Första vintermånaden. [counter] 

2016-11-01

1/11 Snart är höstjobbet klart. Alla pumpar och tankar tömda och lite livsmedelglykol påfyllt. Toalett och tank har fått lite vanlig glykol så nu hoppas jag att inget fryser sönder. Har satt in ett helt gäng torrbollar, ja inte såna som jag, utan såna som suger vatten. Hittar hela tiden småsaker som behöver fixas så det är ingen risk att bli arbetslös. 

5/11 Visat båten för ny spekulant. Har också hittat några småsaker som skall fixas före nästa sjösättning. Jag har inte för avsikt att sälja något som inte är i funktion utan allt skall fixas även om båten är såld. Tyvärr har jag fått en liten skada på akterspegeln sista veckan båten låg i sjön. Någon har tydligen kört på den men inte givit sig tillkänna. Dåligt, men det är bara en liten skada som är lätt att fixa men det kräver 15+ vilket väl inte är aktuellt förrän i vår.  

15/11 Äntligen har det blivit av att lägga ut lite bilder. Har dessutom mailat ett köpekontrakt på båten till Afrika. Vi får se vad det blir av det. 

17/11 Pengar skall vara skickade för 2 dagar sedan men har inte kommit till mitt konto. Vi får se om det är någon som försöker luras. Jag kommer att visa bilder den 26:e så ni som är intresserade är välkomna. Vi börjar kl 17 och när vi är klara fortsätter de som vill till krogen för mat.

20/11 Allt tyder på att afrikanen är en lurendrejare. Jag har fått ett mail från någon "kontrollorganisation" som skall kontrollera att penningtransaktionen inte avser vapen eller droger. Både säljare och köpare måste sätta in 8,880 Euro som betalas tillbaka om affären är ok. Jag går inte på sådana enkla lurendrejerier.

22/11 Afrikabluffen är avslöjad så igår satte vi på vinterkläderna. Det blev lite komplicerat eftersom masten sitter kvar. Det blev ganska krångligt att få tätt runt masten och framför allt runt vanten, det är 3 på varje sida. Jag använder en genomskinlig pressening och hoppas att solcellerna klarar underhållsladdningen trots att de är övertäckta. Segelmakaren har också fått mastens tillverkningsnummer för att det nya seglat skall bli perfekt. 

29/11 I lördags visade jag mitt bildspel för människor jag känner. Vi var några som började med bastu och för många öl innan bilderna. Sedan bar det sig inte bättre än att under tiden de visades slog törsten till igen med åtföljande yrsel, men ingen har klagat så det fungerade nog skapligt ändå. Så det kan bli när inte korken är på! Skärpning...

 

Antal kommentarer: 2

2016-11-18 14:06:31

Afrika känns inte bra !
se upp så du inte utnyttjas att medverka till penninghäleri.
Man gernomför ett bedrägeri mot en annan person. te.x. genom att kapa en persons inloggning, pengarna som transfereras till ditt konto är således stulna.

2016-11-20 16:27:41 - Sven-Erik

Jag är inte så lättlurad men dokumenten innehåller många fina stämplar.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden