Vinter? [Counter]

2023-11-01

1/11 Puh, vilken dag! Börjar med att släpa ut det jag tror skall med, bra om jag kommit ihåg hjälften! När jag startar och skall åka har stödbenen fastnat i nerkört läge. Ringer deras serviceverkstad som är jättebra. Att få det att fungera kostar blöta brallor och blodiga knogar. Sedan till VC som vill ha en skvätt blod, undrar om de lever på blodpudding? Vidare till ICA för att hämta en värmare jag beställt, den skall kunna värma ett normalstort rum på 60 sekunder! Vi får se hur mycket bluff det är!! Sedan tankning för 1600:- innan jag drar vidare till Bengt i Örkeljunga för att köpa skyltar med Angles morts. Man skall ha sådana för att passera Frankrike, tror de ätit för mycket grodor. Kör vidare och plötsligt skiner solen, det var länge sedan man såg den. Fortsätter i tradarfart över Öresundsbron och åker till hamnen i Dragör. Bron accepterar min Norska bizz så det blev 60% rabatt. Lite nära flyget men  ok bortsett från att det blåser häftigt så bilen skakar.

2/11 Sovit bra men vaknar tidigt. Det är bara att inta förarstolen och börja gasa. Först till färjan där de inte godtog min bizz utan det blir nästan 1200 danska. Fikar så att jag kan köra resten av dagen. Tankar 70 liter för 1,89Eur. Sedan är det bara  att räta ut högerbenet i ca 45 mil. Mycket tradartrafik och ibland långa köer. En var över 3 mil! Anländer till Greven där jag varit förr. Får en hyfsad wienersnitzel och 2 glas vin. Lämnar mer än hälften eftersom min mage är för liten.

3/11Först till en mack som har både diesel och gas. Kostar lite över 121 Euro. Sen är det bara att gasa vidare i en evig bilkö. Efter Köln blir jag hungrig så jag stannar vid ett motell. Efter en burgare gasar jag vidare in i Belgien och fortsätter till Franska gränsen där jag tar kväll i en liten by. Det enda som finns här är rivningsfärdiga hus och ett casino.

4/11 Uppe tidigt och monterar angles mortsskyltarna som man måste ha om bilen väger över 3,5 ton. Kör 65 mil på delvis skitvägar eftersom jag vägrar betalvägar. Det blev 9,5 tim inkl 2 tankningar. Står på en öde parkering och hoppas få vara ifred.

5/11 Uppe halv-7 men kommer inte iväg första timmen. Mycket dåliga vägar, spöregn och halv storm. Inget kul! Åker över Millau bridge som lär vara europas högsta bygge. Efter ytterliggare några mil bär det utför, från 1100 meter ner till ca 100. Temperaturen går från 5+ till 22, solen visar sig och molnen försvinner! Krokigt och trångt men det går. Passerar spanska gränsen och kommer ut på jättefina breda motorvägar så nu går nog dubbelt så fort. Stannar på en stor rastplats men restaurangen är stängd!

Fortsätter mot sv på jättebra motorvägar, vilken skillnad mot Frankrike!  Snittfarten här är nog dubbelt! Kommer fram  till los alcasares på em. Börjar med ett besök på Lidl för lite bunkring. Får sista platsen på campingen och går på krogen efter att ha firat lite med en gammal kompis.

6/11 Börjar med att försöka fixa ett nytt telefon abonnemang eftersom jag lyckats avslita 3-abonnemanget. Jävla skojarföretag som nästan varje månad håller på med extra debiteringar som är uppdiktade. Flera påstådda abonnemang som jag inte använt och nu senast påstådda mail till flera olika länder. Nästan omöjliga att nå med som minst 106 samtal före i kön. Och när man kommer fram påstår de alltid att de har rätt. SKOJARFÖRETAG!

9/11 Vaknar med jätteont emellan skulderbladen och allmänt illamående. En stund på fm försvann synen delvis och jag såg inga färger. En granne trodde att det var vätskebrist så han kom med vätskeersättning. Därefter blev det lite bättre men jag fryser och har feber. Hoppas det blir bättre i morgon.

10/11 Mår lite bättre trots att jag vaknade 03:30 av att det var kallt inne, 8-10+. Det visade sig att batteriet var urladdat så värmen var avstängd. Startade spisen så det blev lite bättre. Har sedan fixat el och laddat så funka allt igen. Ryggen är fortfarande ett stort bekymmer. Men grannen Hans-Görgen har hjälpt mig mycket.

13/11 Ryggskott är inte skönt! Idag var jag dessutom tvungen att åka och handla. Det är ett par km på cykel och så fort det är ett gupp så hugger det till i ryggen. Kaonväder med 38+ som varmast så det gäller att hålla sig i skuggan. Har fixat en dålig koppling från solcellerna och appar från både batteriet och regulatorn så nu har jag koll.

14/11 Inte mycket blir gjort, kroppen är inte det minsta arbetsvillig så jag slöar hela dagen. Hoppas piggna till i morgon.

15/11 Trots dålig sömn pga myggor som attackerar känner jag mig pigg och i mycket bättre form. Det blir städning i bilen, cykeltur för att handla, rep av elkabel och lite annat. Varmt som satan, 38 i solen och 27 i skuggan.

16/11 Småfixar lite och läser. På em blir det en promenad på ca 2 km med bara ett uppehåll för öl. Till och med personalen här klagar på värmen som är onormal.

20/11 Dagarna går fort när man skall fixa allt själv. Bara att åka och handla tar halva dagen och eftermiddagarna går åt till att sitta och ljuga med övriga svenskar.

21/11 Dagen börjar med att jag åkt på någon form av allergichock. Helt orkeslös och huden i ansiktet flagar av. Var ändå tvungen att ta mig till affären för att hitta något ätbart. På em händer något med vädret, plötsligt går temperaturen från 25 till 15+. De flesta har fått på sig vinterjackor och tröjor.

22/11 Känner mig lite piggare så jag tvättar lite innan vi skall åka ut och äta och fira en 79-åring. Kul vi blir 7 st som åker till en bra krog som har fantastisk mat.

23/11 Gasen börjar ta slut så jag behöver tanka. Det är mycket som behöver stuvas undan när man stått ett par veckor så det är ett litet företag att komma iväg. Det är någon mil att åka och jag får i över 30 liter. Gasen här kostar 0,91 Euro, lite billigare än hemma.

25/11 I går blev jag tvungen att byta plats. Det är lite stök eftersom en del platser är bokade men det är ju lätt att flytta. Jag har ju inte så mycket grejer som många andra.

27/11 Idag går det mesta sakta fick i mig aldeles för mycket gin igår. Inte bra så idag blir det lugnt.

30/11 Har inte haft på några dagar men nu funkar det igen. Igår var vi 10 st som gick på 222 som är en kinakrog med hur mycket som helst. Det är ju mycket grönt och sånt som finns i havet så det är väl skapligt nyttigt även om man äter för mycket. Idag har vädret varit sämre med blåst och lite moln.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)