Fy! Grått kallt och blött!

[Counter]

2020-12-01

1/12 Försöker utvärdera IKEA:s offert som jag tycker var häftigt hög. Efter en massa krångel kommer jag i datorn in på offerten. I den vi fick i handen fanns ingen innehållsförteckning men i datorn hittar jag en sådan. Diet visar sig vara grejer för ca 40,000:- som vi inte är intresserade av! Bla. är en ny köksfläkt inkluderad men vi har en sådan som ingår i lägenheten som vi inte kan byta ut vilket jag förklarade för säljaren. Det fungerar dåligt med tjejer i 20-årsåldern som inte lyssnar. Det är inga bra säljare....

2/12 Haft besök av en snickare som skall fixa kök och golv. Han hade tyvärr samma uppfattning som jag om IKEA:s säljare. Det är mycket som skall ändras med vvs och el men jag tror att vi kom fram till bra lösningar.

3/12 Lite jobb på fm. Har också lämnat båtens ratt till verkstaden för modifiering. Rattkransens nedre del skall bort och ersättas med ett rakt rör. Då kan jag vrida den lite när vi ligger stilla och då lätt gå förbi den. Tidigare har jag fått trycka benen mellan ratten och toften så att jag fått en del blessyrer. Det finns fällbara rattar att köpa men de kostar upp emot 10,000:- vilket jag kan använda till annat. 

4/12 Händelselös dag med regn. Har varit och kollat så att inga fickor bildas på båtens pressening. Har man otur kan det bli fickor med flera hundra liter vatten i och alla vet väl vad vatten väger. Inga problem så det blev hem till en lång bastu, det passar bra i det här vädret.

5/12 Ny trist dag med Corona! Fy, är hjärtligt trött på det här nu. Sugen på att åka söder ut och gotta mig i värmen men i motsats till många andra stannar vi hemma för att inte smitta eller smittas. Tror att risken är mindre på vägen söder ut men om man trots allt skulle drabbas vore det inte bra. Hemma är det ju lite enklare och vi inkränktar ju inte på andra länders sjukvård som är minst lika bra som vår.

6/12 Ny dag utan planering. Bestämmer oss för en biltur som går via Tranås. Eksjö och Vimmerby. På sista stället lyckades vi få lite mat efter mycket letande, ingen kulinarisk höjdpunkt men vi blev mätta. Skitväder med dis och dimma hela dagen, men det är ju typiskt svenskt höst-vinterväder. Utan Corona hade vi varit söder ut nu.

7/12 Idag blev det mera jobb. Först till Kvarn för att hämta hem hyrbussar. Därefter till det stora garage företaget köpt ett par mil utanför stan. Där ställer vi våra gammelbilar, vinterförvarar Lotusar och hyr ut platser till de som önskar. Det är betonggolv, höga portar men ouppvärmt. Har ställt husbilen där, torrt och fint.

8/12 Shit, skulle lämnat blodprov igår men det går väl lika bra idag, jag tror att det är samma soppa idag. Sedan en stunds jobb innan jag kör en vinkyl till soptippen, vi skall bara dricka varm glögg framöver. Har sedan fortsatt med lite köksplanering men det går inget vidare så vi får se vad som händer.

9/12 Tar en tur till båten för att kolla att allt är ok. Det första jag ser är att när vi åkte härifrån förra gången glömde vi tydligen att stänga både dörrar och rufflucka. Ingen skada skedd, inga fågelbon i ruffen eller något annat dumt. Tömmer alla torrbollar på vatten och kollar batterierna, allt är ok. så jag åker till varvet för att kolla när de tänker byta den beställda kulventilen men får inget bra svar. Kollar också möjligheten att få en bogpropeller monterad. Eftersom de inte gör plastjobb utanför varvet och jag inte vill sjösätta, transportera båten 1 km och lyfta igen är alternativet att göra det själv. Vi får se....

10/12  På fm lite jobb och på em till Linköping för att hämta några köksstolar Margitha hittat på nätet. De skall fixas till med ny färg och klädsel så nu har jag lite sysselsättning framöver.

11/12 Väldigt lite jobb på fm. Kroppen kräver inte så mycket av den varan. På em blir det långbastu och några öl.

12/12 Målar stolar, inte kul, det blir många ytor på alla pinnar. Har kommit på varför coronan sprids. Vi har blivit rekommenderade att hosta i armvecket. Därefter använder vi armbågen för att hälsa med. Hur tänker folkhälsomyndigheten?

13/12 Målar lite till, det är 50 ytor på varje stol. Det blir inte så bra som jag vill. Färgen är för tjock och täcker dåligt. Åker istället till Hagebyhöga och äter jultallrik. Bra mat till bra pris!

14/12 Vi har länge pratat om att byta ut köket som är från 1983. I dag har vi haft besök av en säljare och beställt en del. Nu måste vi hitta någon som kan lägga nytt golv, en rörmokare, en elektriker och en snickare. Den sista har vi nog löst men alla andra verkar upptagna. Vi får se hur det löser sig. 

