Vinter för somliga...

 [ counter]

 

.

2021-12-01

1/12 Häftigt mycket upplevelser på 1 dag. Först en dålig väg utmed en fantastisk beach. Ibland 5 cm sand på asfalten. Sedan förbi Jerez med den berömda racingbanan och vidare till Tarifa som är sydligaste punkten i Europa. Inte långt över till Afrika och mycket fartyg i sundet. Handlar lite innan jag drar vidare på en häftig väg till Gibraltar. Där finns en ställplats i marinan utan service. Man tar en biljett när man kör in och betalar för tiden man står. Finns plats för åtminstone ett par hundra bilar.

2/12 Tar mig sakta norr ut. Mycket trafik och mycket mera bebyggelse än jag hade föreställt mig. I Benalmadena skall jag träffa Bengt och jag har fått ett tips av honom var jag kan stå. Han ser var jag står från sin lägenhet. Problemet var att hitta dit på riktigt trånga gator. De bor på en av 4 öar i en marina mitt i byn. Skithäftigt, har aldrig sett något liknande!

3/12 Ser mig omkring på det häftigaste boende jag sett. 4 öar mitt i en marina mitt i staden! Går runt en stund och gnuggar ögonen. Åker sedan söder ut mot Fuengirola och deras marknadsplats där jag hittar en plats. Efter ett par timmar ser jag att det verkar vara böter efter kl. 7 i morgon så jag åker till en parkering vid Borgen där det är en massa andra bilar. På vägen  hamnade jag i en viadukt 3,10 hög. Tvärnit med ca 10 bilar bakom! Shit, måste backa och  vända! Trångt som bf. Ingen bråkar men kan bara saxa 1 m fram och åter och kommer till slut runt. Får tummen upp av  bakomvarande som i Sverige hade börjat tuta. Hittar en fin parkering, trots oljud från motorvägen.

4/12 Åker tillbaka till marknadsplatsen men får vänta över 1 tim innan knallarna har.packat ihop och flyttat så att vi husbilar får plats. På kvällen tar jag cykeln till en Dansk restaurang för att äta julbord tillsamms med Peter och hans hustru. Vi seglade tillsammans i Medelhavet och sågs för 5 år sedan. Fy vad tiden går!

5/12 Söndag så det mesta är stängt. Glömde handla frukost i går så det blev bara en kopp kaffe. Kör norr ut genom Malaga, försöker tanka gas men det är så trångt med bilar och jag behövde vända eftersom pumpen stod på fel sida. Gav upp och åkte därifrån. Har stått 5 nätter utan el och hoppas det räcker en till. Försöker få en plats i Almerimar men knökfullt så jag fortsätter till Almeria där det finns en parkering jag stått på tidigare. Det får duga och är helt ok om gasen räcker. Det är ca 10 + nattetid så det går åt måttligt med gas.

6/12 Uppe med tuppen. Först till närmaste ställe för att köpa gas 7 km bort. De har ingen gas, anläggningen ur funktion. Kör vidare och efter ett par mil hittar jag ett ställe där jag fyllde för ett par år sedan. Efter 6 nätter med värme och kylskåp går det bara i 12,6 liter! Kör vidare genom många fina byar och passerar lite utanför Cartagena innan jag viker av mot norr och Los Alcazares. Väl framme får jag frågan om jag bokat men jag planerar ju aldrig så svaret är att de har fullt! Shit, hade inte trott det. Efter en stund när damen kände igen mig löste sig problemet och jag fick en plats. Hon kom ihåg att jag löste ett problem åt henne förra gången! Då hade hon en extremt besvärlig kund som absolut skulle ha den platsen jag hade, han hade haft den tidigare. Jag sa till henne, ge mig en annan plats och jag flyttar på 3 min. Jag behövde bara flytta till rutan bredvid. Den kaksiga tysken visade mig respekt, troligen den enda på campingen.

7/12 Först cykel till en vårdcentral för att få 3-dje sprutan. Efter långt köande får jag ett papper där det står 20:e. När jag kommer tillbaka till bilen tar jag telefonen och översätter, det visar sig vara januari! Ingen på vårdcentralen talade annat än spanska så att ändra på det lär inte gå. På vägen köpte jag bultar till eldsläckaren som skakade loss. Jag hade fäst den med träskruv, nu sitter den med genomgående M6 med stora brickor och virket är ca 40 mm tjockt. Vädret är kanon, lite blåsigt på em men över 20 + och nätterna ca 10.

8/12 Blir en lugn varm dag. På kvällen slår det om och känns riktigt kyligt. Tror det beror på att man blir bortskämd under dagen med över 20 + i skuggan och ca 30 i solen. Det är helg här så det mesta är stängt.

