Riktig vinter hemma?

[Counter]

2023-12-01

1/12 Oj, årets sista månad! Jag är kvar i GT-klimatet, vi får se hur

länge. Idag blåsigt och måttligt varmt. Har inte varit och handlat så tomt i kylen, på mat alltså. Men det finns en dålig krog 100 m bort så det får bli den i kväll.

2/12 Maten igår blev riktigt bra, det är tydligen bara kött de inte klarar. Idag blev det varmt och skönt igen så nu får det bli en cykeltur till affären för lite inköp.

3/12 Första advent, känns inte så när solen skiner och över 20+.

4/12 Gråväder så det blev städning av husbil. Börjar bli dags att tömma och fylla tankarna och fylla gas igen. Det blir ju lite extra när jag föredrar att duscha i bilen.

5/12 Ska åka och tanka gasol igen. Tar med en granne och fortsätter till Alicante och  Costablanca som är en butik med svenska varor. Hittar julskinka, kaviar, pepparkakor, glögg och en massa annat. Dyrt som pocker, en burk snabbkaffe 175:- så den fick stå kvar. Har också tömt och fyllt vatten så nu klarar jag mig några dagar.

6/12 Helgdag här som börjar med ett rejält regn i natt. Det är också svalt på dagen så jag kurar med en bok.

10/12 Så har vi klarat av andra advent. Den bestod av arbete med att fixa cykeln framlykta. Det sitter batterier i den som tagit slut efter 5 år. Har tydligen inte cyklat i mörker så ofta eller varit på lyset själv.

12/12 Massor av arbete, tvätta kläder, åka ock handla och varmt som satan. På em först en flaska vin innan vi blir bjudna till en annan svensk bil för mera vin. Det blir mycket sånt ibland.

15/12 Tar mig i kragen efter flera dagars slöande. Börjar med att åka till apoteket eftersom en medicin tagit slut. Jag har bett hvc hemma att skicka ett internationellt recept men de klarar inte det trots att det finns mall på nätet. Får min medicin utan frågor! Vidare till Lidl för att fylla på föråden. Sedan hem och klippa skägg och vidare till frisören för resten av huvudet. Efter pumpning av cykel är vi 11 st som åker till Tyska restaurangen för middag. Tog lång tid att få mat till alla. Kallt att cykla hem!

17/12 Söndag och advent så inget vettigt blir gjort. Vi samlas ett gäng för att dricka glögg. Känns lite konstigt när solen skiner för fullt.

 19/12 Nu är man rik ett par dagar när bidraget från staten trillat in på kontot. Det bör ju räcka veckan ut. Fint väder några dagar nu även om det är svalare i skuggan. I solen är det nära 30 + så det får duga. För övrigt händer inte mycket. I morgon måste jag åka och handla igen. Det är lite lurigt, grannarna var på Lidl för 2 dagar sedan och när de kom ut var deras cyklar stulna trots att de var låsta med wire.

23/12 Dagarna går fort härnere. Igår var vi fem som åkte iväg till en krog. Trerätters för 11 euro tycker jag är ok. Idag fick det bli dammsugare fram och allmän rengöring. Måste också fylla på lite i kylen så det får bli cykel fram. Varmt och soligt idag igen.

24/12 Julafton, känns inte så. Men vi blir ett20tal svenskar som samlas runt ett långbord. Går åt lite snapsar men måttligt. Vid fyratiden blir det svalare så vi bryter och var och en går till sitt.

29/12 Vi är 2 som kollar på hockey-vm på kvällarna. Det gör att tiden går fort. I förrgår var jag och fyllde gas igen. Jag fick veta att elen här kostar mellan 8 och 9:- / kw! Gas blir mycket billigare även om jag måste åka 15 km för att tanka och då kan jag passa på att fylla övriga förråd samtidigt. Det är källa nätter med 5-10+ men på dagarna är det ca 20 i skuggan. Idag blev ett undantag med bara 15 som högst men vi värmde oss med ett parti boul som mitt lag förlorade med 2 poäng.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)