Ytterligare en höstmånad! 

[Counter]

2023-10-01

1/10 Kör sakta hemåt och parkerar. På em åker vi och äter, för en gångs skull i Mjölby.

2/10 Börjar med att ge husbilen lite frisk olja och några nya filter. Drar sedan nordost till Strängnäs där jag skall försöka hjälpa Kristian med båtupptagning. Det är mörkt när jag kommer fram och han slutar jobba så vi flyttar bara båten så det blir lätt att komma av och på med alla grejer i morgon.

3/10 Det börjar med att 3 kompisar till Krille dyker upp och hjälper till med demontering av seglen. Det är stora tunga grejer med alla lattor som skall bort och segel vikas. Storen väger nog 40-50 kilo. När det är klart börjar vi tömma varmvattensystemet vilket tar några timmar med lunch inkluderat.

4/10 Efter byte av olja i motorn och tömming av varmvattenberedaren är båten färdig för torrsättning. Den ⁷blir hämtad och körd till uppställningsplatsen där den blir ordentligt stöttad. Nästa vecka skall den täckas. Jag blir kvar på ställplatsen tills i morgon.

5/10 Tar det lugnt på fm innan jag rullar hem.

6/10 Betalar service på husbilen och lite reservdelar till gammelbilarna så där rök nästan 10,000:- 

7/10 Tar en tur till firman på fm. Vi går på krogen och äter på kvällen. Kallt ute!

8/10 Jag börjar med en rejäl biltur delvis på vägar jag aldrig sett tidigare. På em hämtar jag Margitha och vi åker till Hjulsbro för god middag.

9/10 Vaknar med otrolig värk i vänster höft. Åker till hvc och får diagnosen utsliten höft. Remiss. Hjälper några jag känner med transport av ett bilbatteri så att de kommer igång. Sedan blir det att sitta stilla.

10/10 Lite mindre ont i dag men fortfarande onödigt ont. Gör ett kort besök på firman men tar det lugnt resten av dan.

11/10 Måste ut, klarar inte att sitta och titta på väggarna! Tar husbilen och kör mot norr innan jag viker mot sv. Hamnar i Karlsborg och står där i halv storm.

12/10 Drar vidare, nu väster ut. Hamnar i Lyrestad där ställplatsen är stängd och elen avstängd. Har ju friska batterier så jag klarar mig.

13/10 Hoppsan, fredag den 13:e! Kör försiktigt dom 2 milen till Mariestad. Ovanligt lite husbilar så det är lätt att hitta plats.

14/10 Åker och bunkrar både mat och flytande. Åker sedan tillbaka till samma plats. Regnet upphör och det börjar blåsa häftigt. Skönt att inte vara på sjön, det räcker med att husbilen gungar så jag måste sätta ner stödbenen.

15/10 Vinden har vridit till nv vilket passar bra när jag åker mot so. Tittar på 2 ställplatser som inte ser så kul ut så jag hamnar i Huskvarna nära Vättern.Här kostar det 100 kr att stå inkl el, riktigt bra!

16/10 Tar en lång tur, ända till Gränna. Lugnt och skönt.

17/10 Kör hem på kända vägar. På kvällen skall Margithas barmbarns födelsedag firas.

18/10 Tar det lugnt och inte mycket händer.

19/10 Åker ut till garaget och ser hur jag skall förvara bilarna i vinter. Vi är många som skall samsas om utrymmet. Tror jag måste ha husbilen ute med lite värme på.

20/10 Får hjälp av dottern att installera cromcast i husbilen så nu har jag flera kanaler än de 2 jag haft tidigare. På kvällen åker vi till Sommen där vi blivit bjudna på middag, trevligt.

21/10 Kör hem i otrevligt väder, regn och hård blåst, +3 ute. 

22/10 Stannar hemma hela dagen och gör inte mycket.

23/10 Blir ett bokat besök på lasarettet där de opererar bort ett par små sår som inte vill läka. Fortsätter till Linköping för att fylla gasol i husbilen. Regn och trist väder.

27/10 Hoppsan, det blev en paus några dagar eftersom någon lagt in skräp i min inloggning. Nu har jag med husbil tagit mig till Stegeborg där jag försöker få upp temperaturen så att jag kan laga bordet som släppt i en limning. Jag måste få upp temperaturen i bordet till minst 18 grader. Det tar ett tag när den stått med 4+ en vecka. Det går lite fortare med hjälp av mänsklig värme på flaska!

28/10 Städar och lagar bordet, tittar på Gotland grand national som körs för 40:e och sista gången på Tofta skutfält.

29/10 Kör hemåt men stannar på en rastplats för övernattning och att kolla hur mycket el som går åt när man inte har ström.

30/10 Trots att tv:n varit på ett antal timmar och värme och annat varit på så har inte spänningen i batterierna sjunkit något alls. Jättebra med friska batterier! Kör hem i regn och lite snöblask.

31/10 Fixar covidspruta innan jag ställer in personbilen för vintern. Har tröttnat på vädret så i morgon tar jag husbilen och kör söderut.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)