9/12 I dag blev det tvättdag! Finns 4 fina maskiner med torktumlare här. Blir sur när man skall gå och vänta nästan en 1/2 tim på att någon kärring ska få tummen ur och plocka ur sin färdiga maskin. I kväll blev det sushi till middag, finns färdiga portioner på Lidl. Den idag hade häftig wasabi, man tror att överdelen på huvudet ska explodera! 

10/12 Molnigt och kyligt, bara 16 +! Tar cykeln 2-3 km till frisören och blir av med en del hår. Med tvättning kostar det 10 Euro, lite skillnad mot hemma. Har också köpt el, laddningen av cykeln tar en del när inte solen skiner. Sparar ju lite gas också. Det är nog mer än 10 dagar sedan jag laddade senast så solpanelen ger mycket. På hemvägen var jag inne i kinesbutiken, otroligt stor och säljer all tänkbar skit till stöldpriser. Jag behövde en ny ficklampa och dubbelhäftande tejp. Hittade båda och blev av med 37:-. 

11/12 Vilket väder! Sol från klarblå himmel och nästan vindstilla, troligen varmaste dagen hittils. Skulle fixat ett par saker på bilen men inget blir gjort. Latar mig i solen....

12/12 Lika fint väder igen men någon grad svalare. Fixar till ett lås på en lucka som glappat lite. Har hittat flera som varit så hårt justerade att låsen bara tar i första hacket, en klant som varit framme. Cyklar bort till go-kartbanan för att kolla varför vi bara hör däcktjut därifrån. Trodde att de kör eldrivet men det visar sig att de åker med rejält dämpade 4-taktare så det går att få ner ljudet.

13/12 Fint väder igen men svalare. Sitter man i solen är det riktigt skönt men jag tog en cyleltur ner till havet, jäklar vad kallt. Har gjort lite småfix på husbilen men mest bara koll på att allt är i ordning. Träffat några svenskar som var här för 2 år sedan, det är ju lite kul. Inte en enda lucia i sikte!

14/12 Tar cykeln till byn och letar efter saker jag vill ha. Dels en typ av fackla som går på el och ser ganska verklig ut, dels en liten kompressor att pumpa cyklarna med. Hittar inget av dom men åker till Lidl och handlar lite mat. Tillbaka hemma skall jag tömma toatanken 50 m bort. När jag psserar en nyanländ tysk blir jag stoppad och skall inte få gå på den markerade vägen mellan hans plats och toabyggnaden utan han tycker att jag skall gå runt huset. En ny Hitler? Han borde väl ha lärt sig hur det gick för den förra. I em är det flera som har klagat på hans beteende och personalen har varit här för att prata med honom men tydligen inte hittat honom. Fortsättning följer....

15/12 Eftersom det är gråväder får det bli städning av husbil. Den nya dammsugaren fastnar i mattorna eftersom den suger för bra trots att jag kör på lägsta effekt. Den saknar en ventil som släpper in luft upptill så jag måste lossa röret varje gång. Irriterande! På em får jag i alla fall se solen en stund.

16/12 Fixar lite småsaker. Dålig inspiration

17/12 Lite duggregn men inte så man blir blöt. Inte mycket blir gjort idag heller.

18/12 Tar mig själv i kragen och åker till marknaden. Inget av intresse så jag fortsätter till Lidl för att fylla på förråden. Har fruktamsvärt ont i ryggen men cykla funkar. Hinner precis tillbaka innan det kommer en rejäl regnskur som varar någon timme.

19/12 Rensar avloppet i handfatet på toan. Sedan blir det en cykeltur på ungefär 1 mil. Kunde åkt längre men motvind på hemvägen så det blev kallt. Såg solen en stund men sen grått och småkallt.

20/12 Bidragsdag, fy vad rik man känner sig! Räcker till 6 tankar bränsle... Det får bli cykel idag igen. Skall bara 3 km enkel till Lidl och har ju ryggsäck och cykelkorg. Man får vara försiktig med att handla för mycket tunga saker, de små hjulen på cykeln tål inte hur mycket som helst gatorna är inte så jämna. Idag har det varit jättefint väder men det verkar vara den sista på åtminstone 1 vecka.

21/12 Det blev en ny dag med fint väder. På.em när de tunna molnen gett sig blev det jättevarmt. Det blev spontan samling av 9 st svenskar runt ett par bord, några fick ett glas vin, andra tog en öl. Själv är jag jätteyr och konstig så det fick bli en cola.

22/12 Idag blev det lite julstädning i form av att tömma alla tankar och fylla vatten.Det är nog nästan 1 månad sedan det gjordes sist trots att jag inte använder offentliga toaletter utan sköter allt i bilen pga corona. Det bästa jag har är regnduschen som sparar mycket vatten, tror inte det går åt mer än 3-4 liter per gång.

