Januari

[Counter]

2023-01-01

1/1 Blev lugnt igår, känns bra idag. Tar det lugnt med skidåkning på tv. Skönt, då bryter man varken armar eller ben.

2/1 Skitväder med regn, inget att ha. Går till varulven och lämnar en skvätt. De håller koll på vad kroppen hittar på bättre än jag själv kan.

3/1 Hoppsan nysnö, även om det bara är 1 cm. Skaffar dieselbiocid till husbilen. Börjar bli orolig för alger i tanken när den står stilla och jag har dels bara halv tank och dessutom vanlig mackdiesel. Ska det stå länge skall det ju vara båtdiesel utan tillsatser, inte det utspädda vi får på macken. Jäklar vad halt det var till garaget!

4/1 Idag har det ramlat ner ungefär 1 dec snö. Skönt att sitta inne och se när andra sliter med skidåkning på tv.

5/1 Ny dag utan annat än snöarbete.

6/1 Först en massa snö, sedan bastu och mera snö. Bara jobb alltså!

7/1 Lång dag framför tv:n med skidåkning i olika sporter.

8/1 Åker tidigt ut till Lagnöbron där jac vet att det finns en mack som säljer diesel utan RME. Egentligen skulle jag ha fyllt husbilstanken med det redan i höstas om jag vetat att den skulle stå stilla så länge. I vanlig diesel bildas alger som kan sätta igen bränslesystemet. Hinner hem till tv:n och skidtävlingarna.

9/1 Först till husbilen för att fylla i dieseln. Det misslyckas, pipen till dunkarna är för kort. Åker till verkstan och fixar en slang men det får vänta tills i morgon för i em skall kroppen få en omgång hos Jonas.

10/1 Först ut och tanka i dieseln i husbilen vilket lyckas efter en del krångel. Läckage på slangen från dunken till tanken som jag fick skarva ihop av 4 bitar eftersom det går åt ca 70 cm. I kväll blev det möte i Vadstena med modellbåtsseglarna.

11/1 Fixar först lackkonservering på Margithas bil. Därefter lunch med hennes barnbarn innan det blev en mittiveckanbastu.

12/1 Ny lugn dag men har känt mig krasslig. Troligen förkylning på g så jag åker hem tidigt. Måste ju försvara platsen framför tv:n inför skidskyttet.

13/1 Usch, fredag den 13:e! Idag gör jag inget oöverlagt så det blir mycket vila. Det hjälper inte, jag blir riktigt dålig framåt kvällen så jag hoppar över bastun. Går och lägger mig lite efter 20.

14/1 Ny dag framför tv::n med fin skidåkning. Känner mig lite friskare men jäkligt trött. Blev sugen på att ta husbilen till Monte carlo för att titta på rallyt. Efter att ha kollat lite inser jag att jag borde ha åkt i onsdags för att hinna fram så det får bli framför tv:n igen.

15/1 Ingen stor skillnad mot igår. Häckar framför tv:n men känner mig betydligt piggare. Näsan har slutat rinna och jag måste inte gå och tömma blåsan varje timme så nu leker livet igen.

16/1 Först en rejäl genomkörare av kroppen hos Jonas. Skall bli varannan dag i fortsättningen. Sedan till frisören och apoteket och kort besök på f⁸irman. Det är ungefär vad en gamling hinner på en dag.

17/1 Idag har jag varit hos verkstaden som skall reparea skadorna på husbilen som nu är över 11/2  år gamla. De har börjat få hem en del reservdelar så det går saaaakkkkktttta framåt. Återstår att se när resten kommer.

18/1  Åker till husbilen som jag startar och varmkör efter ett nytt pass hos Jonas. Inga konstigheter.

19/1 Vanlig torsdag så det blir ärtsoppa och pannkakor. Saknar ju varm punsch.

20/1 Fredag med bastu efter allt tv-tittande på skidåkare. 

21/1 Skidor och Rally från Monte carlo på samma dag frestar på hjärtat! Det blir middag på krogen, det var länge sedan det hände på en lördag.

22/1 Ny jobbig dag med både rally och skidor på tv.

23/1 Vardag igen. Kallt som f-n, -7. Värmer upp kroppen hos Jonas på fm. Annars blir inte mycket gjort.

24/1 Bara 11 mån kvar till nästa julafton! För övrigt inget nytt förutom att det blivit +grader.

25/1 Går till Jonas för lite gymövningar igen. Konstigt, idag känns det plötsligt mycket bättre, har mindre ont i ryggen och lättare för att gå. Förhoppningsvis börjar gymet göra nytta. På em blev det ett bastubesök så idag har väl kroppen fått sitt.

26/1 En vanlig dag där inget blir gjort men kroppen känns mycket bättre!

27/1 Idag har kroppen fått vad den tål. Först hos Jonas för att motionera lederna. Sedan blev det tv och titta på skidskytte innan det blev en rejäl långbastu. Väl hemma blev det lite extra träning av höger arm, kanske inte så nyttigt men behövs ibland.

28/1 Först ett besök på firman. 2 Lotusar sålda sedan igår. Hem till Race of champions för motorsport och även lite skidor. Tar sedan en tur till Motala för middag som smakade bra.

29/1 Tuff dag framför tv:n med skidor och bilsport. Bra svenska resultat i alla.

30/1 Vanlig träning hos Jonas men lagt på lite extra vikt på de flesta. För övrigt lugnt och fridfullt.

31/1 Sista dagen på årets första månad. Åker ut och fixar lite med husbilen. Tänkte eventuellt åka till Skövde för att titta på SM-veckan men vädret är inte tillräckligt kul.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)