15/12 På fm kort jobb sedan till Boxholm för att träffa kiropraktorn så att ryggen får en omgång. Passar på att besöka mejeriet där det är bråk mellan Arla och bönderna. Arla hämtar ett par maskiner som de skall skrota bara för att jäklas med nya ägarna. De sköter affären på ett sätt som gör att vi undviker allt som kommer från det företaget.  

16/12 Städdag på firman. Jag gör inte så mycket eftersom jag inte skitar ner. På kvällen äter vi gemensam gröt varefter vi gemensamt går till den abonnerade biografen för att se en hyfsad bilfilm, Le Mans -66.

17/12  Slit och släp, idag blev det lite extra mycket jobb men inget betungande. Därefter visit hos de som säljer golv och bänkskivor. Inte lätt för oss att bestämma oss eftersom vi inte begriper så mycket. Det löser sig nog så småningom!

18/12 utan jobb men får en pärs hos kiropraktorn. Tror att han vill se vad jag tål.. Därefter sedvanlig fredagsbastu.

19/12 Fixar lite med husbilen. Det går ju bra nu när den står inne, torrt och fint men kallt. Tillgång till el så det går att fixa det mesta. Dammsuger på.ställen där ingen städat tidigare bakom batterier och hjulhus. Takluckornas insida har myggnät och eftersom de har ventilation kommer det in massor av björkfrön på myggnätens ovansida. Inte enkelt att få dom rena utan att klättra på taket!

20/12 Mycket bilåka. Först till husbilen för att fixa med lite el och vatten. Därefter till Motala för lite småfix med båten. Sedan tyckte jag att vi gjort oss förtjänta av lite mat så vi hittade varsin jultallrik på en krog en liten bit från hamnen. Därefter blev det Vadstena där vi tog en.promenad på den fina huvudgatan. Det är nog en av Sveriges finaste när den är julskyltad. Lugn kväll med glögg och pepparkakor.

21/12 Tänkte gå och handla men det blev bara ett besök på apoteket. Hade tänkt köpa lite glögg men kön dit gjorde att jag hoppade över det. På em har vi haft sedvanligt julkaffe på företaget där lite julklappar utdelas. Från personalen fick vi en hel balja med mat och dryck så nu klarar vi oss nog över helgen.

22/12 Försöker handla men vägrar gå in i trängselbutiker. Får i alla fall det avklarat efter att ha åkt runt lite. Kön till systemet gjorde att vi gav upp och åkte hem. Därefter fick vi för oss att fixa em minigran så det blev en biltur till skogen i regnet. Efter mycket letande hittade vi en som blev godkänd. Efter lunch kollade jag kön till systemet igen och nu var det bara 3 st före mig. Åkte sedan till handelsträdgård för blomsterinköp så nu är det mesta avklarat och det med en dag kvar till jul. Då är det lika bra att jag passar på att önska alla följare en riktigt GOD JUL! 

23/12 Skönt att bara kunna ta det lugnt, tar en tur på stan men ser mest stressade människor. Skönt att inte höra dit!

24/12 Om man varit snäll hade troligen tomten kommit på besök. I nuvarande situation vill jag för första gången slippa besök! Vi släpper in Margithas barnbarn men sen får det räcka. Lite konstig julafton men med lite telefon.får det gå. Hoppas ni alla håller er friska!

25/12 Åker och sätter på värmen i husbilen som vi tänker använda lite framöver. Att värma upp den från helt utkyld tar en stund. Det brukar rymmas mycket kyla i garderober, skåp och lådor. Fortsätter sedan på en liten tur för att se oss om på vägar vi inte använt på många år trots att de är nästan hemma. Resten får bli framför tv:n med värdelösa program så fjärrkontrollen får jobba hårt.

26/12 Vilodag framför dator och tv. Tråkig dag helt enkelt när vi inte kan röra oss som vi vill, men det gäller ju alla. I morgon måste det bli nya tag.

27/12 De nya tagen bestod av en tur till båten för att kolla täckningen i blåsten. Fick flytta en stötta och binda om presenningen i aktern och skulle behövt binda om i fören men jag orkar inte hålla presseningen i den starka vinden. I brist på sysselsättning åker vi ett varv motsols runt sjön.

28/12 Skitväder men jag åker och fixar med husbilen. Fyller lite färskvatten och kollar värme och kyl. Tro det eller ej men både värme och kyl verkar fungera. Ute är det riktigt skitväder med regn och blåst så den får stå kvar inne ett tag till.

29/12 Det händer inte så mycket när man varken kan eller får göra nästan ingenting. Hoppas den här coronan ger sig snart. Tog mig i alla fall friheten att gå till systemet men det fick bli i Boxholm eftersom det var flera än jag som kommit på samma ide. I Mjölby var det nog 100 m kö utanför butiken.

30/12 Idag blev det en tur till Motala för att hölja på båten efter blåsten. Tyvärr gör det illa åt presenningen som fått ett antal revor så den gör sin sista vinter trots att den är armerad. Har en riktig tungviktare i garaget men den orkar jag inte få på plats. Kallt regnigt och blött, fy! Det blir en bastu och ett par öl....

31/12 Vi hämtar husbilen och åker till bekanta nära Hästholmen. Det blir sedvanligt grillande och vid 24-tiden avlossar vi kanonen. Trevligt!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)