Dagbok 2014

Hösten är på väg...

2014-09-01

5/9 Ytterliggare en fin dag på sjön med kanonväder. Vi seglar till Igelbäcken där det skall vara kappsegling på lördagen. Tyvärr uteblir vinden så vi bryter efter några timmars flytande. Vi var i gott sällskap, bara 4 av 20 kom i mål. På söndagen går vi genom norra skärgården innan vi seglar hemåt

11/9 Har under veckan renoverat och småfixat en del sån´t som blivit eftersatt. Men det återstår massor att fixa och dessutom skall båten tömmas från cyklar, massor av reservdelar, 2 stora backar med underhållsmateriel, verktyg och vanliga reservdelar. Eftersom båten är till salu vore det perfekt att hitta någon som tänkt dra antingen jorden runt eller bara till Medelhavet. I det sista fallet finns absolut allt, helt klart att kliva ombord med sängkläder och mat och bara segla iväg. Jag skall inte sluta segla utan lite planer börjar ta form. Det finns ett par alternativ så vi får se vad som händer.    

12/9 Kanonväder gör att vi seglar till Askersund. Vi är enda båt i hamnen men på land står 20-30 husbilar. Har båtfolket blivit campare? På lördagen seglar vi norr om alla öar i skärgården till lilla Röknen där kräftorna avnjuts. På söndagen seglar vi via Ombo öar hem till Vadstena. Fin helg med lagom vindar. Skrotar min gamla genua som nu gjort sitt. Har hittat en segelmakare som syr om den nya så som jag vill ha den genom att titta på den gamla. Det tog 1 1/2 år att hitta honom...  

19/9 Får en kanonfin segling till Hjo. Gennacker nästan hela vägen på platt vatten är ovanligt. På lördagsmorgonen säger väderrapporten att söndagsvädret skall bli nordllig vind på 9-12 m/sek! Jag har ingen lust att kryssa i det så jag tar mig under dagen upp till Motala i svaga vindar för att få undanvind hem. Träffar bekanta i Motala och vi käkar middag på Motormuseet. På söndagsmorgonen vaknar jag utan att det viner i riggen vilket det borde göra. Den utlovade vinden uteblir helt så det blir att använda järngenuan hem till Vadstena.

22/9 Idag har jag fått hjälp att lägga ut lite bilder. Det är svårt att välja när man har över 500... 

26/9 Svårt att hålla sig från sjön när vädret är fint även om det blåser onödigt mycket. Drar till Karlsborg där jag blir bjuden på fin middag hemma hos Toivo och Gunilla som jag också träffade i Medelhavet.

27/9 Seglar i fin vind till favoritstället Ombo öar. Helt ensam vid bryggan vilket är ovanligt. Vart har alla tagit vägen?

28/9 Kanonfin hemsegling i rejält med vind. Som mest såg jag 16 m/sek vilket är ok för mig så länge det kommer från sidan eller akter ifrån.  

Antal kommentarer: 2

2014-09-30 20:06:21 - Vivi

Ja, var är alla seglare när det är helt OK att segla? I Turkiet går de i marina nu - när vädret är perfekt och ankarvikarna tomma. Själva står vi i skogen öster om Tving och har plockat en kasse kantareller, igen. Bra dagsförtjänst hehe. Och så undrar vi varför folk har husbil och ställer sig på en parkering med 50 andra bilar. Då kan man lika gärna stanna hemma framför TV:n. Hade

2014-10-01 15:01:13

Jag kan bara instämma. Grekland och Turkiet är bäst i oktober och november med lagom temperatur både på land och i vattnet. Här hemma har vi nu kristallklar luft men lite svalt i vattnet och ofta jättefina seglingsvindar. Det är bara att konstatera att människor är flockdjur som beter sig konstigt.
Ha det ni också!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)