Nytt år och nya möjligheter

[counter]

2016-01-02

3/1 Eftersom varvet inte lyckats få tid med min båt så var jag igår och tog ner förseglet. Det var inte alldeles enkelt eftersom alla linor var som pinnar. Det gick att göra alla möjliga reptrick men det var inte lätt att böja dom på rätt ställe när de skulle runt något block. Idag skall jag köpa två mindre presseningar att täcka med och hoppas klara det utan att halka i sjön. Vattnet är nu bara ett par grader så det är onödigt friskt. Ni var inne och tittade på sidan nästan 16000 ggr under 2015!!! Kul! 

4/1 Igår hade isen lagt sig i hamnen. Den var någon cm så jag slog hål på den och lade i strömvirvlaren. Idag var jag där och kollade och isen hade försvunnit så det ser bra ut. Känns ju bra att veta att det är plus i vattnet så inget fryser sönder.

8/1 Kollade båten idag. Ordningsmannen i hamnen hade flyttat min strömvirvlare så att grannbåten var isfri men tyvärr inte min. Jag trodde att var och en fick hålla isfritt annars kunde jag sparat några tusenlappar och hoppats på att någon annan fixade det åt mig. Det är ju givetvis bra om vi kan hjälpas åt för att spara energi men det borde inte vara på min bekostnad. Det har också blivit årets 3:dje skidtur men det går inte bra. Det går sakta och jag blir fort trött, känns som lite av en katastrof! Nu krävs det krafttag för att få ordning på kroppen. Vi börjar med att på måndag åka till London för båtmässa under några dagar. Jag tror att det kan innebära träning för övre högra delen av kroppen.

10/1 Har monterat en pressenning över båten men det var stökigt att få den på plats i blåsten. Det var också gott om snö på däck men jag fick bort en del och hoppas på att resten smälter. Vi har någon plusgrad idag men om ett par dagar ska det bli rejält kallt igen. Har packat en liten väska idag men har svårt att få ihop de 10 kilo man får ha, jag skall ju bara vara borta 4 dagar.

16/1 Hemma efter Londonbesöket. Det blev 2 dagar på mässan, ändå hoppade vi över motorbåtar och jollar som det fanns gott om. Vi tittade på segelbåtar, hann med nästan alla, dessutom tillbehör i mängd. Det var också gott om charterföretag, de flesta från Medelhavet. Jag träffade också några bekanta därifrån, bl.a. Hassan som väl är bekant för de flesta som seglat där nere. Jag kan meddela att han nu jobbar i Marina Istanbul (Pos:41,00,56N 28,34,56E) där han har 5 platser för medlemmar i SXK och de är gratis några dagar!

18/1 I kväll har ett 30-tal medlemmar i SSV stått ut med att se på bilder och lyssna på mig. Kul med folk som vågar fråga om det jag glömmer berätta.   

23/1 Efter Rysslandsäventyret har jag haft muskelvärk som jag i min enfald trott att det kommit av stillasittandet och att jag blivit gammal. Jag har fått mjölksyra så fort jag försökt röra mig, bara att gå till parkeringen har varit jobbigt. Efter att ha funderat mycket gick jag till läkaren som konstaterade att jag har fått muskulär reumatism. Det skall botas på några dagar med hjälp av kortisontabletter har han lovat. Redan efter 2 dygn känner jag stor skillnad, har blivit sådär 10-20 år yngre så nu är gubben på gång igen. Nu planeras för våren vilket varit nedlagt sista tiden.  

27/1 Hade tänkt ägna mig åt skidåkning nu när kroppen börjat fungera men då kom våren! All natursnö är borta och idag har det varit 9+. Igår körde jag lite grejer till segelmakaren för översyn och jag har renoverat den generator som slutade fungera i höstas. Jag har därmed påbörjat vårrustningen men det finns lite kvar...    

Antal kommentarer: 2

2016-01-10 16:46:08 - Kjell Björk, sm5mgw@hotmail.com, Ekgatan9 59532Mjölby

Hej vart styr kosan i år då?

2016-01-14 22:15:43 - Sven-Erik

Jag har 2 alternativ, vilket, beror på om jag får Hallberg-Rassyn såld till rimliga pengar. Om inte behåller jag den och seglar västerut. Blir den såld köper jag troligen en annan typ av båt längre väster ut. Jag visar bilder på SSV på måndag om du har intresse.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden