Nu måste det bli vår på riktigt!

[Counter]

2023-03-01

1/3 Körigt! Registŕera husbil, handla mat, hämta husbilen, skidor på tv, möte med revisor, det är vad en pensionär hinner med på en solig dag.

2/3 Upp och hoppa trots en efterhängsen förkylning. I husbilen och mot Örebro för att  fylla gas. Fortsätter till Evertsberg för att se vasaloppet. Hittar en perfekt plats, vi får se om jag får stå kvar. Det är helt blankis på hela planen så vi får se om jag ta mig härifrån.

3/3 Fick inte stå kvar utan flytta 2-300 m. Inga problem, får en lugn natt bortsett från byvindar så man tror att ekipaget skall ramla omkull. Ser på staffetvasan och står precis i växlingen. Otroligt, det finns de som kommer ut och skall börja åka iklädd kappa och med skidorna i händerna. Tur man inte är med, jag skulle bli tokig med såna i laget. En del åker så dåligt så de hinner med 2 vurpor de första 75 metrarna! Ger mig på em och åker mot Sälen, efter några km hittar jag ett bra ställe att parkera på ca 50 m från spåret. Här skall jag stå i natt och se på nattvasan.

4/3 Står kvar hela dagen, sol och fint men blåser jättekallt. I kväll kom 2 jättemaskiner och gjorde nya spår tills i morgon.

5/3 Dåligt med somn, massa trafik hela natten. Kommer en riktig snöby straxt innan eliten passerar så åker bredvid spåren. Jäklar vad det går! Så småningom kör jag mot Mora och passerar hela gänget. Efter Evertsberg blir det nerför och jag blir omkörd av flera åkare. När resultatet är klart kör jag hem.

6/3 Skitväder på g så husbilen får ytterligare lite vila. Lyckas inte få den tvättad så jag måste tyvärr ställa in den skitig. Som kompensation tar jag mig själv en bastu på em.

7/3 Fy vilket väder, snöstorm och skitkallt! Hjälper till lite på firman och efter lunch åker jag hem, Margitha jobbar.

8/3 Åker ut och ser till husbilen och tar hem lite som jag missat. Varmt och skönt i solen där det är lä. Margitha jobbar så det blir en lugn em.

9/3 Börjar med att tvätta bilen. Sedan köpa lite blommor till Margitha som fyller år. Därefter skidor på tv innan Margitha får besökare.

10/3 Jävla väder! Snöskottning idag igen, helt onödigt, det skulle ju ha kommit för 3 månader sen. 

11/3 Åker som vanligt upp till firman. Där får jag jobbet att köra en bil som skall filmas för att lägga ut på en auktionssajt. Sedan skidor på tv innan vi åker ut och äter.

12/3 Ny skiddag framför tv:n. Händer inte så mycket mera.

13/3 Som vanligt lite gym på fm. 

14/3 Äntligen har en efterhängsen förkylning gett sig. Den har lämnat efter sig värk och stelhet. Undrar om det är likstelheten som kommit för tidigt?

 15/3 Först lite extra hårdkörning på gymet innan jag försöker reda ut en felaktig faktura från telia. Tillbringar över 2 tim i telefonkö utan att få problemet löst.

16/3 Möte med revisorn innan jag fortsätter med teliaproblemet. Får löfte om att de skall ringa mig vilket inte händer. Tröstar mig med en bastu på em.

17/3 Börjar med att bli 1 år äldre. Besöker frisören och fixar lite småsaker innan jag öppnar födelsedagswhiskyn.

18/3 En ny dag framför tv-sporten. Inte mycket annat blir gjort.

19/3 Ny tvdag. Det är snart slut på den här skidsäsongen så det gäller att ta vara på den.

20/3 Idag har husbilen fått lite uppmärksamhet. Först kollade jag om reservdelarna kommit. Det mesta finns hemma men en panel saknas fortfarande. Åkte sedan ut och demonterade bort den fasta kaffebryggaren som inte fungerat som den skall.

21/3 Nytt husbilsbesök för att montera bryggaren som jag fixat. Att få dit kabeln är ett jobb för en orangutang, det krävs en lååååång arm!

22/3 Som vanligt en gymdag. Därefter till Fornåsa för att leta efter en fåtölj. Sitter inte bra på stolen jag använder framför tv:n så det får bli en ny.

23/3 Hoppsan, idag fick jag lämna in husbilen för att få den gamla skadan fixad. Tyvärr är det inte likadana delar utan utbytesdelar så vi får se hur det passar.

24/3 Som vanligt en omgång på gymet innan jag tar en tur till husbilen för att se hur den mår. Inget vidare ser det ut som. Bara en massa demontering så det är väl bara att avvakta. Sen blir det skidor på tv innan det blir kväll.

25/3 Som vanligt tv med skidor. Sedan en tur till Motala för att titta på möbler. Jag behöver en bra fåtölj efter att ha använt en campingstol sista 3 mån. Hittade det jag behöver på 2 ställen men hon som bestämmer tyckte inte som jag så jag avstod. Åkte hem och tog en bastu i stället.

26/3 Sista skiddagen för säsongen så då blir man sittande framför tv:n. Snöar ute ocv riktigt skitväder.

27/3 Först till firman där vi haft möte med personalen. Därefter till Mantorp för att kolla hur det går med husbilen. Den är i stort sett klar och skall till lack. De beställda delarna passade delvis och resten har de tillverkat. Bra jobbat.

28/3 Lugnt och fint hela dagen. Inget av värde har hänt.

29/3 Shit vad snö! Halt och jäkligt så vintern är tillbaka tyvärr men det är väl bara att stå ut.

30/3 Morgonmöte med revisorn sedan liite småjobb. Fixar lite bankärende, ja sedan är det inte mycket kvar av dagen som avslutas med mera snöfall.

31/3 Fy vad snö! Kan inte påminna mig att det gått att åka skidor i Sya så här sent. Det brukar vara slut i början på mars när vasaloppet är kört. Nu har det spårats en ny lång slinga på natursnö. Undrar hur det är med den globala uppvärmningen?

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)