar mig ombord. Vi lyfter båten men stöttorma passar inte, de är fortfarande för långa så jag kapar bort 1 dm på de bakre. Passar inte bra ändå så båtan åker i sjön för att inte andra skall behöva vänta. Tänker ta upp sist men under tiden vi väntar går kranen sönder! Nu blir båten kvar i vattnet 1 vecka till, undrar när det skall sluta jäklas? 

Antal kommentarer: 2

2020-10-23 00:42:36 - Sven Fransson, fransson.s@telia.com

Skepp o Hej! Ryggskott o Nej!
Hade förväntat mig gladare nyheter efter mitt tips på bra kiropraktor och ditt besök hos densamma. Du kan väl ändå glädja dig åt mitt tips ledde till att du äntligen fick rätt diagnos och röntgen.
Jag önskar god bättring(heart)(flower) och Vättern brukar sällan frysa igen helt!;(
Hälsar Frasse8-)

2020-10-28 23:12:49 - S-E

Jaa du Frasse, det är inte kiropraktorn det är fel på. Är glad att han gjorde rätt och skickade mig till sjukhuset och hoppas att läkningen går fortare än vad den skulle ha gjort om jag väntat ytterligare någon dag. Det vore nog bra att lyssna lite mera på kroppen... Ha det!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)