Nya äventyr? 

[counter]

2016-12-02

2/12 Nu är nog bottennivån nådd. Har idag inköpt en husbil! Har insett att det är enklare att förtöja en sådan, bara att dra i en spak så är det klart. Inga linor eller fendrar behövs, om det inte är jäkligt trångt! I början på 80-talet ägde jag en husvagn och dessförinnan hade jag en egenbyggd husbil för att dra tävlingsbilen. Nu skall jag försöka dels ta mig mot värmen som den är anpassad för med ac, men den passar också bra i kylan, eftersom den är riktigt vinterbonad med rejäl värme med 3 olika värmesystem. Det innebär att boendet i +30- -25 skall fungera. Vi får se, verkligheten brukar vara annorlunda. Tidigare har teakdäck funkat även vintertid men nu måste däcken ha en särskild snöstjärna. Det har aldrig någon kollat tidigare! Nu skall nya husgeråd inhandlas, de skall vara så lätta som möjligt, jag får bara lasta 270 kilo! Där skall allt ingå, allt från reservhjul till sängkläder och handdukar. Skulle vara trevligt att få med en platta öl också!  

10/12 Besiktigade ekipaget i fredags morse vilket skulle varit gjort vid leverans. Dessutom skulle allt vara helt genomgånget och färdigt för att dra iväg. Får en liten chock när jag öppnar motorhuven. Den har nog inte varit öppnad senaste året eftersom det är fullt med löv och annat bös! Tyvärr är jag dum nog att tro att andra säljare är som jag, d.v.s. att det jag säger är sant. Vid kontakt med säljaren är svaret att det är bara husdelen som kollas! Sälj då bara husvagnar! Säljer man husbilar är det ett helt fordon som innefattar en bildel. Säljer jag en skåpbil så är både bil och skåp kollat! Passade också på att väga ekipaget och med tomma tankar har jag 50 kilo tillgodo innan det blir överlast! Har tomma vatten och gråvattentankar, tom garderob och minst 10 tomma överskåp att lasta i. Det verkar som det blir spännande att köra omkring med konstant överlast och vänta på dryga böter. Undrar hur fabrikanten tänker? Jag når lätt 3 gånger tillåten last som bara är 230 kilo... Har idag monterat ledbelysning i stället för felplacerade halogenlampor, fattar inte hur gamla ägaren klarat sig i 10 år men de har troligen använt ficklampa. 

14/12 Har idag fått ett fotsteg och lite annat fixat på garanti. Har också fått en cirkulationspump att ha i reserv. Går den sönder blir man helt utan värme och reservdelar finns ju inte överallt. På hemväg från verkstaden märkte jag att det var mycket imma på fönstren så jag slog på AC:n för att få bort den. Tror ni att den fungerade? Nix! Den genomgång som skulle ha skett före leverans var tydligen bara en myt. Nu börjar jag bli ganska sur och säljaren har stängt till efter nyår. I morgon tänker jag uppsöka honom i alla fall, vet var han bor. Tänker inte vänta till nästa år för att få det fixat. När jag i kväll skulle montera ytterligare belysning invändigt blev det kortslutning i 220-volt systemet så att halva företaget blev mörklagt. Orsaken var en dåligt fastskruvad jordkabel från fabrik! Tysk kvalite? Jag har tyvärr hittat flera konstiga kopplingar som jag anser vara riktigt fusk. Så får det inte se ut på en vara som kostar uppåt 1 miljon ny idag.

21/12 Efter ett antal timmar börjar jag nu få fason på det mesta. Provbodde förra helgen vilket slutade med att jag behövde starthjälp när båda batterierna var urladdade. Nu vet jag vad som tar ström ifrån vilket batteri! Har en bilstereo med inbyggd GPS som äter ström och tömmer startbatteriet på några timmar så den använder man inte när motorn är avstängd. Bodelen får ett extra batteri och alla lampor utbytta till led. I helgen skall vi åka norr ut och åka skidor, det är många år sedan sist. Jag får passa på att önska alla en GOD JUL! 

26/12 Börjar undra om det här med att åka utför på skidor är lämpligt för åldringar? Först håller man på att bryta av fötterna när de skall i tortyrredskapen som kallas pjäxor. Sedan tvingas man stå i en ställning med krokiga ben som närmast kan liknas vid när man är på väg att sätta sig på toastolen. Det är ok nån minut men blir jobbigt efter några timmar, låren blir helt stumma. Det värsta är kvar, pjäxorna skall av utan att bryta av foten vilket gör jäkligt ont. Annars är det ganska kul! Är på hovfjället och backarna är helt ok. men lite isiga. Det gäller att hålla sig på snön, missar man kan det gå illa, massor av stora stenar och barmark bredvid pisten.  

28/12 Hemma igen med värkande muskler man inte visste att man har. Bara en av oss har en mindre skada och linkar omkring. Inte kul att fastna med ankaret från liften om benet och släpas med en bit. Det gick ju trots allt bra. Nu är det snart slut på detta året och jag önskar alla som orkat läsa ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!    

Antal kommentarer: 5

2016-12-11 10:03:30 - Kjell Björk, Sm5mgw@hotmail.com, Mjölby

Ja det blir ju mindre jobb lycka till!

2016-12-17 14:35:15 - Vivi

Hej! Konstigt ekipage du fått tag i.I Tyskland (där vi köpte begagnat) var allt i bra skick och fungerade perfekt. Kanske rena turen, inte vet jag.
Ang övervikt har jag aldrig hört någon som fått böter. I stort sett alla husbilar kör med övervikt eftersom lastvikten går åt till allt från markis, AC, TV, utemöbler, grill, cyklar och annat nödvändigt krafs.
Nå, nu har du något att göra. GOd Hjul & Gott Nytt År önskar Bo & Vivi

2016-12-19 21:02:01

Hej! Kul att höra ifrån er, hoppas allt är bra! Husbilen har inte använts de sista 2 åren, därav lite problem men säljaren som är förmedlare har dålig koll. Allt löser sig och han betalar. Det är kanske lite för mycket utrustning som kan bråka så jag har en del att lära mig. Beträffande vikten så går det att väga upp den till 3,850 kg men det vill jag inte eftersom man då måste hålla sig i lastbilsfilen och inte får åka in i vissa städer i Tyskland.
Passar på att önska God jul!

2016-12-31 11:35:28 - Jan-Eric , Jan-eric@sy-magda.se

Hej igen. Jag hittade länk hit efter ett tag. Ser att du varit norrut och åkt skidor. Det är vi fortfarande. Åkte hit i en hyrd Nissan-buss från Mjölby.
Gott Nytt År.
Jag hör av mig nästa vecka när jag är hemma.

2016-12-31 14:30:37 - S-E

Hej! Kul att du hyrt en bra bil på rätt ställe.
Gott Nytt själv och bryt inte något som inte är mjukt!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden