Går mot ljusare tider!

[counter]

 

2021-02-01

1/2 Idag har det hänt grejer! Hantverkarna är färdiga med golven och vi har fått bänkskivorna på plats. Både vatten och avlopp är inkopplat och verkar fungera. Vi behöver starkare säkringar till spisen annars verkar allt ok. Det är mycket kvar men nu ser vi hur det kommer att bli.

2/2 Först lämna blodprov sedan hem och äta frukost. Därefter till Önnebo för att hämta husbilen till bilprovningen. Efter det till Linköping och äntligen få markisen fixad. Det tog alltså  2 år och 5 månader att få alla garantikrav fixade. Tänk om vi skulle behandla våra bilkunder så. 

3/2 Gratulerar sonen till hans 54:e födelsedag. Därefter försöker jag hitta någon som kan byta några dekaler på den tilltänkta husbilen men det är riktigt dyrt. Originaldekaler till ena sidan kostar ca 30-40 tusen! Börjar fundera på att hålla oss ifrån premiummärken men då är man ju ikvar i skitreparationer. 

4/2 Kanonväder, sol och 8-10 minus. Åker till båten och tar bort snön på presseningen. Det gär ju lätt när snön är som puder. Att vänta tills det blir milt är ingen bra ide.

5/2 Börjar med fika på firman, sedan till Boxholm för lite misshandel. Sedan lugnt och fint hem för lunch innan det är dags för en riktig långbastu med mycket öl. Det är ju viktigt att hålla vätskebalansen på rätt nivå. Har också haft en disskusion angående en husbil som jag är intresserad av. Blir sur när mellanpriset är beroende av en skada på den som skall repareras. Jag skall ju inte betala den, det skall ju gamla ägaren. 

6/2 Fixar färg till köket, ett par nya lister behöver målas. Kallt ute, åker och kollar husbilen, -9 inne i garaget.  

7/2 Försöker göra om en ventilationstrumma i köket som har ett utblås där vi tänkt ha ny kökslucka. Tar bort nuvarande tätplugg men det blir direkt mycket ljud. Har gjort ett plastlock som vi målat i rätt färg men när jag monterar den blir det ett hemskt ljud från hålet. Åker till firman och hämtar en tvättsvamp som jag monterar innanför locket. Blir mycket bättre men inte bra. Får klura ut något bättre i morgon. 

8/2 Efter mycket funderande har jag lagt ett bud på en annan husbil. Jag tyckte att jag tog i men tydligen för dåligt så efter ett par timmar ringde säljaren och accepterade. S å nu är det bara att packa ur allt som lastats i den gamla under 2 år. Gasoltankarna skall också flyttas över, men det tar ett par veckor innan det blir dags för leverans.

9/2 Arbetsdag, ja inte hela dagen men en stund. Det bestod i att ta bort alla luckor och lådor samt gångjärnen i gamla köket. Kom på att sätta luckdelens gångjärn i borrmaskinen, haka på den på den gängade delen i stommen och skruva bort den. På 4 ställen kom jag inte åt så då blev det handarbete med tång. Var och en av dom tog lika mycket tid som 10 med maskinen. I morgon kommer nya köket.

10/2 Köket monteras men fy vad han skräpar ner. De andra snickarna höll ju rent och fint. Den här lägger ju i insatser i lådorna med sågspån under! Jag vet ju vad kraven är från Margitha så hon börjar ju städa så fort det är möjligt. Det blir nog bra i  änden.

11/2 Nu gäller det att hålla sig undan. Margitha städar och flyttar grejer. Undrar hur man skall hitta något man behöver? Jag har ju fullt upp att se på skidor på tv.

12/2 Först till shiropraktorn som inte vill fortsätta mera utan röntgen. Det skall bli gjort om en styv vecka. Sedan hem till sedvanliga bastun och några öl.

13/2 Vilket väder! Kanondag för skidåkning men kroppen säger nej. Istället åker jag till Vadstena för att titta åå när motorburen ungdom sliter på isen. Det finns någon enstaka som vrider ratten åt rätt håll men många bara gasar. Sedan hem för att kolla skidor på tv. Planerar lite för avrustning av husbilen som får vänta till nästa vecka då det skall bli lite varmare.

14/2  Tar oss till Vadstena för att se på när man förbrukar däck och bränsle på sjöisen. Jag vet hur kul det är med rätt åkdon. Sedan fortsätter vi till Göta kanal och motorbåtsmuseet där vi får våfflor och kaffe medan vi tittar på skrinnare. Har aldrig sett ens en tiondel så många som åkt samtidigt. Tar vägen via båten för att kolla att allt ser ok ut på hemvägen.

