Nytt år och nya äventyr. Du är besökare nr [counter]!

I hetaste laget...

Snälla, lägg eventuella kommentarer i senaste sidan! 

2013-08-01

1/8 Ny månad igen, fy vad tiden går! Saknar svensk augusti med kräftor, snaps och andra tillbehör och en och annan ljummen kväll.

2/8 Igår slipade vi färdigt så nu gäller det bara att återställa kroppen. Har fått något som ser ut som vämeutslag i armvecken som kliar hemskt. Hade tvätt bortlämnad i går. Det kostade 45 Euro för två kassar så det är nästan billigare att köpa nytt istället. Såg också en båt som smällt på grundet i kanalen som inte är utmärkt i år heller. Eller om man ser det från varvens sida, ett utmärkt grund.

3/8 Tar det lugnt i skuggan med en bok för att vila kroppen. Det är ju byte av besättning på charterbåtarna så underhållning saknas inte. När det kommer en 15-metersbåt med 2 fendrar ute och försöker pressa sig in i en alldeles för smal lucka gäller det att skydda sig från skador. 

4/8 Hade tänkt dra vidare idag men underhållningen har varit god, tydligen har Italienarna fått semester nu. Dessutom håller slaktaren stängt, jag behöver kött för några dagar, och dessutom tanka diesel. I morgon måste jag iväg, vattnet är slut och jag tillverkar inte nytt här inne i kanalen. Jag har också tvingats att köra motorn 2 timmar för att kylen drar ur batterierna, den går konstant. Det har aldrig hänt tidigare. Ny båt på grund i kanalen idag igen.

5/8 Köper en presenning som solskydd, ny sittbrunnsdyna, solen har tagit de gamla och fixar internetabonnemang.  Tar mig sedan söder ut till Nidri där jag varit flera gånger tidigare (Pos:38,42:17N 20,42:77E). Seglar sakta i dålig vind men jag har inte bråttom, jag gör vatten på vägen.

6/8 Fortsätter söder ut till Vathi på Ithaka, (Pos:38,21:90N 20,43:10E). För nästan ett år sedan var Johnny och Göran med hit. Allt är sig likt, jättegrunt i hamnen men många flera båtar nu. Havet har varit fullt med båtar idag. Man får se upp, en del har ingen aning om väjningsregler. Mötte en dam som stod till rors i en segelbåt under motorgång som trots att jag seglade och kom från styrbord, körde rakt i näsan på mig så att jag fick svänga undan. Finns det charterbåtar i närheten vågar man inte ens gå på toa.

7/8 Ömsom segling, ömsom motorgång i svaga vindar till Messolonghi.(Lat.38,21:65N 21,25:17E). Här låg jag över sommaren förra året. Här är det rekordvarmt i vattnet som värms upp i de omgivande bassängerna för saltutvinning, över 33+. Det ser inte så fräscht ut så jag avstår bad. Tänkte lägga mig vid stadskajen men det blev ankring eftersom det fläktar lite här ute. Några undrar troligen vart jag är på väg men det får ni veta så småningom. 

8/8 Ostlig vind och västlig ström, konstigt att vi har olika benämningar när de kommer från samma håll. Med ledning av detta kan säkert alla som läser sidan räkna ut att det är öster ut jag är på väg. Inget kul med 7-10 m/sek mitt i näsan och dessutom 1-1,5 knop motström. Kämpar länge men före världens längsta hängbro (2,257m) tar jag motorn till hjälp. Man blir tilldelad ett spann som man skall använda och jag hade nog hållit på än utan motorhjälpen. Kommer till ön Trizonia där jag också varit tidigare ihop med Tommy och Johnny.(Pos:38,22:15N 22,04:54E) Hamnen ser likadan ut än med ett sjunket 2-mastat vrak i mitten och ingen service. Det är skandal att en jättefin marina byggd med EU-pengar inte är i funktion. Jag tror att 70% av båtarna här är lämnade för kortare eller längre tid. Det finns en gubbe här som tydligen åtar sig att ha koll. Det är ju ett billigt sätt att lämna båten. Troligen går det buss till Aten från fastlandet.  I morgon hoppas jag komma ännu en bit närmare målet.

9/8 Fortsätter mot ost och nord till Galaxhidi, en liten mysig by. (Lat:38,22:60N 22,23:26E) Den är väldigt prydlig och ren jämfört med det mesta man ser här. Snygga små parker med planterade träd eftersom landskapet runt omkring är helt kalt. Det är som en oas i vildmarken. Här får jag besök av Port Police som jag bara haft kontakt med 2 ggr tidigare i år och får betala 8,80 Euro för att knyta fast. Eftersom el och vatten ingår blir båten befriad från en massa salt och känns genast mycket fräschare. De ville ha betalt för 2 dagar, men på min vanliga fråga vad som händer om jag går ut i morgon och kommer tillbaka igen, skall jag då betala för samma dag igen, börjar de skratta och erbjuder sig att checka ut mig i kväll så blir det bara 1 dag. Då erbjöd jag dom lite dricks som de var väldigt försiktiga med att ta emot. 

10/8 Förr jobbade vi bara halva lördagen så jag tar mig bara 4 M till Itea där jag varit förr. (Pos:38,25:83N 22,25:15E) Dessutom tar det 6,5 tim. eftersom jag badar, läser och latar mig på vägen. I den stora marinan ligger 1 gästbåt när jag kommer och därefter kommer ytterligare 1. Det finns lätt plats för ett hundratal båtar om bara någon kom på iden att driva marinan som är byggd med EU-pengar och nu bara förfaller. El och vatten har aldrig varit inkopplat men alla grejor finns.

11/8 Söndag är ju vilodag, det behövs i värmen. Har satt upp en presenning som solskydd men det är konstant över 30+ även under nätterna. Har undersökt resmöjlighet för morgondagen då jag tänkt ta mig till det som förr kallades jorden navel.

12/8 I går var en Italienare här och berättade att han hade gjort en bra affär. Han hade betalat 60 Euro t.o.r. Delphi för taxi. Jag tog bussen för 1,9 Euro enkel… Vägen är inget för de nervösa, bitvis smal med riktiga stup och man passerar över en fantastisk bevattningskanal gjuten i betong utmed bergssidan. Efter en knapp ½-timme är man framme. Ett helt fantastiskt museum med grejer som är upp till 2700 år gamla. Det är lite guld och lite silver men massor av marmor och bronsprylar. Och så förstås Undret som är en figur med kvinnoansikte, lejonkropp och fågelvingar. Den är skänkt från Naxos och stod från början på en kollon så att det hela var 12,5 m högt. När man klarat av museet börjar kampen att ta sig upp genom den gamla ruinstaden, det är rejält brant och ca 130 m. höjdskillnad. Hur de fått hit alla stenarna är en gåta, men längst upp ligger arenan. Här tränade man inför spelen i Olympos som ligger 5-6 mil bort. Arenan är ca 50 m. bred och ca 200 m. lång. Hela övre långsidan består av sittplatser uthuggna i sten. Att bara ta sig upp kräver en del kondition och torde vara tillräcklig träning. Det är häftig utsikt över ravinen med botten ca 500m. ner. Tyvärr förstördes många byggnader och tempel vid den stora jordbävningen 373 BC. Den som kommer i närheten skall absolut åka hit. Det är knappt 20 mil till Aten. De ofantliga rikedomarna här uppstod troligen av att här började handeln med Asien. Efesos var en av handelsparterna men också de stora Grekiska öarna tillhörde ju Asien eller var självständiga vid den tiden.

13/8 Långsam framfart över ett blankt hav tillbaka till ön Trizonia, samma ställe som jag var på för 5 dagar sedan. Funderar över hur det såg ut här för 2000 år sedan. Hur levde de som eventuellt bodde här då?

14/8 Fortsätter väster ut i nästan ingen vind förrän jag passerat Rion-bron då givetvis vinden vänder och blir västlig. Kryssar några timmar innan jag går in till Messolonghi där jag varit tiigare. (Lat:38,21:68N Long:21,25:51E) Jag behövde proviantera så det blir en mycket låååång promenad till en Carrefour och ännu längre tillbaka. Äter ute, orkar inget fixa ombord i värmen.

15/8 Det blir en lång dag på havet i svaga vindar. Efter 11 tim går jag in i hamnen Port Kalamos som är knökfull med charterbåtar eftersom det plötsligt börjat blåsa 10-15 m/sek. Jag lyckas fixa en plats men glädjen blev kortvarig, fiskaren kommer in och skall ha sin båt långsides så efter en kort diskussion går jag därifrån. Det fanns bra möjligheter för honom att förtöja men han ville inte. Nu ligger jag för ankare utanför hamnen (Pos:Lat 38,37:5N Long:20,56:112E) och hoppas ligga kvar på samma ställe i morgon. 

16/8 Vinden som kom i går kväll kallas tydligen för "maestro" här. Den har varit stökig inatt men jag har legat stadigt ankrad med alla larm på ifall ankaret tappar taget. I morse blåste det ca 15 m/sek men under dagen tog vinden siesta, dom gör ju så här nere, men i eftermiddag har den fått nya krafter, dock inte lika kraftiga. Har tagit mig till Levkas stadskaj där jag legat massor av gånger nu. Båten hittar hit och förtöjer alldeles själv. Behöver lite poviant igen. Ser också att besökssiffran passerat 48,000, häftigt!

17/8 Man behöver inte astränga sig för att bli underhållen här. Det är bara att sitta och vänta på när Italienarna byter besättning på hyrbåtarna. De som kommer in ankrar lite hur som helst men de stackare som skall iväg har både ett och två ankare över sin kätting. Det kan ta både 2 och 3 timmar för dom att komma loss eftersom de inte har en aning om hur de skall bete sig. Är det dessutom 2 kättingar över ankaret är det inte säkert att det egna ankarspelet orkar upp det hela så att man kan komma fri. De som försöker frigöra sig via båtshake blir obönhörligen av med den. Det är ett gratis skådespel för oss som tittar på.

18/8 Kände att det var dags för lite arbete så i morse startade jag motorn 10 min. Det hade säkert räckt med 5 eftersom tanken var att byta olja och filter. Oljan kom fort ur eftersom den blev onödigt varm, den var ju över 30 + från början. Att byta filter var inte att tänka på eftersom man måste ligga på magen över motorn för att komma åt på baksidan. Det blev vädring av motorrummet hela dagen och nu i kväll var det bara normal bastutemperatur, så nu är det fixat. 

19/8 Har försökt planera lite framåt med tänkbara hamnar och måttligt långa seglingar. Har tänkt mig till Kreta och sedan upp till några mindre öar innan Kilada där jag har bokat plats för vintern. Fick besök av Olle och Christina som lovat skjutsa till Lidl i morgon för stor bunkring. Det är tungt att släpa hem 20 l. mjölk, 25 l. juice, några plattor öl och en massa annat som skall räcka under hösten, det är dessutom 2-3 km dit.

20/8 Idag har Lidl gjort ett klipp, jag har handlat för 3000:-. Bl.a. 36 l. mjölk, 36 l. juice 3 plattor öl, musli och en del annat som skall räcka länge. Bäst att passa på när transportmöjlighet finns. Tyvärr har jag drabbats av en hälseneinflammation som gör att jag har svårt att gå så den här hjälpen satt perfekt. Senare var jag tvungen att gå till slaktaren och banken för att få kött och pengar. Nu är det bara 5 liter motorolja i reserv som saknas sedan klarar jag mig ett tag. Tips på vad jag skall göra åt min inflammerade hälsena mottages tacksamt. Känns som amputation vore ett alternativ.

21/8 Idag inhandlade jag 8 l. motorolja innan jag seglade söder ut tillsammans med Elsa. Det blev en fin kryss med lite kappseglingstendenser. Så småningom dog vinden och motorn skulle ta mig sista biten till Sivota (lat:38,37:4712N long:20,40:990E) då det det blev ett herrans oväsen från den. Ändrade jag varvtalet tystnade det en stund men sedan blev det ett skrikande ljud och varvräknaren visade noll samt larm om laddfel utlöstes. I motorrummet luktade det bränt gummi och var skållhett. Försökte segla utan vind samtidigt som felet skulle lokaliseras. Efter en stund kom jag underfund med att vattenpumpen inte roterar. Försöker få bort fläktremmen så att motorn åtminstone går att starta en kort stund innan den överhettas. De som monterade kamremmen i höstas drog åt så pass att mina verktyg inte klarar att lossa bultarna utan jag får ta bort remhjulet vilket inte är helt enkelt. Nåväl, seglar in till Sivota och ankrar på ett bra ställe. Försöker få reservdelar till Levkas, hur jag skall ta mig dit blir en prövning. Kanalen går att segla i undanvind som det sällan är. Vi får se.  

22/8 Seglar i de mest skiftande vindar man kan tänka sig men hela tiden emot 19 M tillbaka mot Levkas. Har säkert gjort uppemot 100 krysslag så armarna är lite möra. Har ankrat bredvid södra änden av kanalen och hoppas på att Elsa bogserar mig upp till stan i morgon. Eftersom jag inte kan köra motorn får jag heller ingen strömförsörjning, kylen tar allt jag får från solen, så jag hoppas att inte ankaret sitter för hårt. (Lat 38,47:755N 20,43:409E)  

23/8 Får åka sidovagn med Elsa och vi har turen att hitta 2 lediga platser på samma ställe, så det är bara att parkera ekipaget. Har haft en mekaniker som tittat på problemet. Konstruktionen är vansinnig. Som jag trodde måste man för att byta vattenpump plocka bort kamremmen, nästan alla dreven, en skyddskåpa och några fästen. Troligen tar jobbet minst en dag. Förhoppningsvis kommer delarna på måndag. Jag törs inte tänka på vad kostnaden blir men det är väl som vanligt bara att bita ihop.. I eftermiddag höll Olle på och bytte olja och justerade fläktremmarna på Elsa. När han provstartade gick vattenpumpen i den motorn också sönder!! Undrar om det smittar... Deras är betydligt enklare att byta om man bara har delarna eftersom den motorn är äldre och mindre komplicerad. Mycket var bättre förr!

24/8 Bara 4 månader kvar till julafton. Börjar dagen med att fylla vatten i batterierna innan det blir för varmt för arbete. Efter frukost tjatade dammsugaren till sig en motionstur eftersom jag har hittat landström. Han fick så att han nästan satte i halsen. Får besked att motordelarna inte kommer förrän torsdag från Holland. Det är bara att gilla läget. Under dagen verkar det som att problemet med Elsas motor är löst. Troligen kom oljudet från motorn från deras fläktremmar varav den ena troligen slirade. Dessutom var de beredda på en motorrenovering för stora pengar eftersom de hade riktigt mycket vevhusventilation, men just nu verkar problemen helt borta efter lite tillsatser i oljan. Hoppas det fortsätter så! 

25/8 Söndag och vilodag. På eftermiddagen tar vi en biltur de 5-6 milen runt ön. Västsidan är verkligen häftig med höga berg, krokiga men bra vägar och turkosblått vatten.

26/8 En ganska händelselös dag. Lite städning och matlagning är allt som hänt. Kommer ju ingenstans utan motor och måste dessutom spara på elen eftersom jag inte kan ladda. Läsa är ju en sysselsättning, men eftersom det är så varmt händer det ofta att boken slår mig i ansiktet, det är lätt att somna. Någon dag skall jag försöka kolla hur mycket vätska jag konsumerar, troligen ca 5 liter. Dricker man för lite blir man hemskt trött.

27/8 Inget är som väntans tider sägs det. Jag ser just nu inget positivt i det utan det är mest tråkigt. Som tur är händer det en del runtomkring och så har jag ju Elsa bredvid. Vi har ett och annat meningsutbyte som lättar upp det hela.   

28/8 Tröttnar på att bara slöa så jag åker och köper Sikaflex och teakpluggar. Har några som mönstrat av för gott och jag gillar inte åsynen av skruvskallarna. Behöver också bättra nåten på några ställen. Tyvärr skall Sikan användas när det är mellan +5-+25 så sommartid är den oanvändbar här nere enligt instruktionerna. Jag försöker i alla fall men den blir tunn som vatten. Förhoppningsvis torkar den fort.

29/8 Ingen tur i dag heller. Paketet med reservdelar har lämnats på fel adress så de kommer i morgon istället. Det är meningen att vi skall börja montera dom kl. 10. Det förutsätter att det är rätt delar som kommit. Vi får se. Jag behöver snart lämna kaj ett tag eftersom septitanken snart är full och vattentanken snart tom efter 1 vecka här. När jag snålar klarar jag mig på 10 liter/dag vilket skall räcka till dricksvatten, dusch och toaspolning.

30/8 kl 11 kommer 2 mekaniker och börjar skruva. De klarar jobbet på styvt 3 timmar vilket kostar 300 Euro. Pumpen gick till 414 Euro, men det som retar mig är allt småskit som de tar bra betalt för. Lite packningsklister ur en väl använd tub 14,90 o.s.v. Det hela slutar på 806,50 Euro=6981:- Det är bara att vrida ur den redan utsvultna spargrisen som nu liknar en torkad orm och försöka se glad ut. Hoppas slippa tekniska problem länge nu. I kväll har vi käkat avskedsmiddag för Olle och Christina på Elsa som i morgon avgår mot Sicilien, precis som om vi inte har nog av Itaienare här. Å andra sidan kanske det inte finns några kvar där borta så det kanske blir bra. Jag bara önskar dom lycka till, jag tror att deras målsättning är att "göra varvet". Nu har vi fått ordning på såväl deras huvudmotor som svårstartad dingemotor, radar och plotter så de kommer att klara sig bra. Lycka till!!

31/8 När Olle och Christina gett sig av går jag och handlar lite färskvaror innan jag ger mig av söder ut igen. Har inget mål mera än att göra vatten, det vill jag göra där det är klart och fint. Seglar sakta till Kalamos där jag var för några veckor sedan men då blåste det hårt. (Pos:38,38:832N 20,57:683E) Nu när jag kommer dit igen ökar vinden till det dubbla mot vad jag haft senste veckorna. Det är kanske vad vi kallar ett blåshål. Ankrar på östra spetsen för bad och nattsömn, vi får se var jag vaknar, förhoppningsvis på samma ställe. 

Antal kommentarer: 23

2013-08-05 21:19:16 - Bo & Vivi

Hot, hot, hot....
Igår slogs värmerekordet i Österrike, +39,9 C i Kärnten och +38,9 C i Lienz (Tyrolen). Vi har flytt upp till Hintertux och klarar det rätt bra. Det kom ett åskväder igår kväll, vind och regn så det räckte. Hustaken blåste av i Innsbruck men vi var inte där. På torsdag kommer normala temperaturer och då vågar vi oss ner på låglandet. Det är väl snart dags att dra sig norrut, vi är så långsamma. Att tiden går så fort.
Juli månad har varit den torraste och soligaste i Österrike sedan man började mätningarna (1800 frös ihjäl??) men bara nr 2 ifråga om värmen. Märkiga tider vi lever i.

2013-08-08 21:00:54 - Vivi-Maj

Ha, är du på väg någonstans? Lasse från GBG sade de bevingade orden: Bara nybörjare har planer. Och vi skall ju ingenstans.
Själva är vi någonstans halvvägs mellan Munchen och Salzburg, på tyska sidan. Numera vet man ju aldrig när man passerar en gräns, möjligen säger bil-GPS:en något om att man är i Tyskland/Österrike/Danmark/Sverige. Står på backen till en bondgård där man har en bra tvättmaskin (Siemens) och rymliga duschar med mycket varmvatten. Efter 4 dagar på parkeringen vid Hintertux Gletcherbahn utan någon som helst service förutom sopsortering är detta toppen. Men köp inte Aldi Talk, det är 2G och nu saknar vi Fogg Mobile. Fogg har inget avtal med Tyskland, tjit. Kör tillbaka till Österrike imorgon, nätberoende??

2013-08-08 22:38:58

Är också nätberoende men Fogg finns inte i Grekland. Flyttar mig lite långsammare än ni ser jag.

2013-08-10 23:26:21 - Sten Bengtsson, sten@bengtssons.nu

Hej!
Har som vanligt läst din "dagbok" och förstår att du har det bra men varmt. Vi lämnade vår båt I Turkiet den 16/7 och där var det VARMT, vi tänker åka ner igen i börjad på September och stanna til början av Nov. Jag märker ju att du är uppkopplad väldigt mycket, hur fixar du det? I Göcek o Fethive tycker jag man var mest hänvisad till restauranger. Jag hade även med mig ett Telia mobilt bredband men det gick sisådär, och sista tiden inte alls. Vill gärna höra vad du använder för grejor.
Hälsningar och ha det så bra.
Sten

2013-08-11 10:14:48 - Vivi-Maj

Om man får lägga sig i - i Turkiet fungerar Turkcells USB-modem nästan överallt längs kusten. Inte särskilt dyrt heller, tyvärr kommer jag inte ihåg exakta priset. Tyvärr måste man köpa hela utrustningen, dvs modem + SIM-kort, allt bundet till Turkcell. Är ändå värt pengarna för friheten att koppla upp sig när man vill och var man vill. Turkcell fungerar även på de grekiska öarna nära turkiska kusten, antennerna sitter tätt och högt på bergen.

2013-08-11 11:34:46 - Sten Bengtsson

Det är självklart att man skall lägga sig i när man kommer med bra tips. Jag försökte kolla på detta när vi var i Göcek, men nådde inte riktigt fram. Då skall jag ta tag i det när vi kommer ner igen, kanske någon vet exakt vad grejorna heter?
Hälsningar
Sten (S/y Mary Gerd)

2013-08-11 22:12:15 - Sven-Erik

Jag använder en bra antenn från TP-link så jag hittar ofta gratisnät. Man får klura lite för att försöka ta sig igenom de låsta. Har just nu skaffat ett Vodafone som jag använder när jag inte klarar att knäcka koderna. Det är ganska dyrt, 28 Euro för en månad och begränsad användning.

2013-08-14 13:15:58 - Christina, Olsoncederberg@ hotmail. Se

Hej! Missade dig med några dagar. Kom till aktio den 6/8. 777 hamnar och ankarplatser har varit till stor nytta, tack! Vi ses o hörs 8-)

2013-08-14 16:19:00 - Christina, olsoncederberg@hotmail. Se

Angående Wifi, hade Winn i Turkiet, fungerade jättebra och billigare än Vodafone. I Grekland har vi Wind, 10 € 3 gb i en månad. Köper inte genom Winds kontor utan i en databutik som heter Multirama Pc expert. Där fick vi även tag på en olåst så kallad sticka med förstärkning i.

2013-08-15 00:13:40

Ok. Jag är på väg tillbaka upp till Lefkas så vi kanske ses. Senare skall jag söder ut igen men just nu skall jag bara lata mig om tillfälle ges.
S-E

2013-08-15 10:43:30 - Christina, Olsoncederberg @ hotmail. Se

Låter skönt!:)

2013-08-15 20:49:24

Hej!
Har försökt hitta er mailadress men inte lyckats. Ovanstående funkar inte heller att skicka till. Är nyfiken på var ni befinner er.

2013-08-17 08:35:54 - Christina , olsoncederberg@hotmail.se

Bara små bokstäver

2013-08-17 09:25:25

Hej Mikael! Av någon anledning syns inte ditt inlägg på sidan men jag har läst din fråga. Jag har ingen längtan till södra Cypern, det är för mycket turister med åtföljande tjatiga inkastare. Jag var där som turist för 25-30 år sedan. Norra Cypern har jag seglat till flera gånger och där trivs jag bra. I höst har jag tänkt ta mig till Kreta.
Kul att höra av dig, ha det så bra!

2013-08-19 23:49:29

Nu vet jag varför din fråga inte hamnade här. Den hamnade på den sida du var när du lade in din kommentar. Så fungerar tyvärr sidan. Jag kan inte påverka detta.
Ha det!

2013-08-21 14:55:01 - Vivi-Maj

Du skall förstås inte göra något alls, dvs vila foten så mycket som möjligt. Var försiktig, skadan kan bli kronisk. Tråkigt nog tar det ofta lång tid att läka, kanske flera månader. Var noga med skorna, gärna inlägg under hälen för stötdämpning. Att simma är OK men inte långdistanslöpning!
Har nu kommit till Traben-Trarbach, vilket som du vet ligger i Moseldalen. Den förfärliga hettan har gett med sig, nu är det +25 gr och solsken vilket passar bra.

2013-08-21 19:49:42 - Sven-Erik

Ni är på ett fantastiskt fint ställe, bland det vackraste jag sett. Hela dalen är jättefin. Tack för rådet, nu skulle man ha besättning som kan göra jobbet eller annars är det väl att gå på händer som gäller. Samtidigt kom motorproblemen men det löser sig som alltid på något konstigt sätt. Ta det försiktigt med vinet, det är jäkligt gott! Ha det så bra!
S-E

2013-08-27 17:22:02 - arne olin, arne.olin@comhem.se

Jag läste att du saknar min fagra nuna, det är många som gör, jag läser din spalt varje dag och ser dina öden och äventyr.Jag snacka med Lasse häromdagen och han gör likaså. Jag åkte med en turbåt idag i hamnen och tittade på Maersk stora cont-båt den var maffig 18000 20fots cont det var första anlöpet i gbg.400 lång 59 bred 71 hög snacka om fartyg.Men du kanske har stött på den i medelhavet den kom ju den vägen, annars är det bra jag behövde inte våldgästa Margita då då det inte var något problem med bilen.På återhörsel jag skall bättra mej lovar jag mvh arne.

2013-08-27 19:45:38 - Sven-Erik

Hej min lille bror!
Skönt att höra att du är vid liv. Jag har inte saknat "din fagra nuna" eftersom du aldrig haft någon. Jag har sett en annan Maerskbåt som heter Karlskrona, den är nog nästan lika stor. Ha det så bra!
S-E

2013-08-27 21:18:53 - Vivi

Så bra att du kan ta det lugnt med din sjuka hälsena. Nu har vi lämnat den vackra dalen utan överkonsumtion - som du vet varar gott vin länge för man nänns knappt dricka det. Vi har kommit till Hymer-Dortmund. Back-kameran (rear view camera) slutade fungera en morgon och det är inte bra. Jag får gå ut och dirigera när backen läggs i, inget drömläge. Garantin gäller fortfarande, märkligt! Murphy har missat något. Fortfarande shorts-väder men svalare, har haft en halv dag med regn. Vad tiden går fort, höstkänslan är här. Ha det bara bra.

2013-08-28 14:31:50

Blir nästan lite avundsjuk på svalkan men den kommer hit också även om det dröjer. Har inte haft någon molnig dag sedan 29/6. Backkameror kan man köpa trådlösa för en styv 1000-lapp idag så då blir nog kvalitén därefter. Ändå är det ju bra att garantin gäller. Det går även att backa utan kamera, titta bara på alla lastbilar...
Ha det! S-E

2013-08-28 14:41:19 - Vivi

Murphy har flyttat ombord! Efter att ny Waeco-kamera installerats och vi kört iväg, cirka 1 tim, blev skärmen svart. Nu sitter vi här igen och ingen är glad. Ja, mekanikern är alltid grinig så det är som vanligt.
Hur är det med den onda hälsenan?

2013-08-28 19:50:41

Det är väl bara att åka tillbaka och få det fixat. Den höll ju en hel timme, låter ungefär som om det är mig det gäller. Beträffande hälsenan så känner jag att den finns kvar och behöver inte titta efter. Undviker just nu promenader över 4 mil för att den skall få vila lite. Ursäkta, menade 4 meter, allt längre än så kryper jag!
Ha det!
S-E
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)