April och vinter eller kommer våren?

(Counter)

2023-04-01

1/4 Inget aprilskämt, vi har faktiskt mer än 1 dm snö. Var i Motala idag och de har nog ytterligare 5-6 cm. Kan inte minnas att skidspåret i Sya varit öppet så här sent.

2/4 Långlopp på tv och Ida från Mantorp och Sya vann totalen! Bra jobbat! Senare blev det en biltur på några mil.

3/4 I vanlig ordning lite gym på fm. Äter lunch med äldsta barnbarnet varefter vi kollar vilka båtar som finns till salu. Han har blivit sugen på att byta upp sig. Får också besök av en kund på BMW-n, hoppas ha  köper den, får besked i morgon.

4/4 En vanlig dag förutom ett tandläkarbesök. Det avlöpte bra, inga onödiga hål.

5/4 Börjar med en omgång på gymet innan jag börjar bråka om husbilen som jag blivit lovad att den skulle vara färdig före helgen. Det visar sig att plåtslagaren lämnat den till lack men när den kom tillbaka var inte allt det beställda lackat. Den kördes tillbaka till Sya lack som vanligt skyller ifrån sig och påstår att inte hela jobbet är beställt. Skitsnack! Jag har haft med dom att göra tidigare!

6/4 Inte mycket blir gjort. Skulle leverera BMW-n på em men köparen har inte fått klart med lån så det blir uppskjutet till tisdag. Har också fått klart med bildandet av ett nytt bolag. Och så får vi inte glömma finlands nationaldag!

7/4 Långfredag, förr var allt stängt så dagen kändes extra lång. Så är det inte nu, vi var på ica och handlade och var långt ifrån ensamma. För övrigt har vi bara tagit det lugnt.

8/4 Påskafton med kanonväder! På fm en biltur men em blir det vilstol i solen. Skönt med lite värme!

9/4 Margitha skall jobba på em så jag åker till Linköping och tittar på husbilar. Den enda som jag tycker passar är en Frankia men det är mycket på den som är sämre än den jag har. Dessutom skall de ha långt över 1 mille emellan och vägskatten är x4 så det får nog vara.

10/4 Bara för att göra något blir det en tur med bilen.

11/4 Leverar BMW-n så nu har jag inte så många bilar kvar.

12/4 Busstur till Stockholm för att kliva på båten till Åland. Det blir en fuktig kväll med god mat.

13/4 Båten vänder den spetsiga änden mot Sverige igen. Massor med trafik och köer ända till Södertälje innan det blir normal hastighet hemåt.

14/4 Först ett besök hos revisorn innan jag blir skjutsad till Mantorp för att hämta husbilen. Därefter en tur till Linköping för att fylla på gas. Sedan till tömningsstället för att tömma alla tankarna. Åker sedan till firman för att fylla vatten innan jag tar kväll.

15/4 Jag åker själv till Stegeborg i fint väder. Äter på hamnkrogen på kvällen. Städar husbilen.

16/4 Tar mig hemåt men tar omvägen över Arkösund.

17/4 Först till Motala för röntgen av höfter. Därefter till Mantorp för att få instegstrappan justerad vilket blev bra.

18/4 Först till vårdcentralen för att lämna blodprov. Med det gjort hämtade jag Bergsten för att åka till Ljungsbro där jag skulle kåsera om mitt tävlande inför 110 rallyfrälsta.

19/4 Det vanliga på gymet. Startat ett nytt bolag så det är en massa skit runt det.

20/4 Fortsätter med pappersjobb och krångel.

21/4 Ny gymdag och inte mycket annat.

22/4 Äker upp på Omberg. Massor med blommor och knoppar.

23/4 Åker till Skänninge för att titta på biltävling. Det är bara 4-5 stycken som åker fort och några som åker riktigt sakta. 

24/4 Bara 8 mån till nästa julafton. Får en ny Covidspruta igen. 

25/4 Fixar ett par tvingar jag behöver för en springa i husbilsbordet. Problemet är att limmet härdar sakta. Går på gymet en stund. Fixar med en massa papper och telefonabonnemang innan överlåtandet. Det är mycket nu!

26/4 Kollar limningen som fortfarande inte härdat.

27/4 Idag har det härdat så nu är bordet helt. Fixar med lite papper inför överlåtandet innan vi har avslutningsmiddag med personalen på hotellet.

28/4 Ordnar med tvätt av husbilen som verkligen behövdes. En vända till gymet innan vi överlämnar firman till nya ägaren. Känns ju lite konstigt efter 40 år men blir bra för alla.

29/4 Tar husbilen söder ut och hamnar i Bunn. Får som vanligt bra mat även om det suger i plånboken. 

30/4 Pumpar upp cykeln så jag kan rasta Margitha som i stället sätter den ena foten framför den andra. Plötsligt ringer de från ställplatsen att vi skall flytta. Det visar sig att det blivit fel på bokningen så att vi fått 2 platser i stället för 2 nätter. Vi flyttar dit där man inte behöver boka. På kvällen slutar elen fungera och efter ett antal försök ger personalen upp, men vi klarar oss utan.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)