15/2 Händelselös dag förutom att vi varit och valt det sista till köket. Det blev ett ljust kakel för att bryta av mot den svarta bänkskivan. Problemet blev att hitta någon som kan sätta upp det. Troligen får vi hjälp nästa vecka. Ska bli skönt när allt är klart.

16/2 Lugnt och fridfullt och det känns som vår när temperaturen stigit ca 10 grader. Mycket skidor på tv så dagen går fort. 

17/2 Åker till husbilen och höjer värmen så det blir lite drägligare när vi skall tömma den på allt löst. En del fastmonterad utrustning tänker jag också behålla och har hadft en diskussion med säljaren om vad som skall följa.

18/2 Planerar lite för husbilens avrustning. Det är mycket grejer som samlats under 2,5 år, grejer för både sommar och vinter. En del skall jag göra mig av med som inte passar på den nya. Har tex ett antal klossar att lägga under hjulen för att komma i våg. Jag har sockar till hjulen som används i stället för snökedjor som nu blir för stora och en massa annat.

19/2 Hoppsan, en vecka borta igen! Fattar inte vart tiden tar vägen. Idag blev det en stund på firman med kaffe och tidningen. Plocka fram sommarhjulen som skall skickas med gamla husbilen. I morgon skall den strippas på en del saker jag monterat som jag skall behålla.

20/2 Fy vad långa armarna blir av allt bärande. Ofattbart att man hinner lasta i så mycket grejer(det mesta skit) undet 2,5 år i en husbil. Det blev låda efter låda. Nu är det tömt och bara städning och rvätt återstår. Sedan skall sommarhjulen i och bara frakt till Karlstad återstår.

21/2 Storstädning av husbilen klar. Lyckas inte ta bort KCR-boxen som jag skall behålla. Samma sak med invertern som jag satt fast för bra. Går inte att få bort utan att bruka våld. Ska försöka sälja den på plats. Problemet är sommarhjulen som skall med. De går inte att få in i bagageutrymmet eftersom de är större än dörren dit. Får bli inne i bilen med något skydd omkring.

22/2 Får hjälp att få bort KCR-boxen och lägger in hjulen. Gillar inte att behöva köra med dom liggande inne. Händer något så att de kommer farande är det slutåkt.

23/2 Först till röntgen av ryggen, fy vad det väsnas och värmer! Sedan ett samtai från Karlstad, husbilen blir inte färdig eftersom det fattas delar. Det går någon timme innan jag ringer tillbaka och ber att få pengarna tillbaka så att jag kan köpa en annan bil. Det är inte ok att först kräva att pengarna skall finnas på deras konto 2 dagar före leverans och sedan meddela att de inte kan leverera! Efter ett par timmar ringde de igen och meddelade att felet är en duschblandare och att jag får hämta bilen i morgon. Blandaren kan monteras i Linköping om en vecka. 

24/2 Hoppsan bara 10 mån till julafton! Husbilen hämtad men på hemvägen hittar vi en del fel. Inga allvarliga saker men onödigt att de inte är fixade före leverans. Dåligt av säljaren eftersom de ändå åker på att fixa det.

25/2 Tar husbilen till vår dekaltillverkare för att göra ny sidodekal till höger sida där det runnit sot från kylskåpet. Han har ett speciellt rengöringsmedel för vinyl som jag skall prova först så då är helgen räddad.

26/2 Provar vinylmedlet men det funkar inte. Provar med rubbing utan framgång. Fixar med en massa annat utan framgång. Det är mycket nytt att lära sig....

28/2 Småfixar och försöker sätta mig in i hur det mesta fungerar. Det är inte mycket som är lika från förra bilen.

Antal kommentarer: 2

2021-02-18 15:32:36 - Frasse, fransson.s@telia.com

Husbil o Hoj!
Hoppas du inte sålt husbilen till Arla! I så fall finns väl risk att även båten och halva nya köket ingår också? Hoppas ryggen gillar takdropp, näsdropp och snödropp! MVH Frasse8-)

2021-02-19 01:16:27 - S-E

Hej Frasse! Jag varken köper eller säljer till oseriösa företag så inga arlaaffärer! Ryggen tycker bättre om takdropp än snödropp eftersom den inte tycker om snöskyffeln.
Ha det!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)