Dagbok 2015

Vintermånad?

[counter]

2015-11-01

1/11 Idag har båten kommit på rätt plats för övervintring. Jag har köpt en strömbildare som skall hålla isen borta. Det gör att jag kan segla tills isen lägger sig på sjön vilket statistiskt sett bara händer vart 7:e år. Har också testat att slipa däcket med en vinkelslip och lammelskiva. Var orolig för att det skulle bli hack i däcket men det fungerar perfekt. Det känns i maskinen när nåten är nerslipad så det är enkelt att slipa lagom mycket. Det enda som är lite lurigt är att teaken blir bränd om man är oförsiktig. Det blir oerhört mycket slipdamm men det är ju bara att spola bort och sedan ser däcket nytt ut. Det kommer att ta några timmar innan det är färdigt...   

2/11 Vill gärna veta vem som gör det 80.000-e besöket. Det är nära nu!

4/11 Någon gång i morse runt 6-tiden var besökare nr 80,000 inne. Är det någon som vet vem?

8/11 Igår visade jag årets bildspel för de närmaste bekanta. Ingen somnade och ingen protesterade jättemycket. Det innebär att ni alla som beställt ett framträdande får stå ut med den här versionen. Jag hoppas som vanligt på engagemang med frågor, annars räcker det ju med en stillbild..Under dagen har jag som vanligt jobbat med teakdäcket med slipning och nåtning vilket inte delar av min kropp gillar. Det är så kallt så nåten torkar väldigt sakta. det tar flera dagar vilket gör att kroppen får vila lite mellan gångerna. Har fortfarande plats för 4-5 bildvisningar under vintern om intresse finns...  

14/11 Idag blev det över 60 mil i bilen. Först till Falköping för att köpa en kanon. Den skall vara med ombord för att skjuta salut när det passar. Är det någon som bråkar kan jag ju ladda med en kula också! Sedan fortsatte jag till Malmö eftersom jag skall visa bildspelet i Lomma i morgon. 

17/11 Idag har jag försökt jobba med teakdäcket men det jag nåtade för över en vecka sedan har inte torkat ordentligt, det är för kallt. Det är väl bara att inse att det är inomhusväder just nu så på torsdag den 19/11 skall jag visa bilder hos Sommens segelsällskap. Hoppas de har värmen på!   

20/11 I går var jag i Tranås och visade bilder. Jättekul att träffa så många bekanta, det är 19 år sedan jag seglade på Sommen. Jag kände igen nästan alla och ingen hade blivit äldre precis som jag. På vägen hem kom första snön så idag är det vitt ute. Blir skönt med en bastu i eftermiddag.

25/11 Skitväder! Är det inte frost så regnar det! Har massor att fixa med däck och annat men inget blir gjort. Båten skall lyftas för att byta roderlager och tätningar vilket skall göras hängande i kranen eftersom jag inte vill masta av. Det förutsätter att alla som skall upp måste klaras av först. Tyvärr finns några eftersläntare som förstör för mig men förhoppningsvis blir det lyft nästa vecka. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden