Vinteride?

[counter]

2016-10-04

4/10 Nu är hösten här! Temperaturen har sjunkit ca 10 grader på något dygn. Båten har fått en del omvårdnad och massor av innehåll har transporterats hem, närmare bestämt 3 skåpbilar men massor återstår. Efter 9 år har man ju samlat på sig mycket onödigt. Nu gör jag så att det som inte använts senaste året säljs eller kastas. Är det någon som behöver något så hör av er, det jag har är ofta gratis eller kostar väldigt lite och en del är helt nytt. En värmare är såld och på den fanns mer än 50 köpare.

12/10 Nu är det mesta utplockat och dynor och mattor rengjorda. Olja i motorn bytt, watermakern är konserverad. Det sista görs med monopolypropylenglykol, vilket är glykol för livsmedel och inte helt enkelt att uttala. Det bruna på skrovet som kommer från saltet är också borta. Seglen är hemtagna men mycket jobb återstår.

14/10 Har flera kunder på båten varav en med ett intressant byte. Om det blir affär blir det i fortsättningen mera campingliv men ungefär dubbla seglingshastigheten. Det är väl motsatsen till vad andra i min ålder gör. Jag är ju fortfarande nyfiken på världen så vi får se vad som händer. Provsegling på tisdag.

18/10 Idag har vi provseglat en Corsair 31:a. Det är en trimaran som väger knappt 1800 kilo. Den seglade riktigt bra, vi gjorde uppåt 9 knop i 4-5 m/sek trots att vi inte kunde hissa screachern, stabilt och bra och man kunde känna accelerationen. Tyvärr är den en dagtursbåt som saknar all elementär utrustning som värmare, instrument och laddning. Den består av ett skrov med bäddar för 3 personer och en toalett. Av de pengar jag blev erbjuden emellan går ju minst en tredjedel åt till uppdatering. Vi får se vad som händer, jag har en bra båt med modern utrustning så det är ingen ko på isen.

20/10 Idag har vi klätt av maxin både segel och mast. Tyvärr är inte hamnen i Vadstena kul den här tiden på året. Båtarna är fulla med löv och spindlar. Allt blir skitigt. Höstjobbet på båtar är inte kul, kallt och regnigt.

22/10 Skitväder med bara 2-3+, regn och blåst! Då skall givetvis Maxin upp ur sjön men det går riktigt smidigt. Konserverad och klar förutom täckning. Sedan är man dum nog att gå ut i skogen i flera timmar för att titta på rallybilar och frysa ännu mera. Lär man sig aldrig?  

29/10 I går blev Rassyn satt på land. Inte minsta tillstymmelse till påväxning finns, bara lite lera på köl och roder som är lätt att tvätta bort. Återstår att täcka den och släppa ut allt vatten ur ledningar, pumpar, varmvattenberedare och toalett innan kylan kommer. 

 

 

Antal kommentarer: 4

2016-10-17 06:30:56 - Skåningarna, olsoncederberg@hotmail.se

Låter spännande. Vi har precis kommit i sjön efter bottenmålning m.m. Nästa New Caledonia.

2016-10-18 21:01:00 - S-E

Kul att ni flyter igen! Varför har ni bottenmålat? Fungerar inte coppercoaten? På min växer inget, jag har inte ens behövt tvätta den. Blir det Australien och Nya Zeeland framöver?
Ha det så bra!

2016-10-18 23:35:44 - Skåningarna, olsoncederberg@hotmail.se

Om vindarna vill blir det Nya Zeeland efter nya Caledonien.

2016-10-20 19:59:42 - S-E

Låter kul men jag undrar fortfarande över bottenmålningen.
Ha det!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden