Maj börjar kallt men har nått högsommarvärme.

[Counter]

2023-05-01

1/5 Vaknar i regn och kyla. Efter frukost kör vi sakta vidare, först till Gränna och sedan vidare till Hästholmen, Vadstena, Motala och Borensberg. Hemma ställer vi husbilen och efter ett par timmar blir vi hungriga så vi tar personbilen till Motala där vi brukar få bra mat.

2/5 Fixar med lite underskrifter på nya bolaget. Det skall vara krångligt.

Sen till vårdcentralen för att lämna blodprov. Tydligen fel dag  22 före i kön så jag åker hem och väntar till efter lunch. Går bättre, bara 3 före.

3/5 Först gym som vanligt sen lugn dag.

4/5 Idag hände ingentig mer än planering av helgens husbilstur.

5/5 Först en tur till gymet innan vi kör till Linköping för att fylla gasol som blivit dyrt. Vidare till Söderköping för bunkring och lite mat i magen. Därefter till Valdemarsvik där vi hade bokat sista platsen. Lugn kväll framför tv:n.

6/5 Det blir en lugn dag med fint men kallt väder. Någon promenad blir det och på kvällen middag på Melkes.

7/5 Kör först ut till Fyrudden för att titta på hotellbygget som inte kommit igång. Kör hemåt via Åtvidaberg där vi kollar när solkanonen avfyras. Vidare hemåt och ställer husbilen innan vi tar personbilen till Motala för middag. Full dag.

8/5 Fin dag med fint väder. Försöker tillverka ett lås till en lucka på husbilen. Fär se i morgon när limmet torkat om det lyckades.

9/5 Tar husbilen till Motala för att köpa en tv-antenn för det markbundna nätet. Därefter till Vadstena där jag bokat plats.

10/5 Vaknar med fruktansvärt ont i ryggen, tror det är ryggkotan från i höstas som gått sönder igen. Försöker boka 1 natt till men upptaget så jag får flytta 25 meter vilket skall ske kl 14. Redan kl 12:30 kommer en man och säger att jag skall se till att vara borta kl 14 för då skall han ha platsen i en otrevlig ton! Den nya platsen är ledig så kl 13 flyttar jag dit. Inom 2 minuter är den gnälliga på plats. Jag kan inte hålla mig så jag frågar om han är medveten om att han står på min plats...

11/5 Tar mig försiktigt hemåt, inte helt enkelt att undvika alla gupp då de gör jäkligt ont. Provar med värktabletter och maxdos hjälper ungefär 1 tim. Inte kul just nu.

12/5 Efter ytterligare en natt sittande på en stol och någon timmes sömn börjar det kännas jobbigt. Den medicin jag har med paracetamol gör ju bara nytta i minst dubbel dos vilket inte är så bra för levern. Jag fixar så jag får recept på betydligt starkare grejer. Hoppas det blir lite sömn i natt.

13/5 Så stilla som möjligt eftersom allt annat gör skitont. Håller mig stilla i solen och dricker ett par öl och kompletterar med morfintabletter, riktigt skönt.

14/5 Varmt igen så vi tar personbilen och åker och kikar utmed kanalen. Båtlivet drar ju litet när vädret är så här. Ute vid Mem ser vi när en konvoj om 5 båtar går ut. Därefter tuffar vi hemåt via Norrköping.

16/5 Oj, full dag! Först till firman för en fika och låna grönskylt. Sedan skjutsa Margitha till Norrköpings lasarett där hon skall opereras. Hem för snabblunch innan bilprovning av husbilen. Blir av med 1300 skr innan jag fortsätter med att köra delar till insprutningen till min 280z till en specialist. Sedan hem för klädbyte innan jag tar med ett par gubbar på spéedway som vi vann överlägset.

17/5 Hämtar hem Margitha från lasarettet i skitväder, regn och kallt, sedan fixar jag lite småskit, sedan till Vadstena för årets första nostalgiafton när vädret blivit bra.

18/5 Letar lämplig båt till barnbarnet som tröttnat på Maxin. Inte så lätt, de som anonnserar och vill sälja har inte tid att visa...

19/5 Lagt förfrågan på 4 utanonnserade båtar, ingen svarar!

20/5 Fottsatt med båtletandet men de som är intressanta har ingen som svarar eller är sålda.

21/5 Barnbarnet och jag kör omkring och letar båt. Den första vi skulle se blev såld igår, hade varit till salu sedan augusti. Nästa, en Diva 35, fanns i Vaxholm och var helt utsliten invändigt, ingen lack kvar. Sedan tiĺl Skurusundet och en X119. Den var i bättre skick men dåligt utrustad och svår att segla ensam så det var allt för idag.

22/5 Tagit det lugnt och också tagit en liten fight med sjukvården för att få ordning på ryggen. 

23/5 Ny omgång med sjulvården så det går framåt. Fixat med lite papper inför överlämnandet av företaget.

24/5 Usch, bara 7 mån till julafton! Fixar med lite mera papper och nytt samtal med sjukvården för att få lite smärtlindring som jag hämtat ut. Åker till Vadstena på nostalgiafton men det är otroligt mycket folk så jag ger mig inte in trängseln.

25/5 Träffar revisorn för genomgång av alla papper inför överlåtelsen i morgon. Det är nog åt ett 50-tal underskrifter. Fixat så att en reparatör skall laga kylen i husbilen i morgon. Åker till Motala för att se på kappsegling på kvällen.

26/5 Åker till Linköping och lämnar en massa papper och får lite pengar. Under tiden fixar kylen så nu funkar den. Tar sedan husbilen och åker till Motala ensam.

27/5 Rullar sakta till Stegeborg i kanonväder. Som vanligt bra middag på hamnkrogen.

28/5 Bestämmer mig för att stanna tills i morgon men måste byta plats. Får bli lunch på hamnkrogen.

29/5 Rullar hemåt. Åker till gasfyllarna på vägen och sedan till macken för lite diesel. Tar sedan personbilen och hämtar ut de rekondade cykelbatterierna. Därefter till Ekliden på bilträff, det måste vara nytt publikrekord idag.

30/5 Först besök på hvc för lite koll av krämpor. Träffar en läkare som verkar bry sig!, besöket tar 1,5 tim! Får se vad det leder till. Därefter städning av bilen invändigt, det skulle vara förbjudet med svart inredning, det blir aldrig rent. På kvällen åker vi till Motala på speedway där tyvärr Piraterna får stryk.

31/5 Lugn fm men på em åker jag till Mantorp och betalar förra veckans kylreparation. På kvällen nostalgiafton i Vadstena. Kanonväder!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)