23/12 Idag bestämde jag mig för att försöka fixa 3:an eftersom det är mycket disskussioner om Corona här nu. Fick tips av en dam i receptionen att åka till en stor sportanläggning i andra änden på byn. Åkte dit och fick en liten chock, trodde inte att det bodde så många i Spanien! En gymnastikhall med en jättestor plan utanför helt fylld av människor som skall vaxineras! Väntade 1 tim men fattade att det är 1 dags väntan. Så jag kör och handlar en massa eftersom vi tror att en nerstängning är på väg. Slänger sopor och avvaktar till 1 tim innan de stänger och kör dit igen. Perfekt, planen utanför tom så jag går in efter feberkontroll och ett 100-tal i olika köer. Blir helt sist och många före fick lämna kön och när det äntligen blev min tur ville de ha något jag tror de kallade residentials. Hade ju blå kortet, pass och kobidbevis. Fattade inte först vad som fattades men kom på att de ville ha kvittot från incheckningen på vårdcentralen. Det låg i bilen en halv km bort men ville egentligen inte visa det eftersom det står 20/1 på det. Springer dit, bråttom är ju sista man, och tar bilen tillbaka, och rusar in med det lilla efterfrågade lilla kvittot. Och vips får jag det efterlängtade sticket, jag tror att hon bommade eftersom jag inget kände men hon visade att sprutan var tom. Hoppas det kom på insidan och att hon inte missade min klena kropp!

24/12 Julafton med känning från spruta som tydligen träffade där den skulle. Inget allvarligt men lite öm på sprutstället, för övrigt allt bra. Försöker göra en julskinka på något som jag trodde var gris men som visar sig vara nöt. Lika inbunden så jag försöker koka och griljera på vanligt sätt. Skitsvårt att krossa Rågrut till ströbröd men ett bra försök. Annars hade jag både ägg, socker och senap så den delen blev nog bra. Får se när det skall provsmakas i morgon. Tordes inte idag eftersom vi är ett gäng här som skall gå ut och äta på en tailändask restaurang i kväll.

25/12 Frossa på fm. säkert efter sprutan men det går över efter en tupplur. Provsmaka "skinkan" som är en nötstek med fyllning. Smakade inte som tänkt men den är hyfsat god ändå. Vädret har varit svalt men halvklart.

26/12  Ytterligare en dag i vila. Vädret har varit hyfsat med mest molnigt men 16-17+ och några enstaka regnstänk. Sedvanlig samling av svenskar på em med medhavda vinflaskor och glas. Mycket "ljug" och skämt.

27/12 Hoppsan! Kaonväder med sol och vindstilla! Så pass att det blev solstol i liggläge under långa perioder. Och däremellan lite vila i skuggan inomhus. Visst har jag ett hårt liv. På kvällen bjöd grannen på en hemgjord korvgryta så jag slapp laga mat också. Svårt att få det så mycket bättre....Ringer och gratulerar ett barnbarnsbarn som fyller år. 

28/12 Otroligt fint väder igen, tom nätterna är varma med 12-14 +. Blir inte mycket gjort som vanligt men finns ju några måsten som att tömma toatank vilket jag tycker illa om. Fy vad äckligt. Sedan är det matlagning som inte är kul. Att laga till en person är inget kul så det blir mycket fusk. Enklast vore att äta ute men jag avstår pga Coronarisken. Sen jag kom hit den 6:e har jag varit ute och ätit 2 ggr.

29/12 Oj, vilken dag! Varmt som sjutton, vindstilla och inte ett moln så långt man kan se. Det dröjde till kl 18 innan jag drog på mig en skjorta. I kväll har jag ätit suschi som hade bästföre datum den 23:e. Eftersom det inte luktade illa och såg ok ut provade jag att äta. Vi får se hur natten blir....

30/12 Ny fantastisk dag med sol och vindstilla. Tar en lång cykeltur utmed havet, det finns faktiskt några som badar och många solbadare. När man cyklar i solen är det jätteskönt men det räcker att komma i skugga så blir det kallt. Det blir en lugn eftermiddag med grannar och någon G-T.

31/12 Vaknar i tät dimma. Inte så jag tänkt utan dimman skall ju komma framåt kvällen. Det klarnar upp frampå dagen och blir varmt och skönt. Inte mycket blir gjort idag heller, cyklar 300 m och slänger en soppåse. FÅR ÖNSKA ALLA SOM LÄSER ETT GOTT NYTT ÅR!

Antal kommentarer: 1

2021-12-23 15:52:00 - Tomas, Wernström

God jul sitter ute men på kvällen i I norra Thiland behöves en tröja men dagarna är det i skugga 28 och mer . Allt lugnt långt här⁵när det gäller coronan skriver detta me⅗d några öl så det blir som det blir .
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)