Det skulle ju vara vår nu!

[counter]

2018-04-01

1/4 "April, april jag kan lura dig vart jag vill" sjöng man förr när man lurat någon. Nu går det lite lugnare till. Har varit hos kompisar med husbilen men har nu tagit oss hem för att åka vidare till Jönköping och bilmässa dit Margitha inte vill följa med. 

3/4 Bilmässan var häftig med gissningsvis ca 1000 fordon utställda. Allt från mopeder till stor lastbil. Nästan allt är ombyggt, ofta på ett sätt som inte tilltalar mig. Jätteanläggningar för musik, sänkta fjädringar så de ligger på marken och jättehjul med väldigt lite gummi på. I det närmaste okörbara alltså. Det fanns också några få rallybilar och de är ju användbara. Man kan konstatera att ungdomar nu för tiden har väldigt gott om pengar, i många byggen är det säkert nerlagt någon miljon. Vi har fortfarande kalla nätter och bara enstaka +-grader på dagarna så båtjobb är inte aktuellt.   

6/4 Vaknar i snöstorm trots utlovat bättre väder. Packar husbilen och kör ut till båten och lyckas krångla till mig el. Det är ont om fungerande uttag trots att vi påpekade det förra året. Knappt hälften fungerar så på kvällen blir det lite diskussion om vem som skall vara utan. 

7/4    Hoppsan! I morse kom det väldigt många som ville ha ström. I stolpen närmast mig finns 4 uttag varav 2 fungerar. Det gör dom bara så länge var och en tar max 2 kw. När man sedan grenar ut till vänner och bekanta och alla man känner så blir alla utan. Då skall ju givetvis jag kunna svara på varför säkringen löser ut eftersom det är jag som har min kabel i uttaget .... Ibland blir man liiite trött på grannar! 

8/4 Slipat klart så nu är det spackling som gäller. Till det behövs mera värme. Fortsätter med bytet av loggivaren. Den är ju fort bytt, men det är 14,2 m kabel som den är kopplad till. Bara att komma på hur den är dragen tar sin tid, helst skulle man vara 2 så att någon kan se var det rör sig när man rycker i den gamla kabeln. Får dit den och allt fungerar perfekt, Har tyvärr inget spackel med mig, hade varit bra när det är 19+ så det är bara att åka hem.

10/4 Tillbaka med husbil och spackel. Det är fortfarande förkallt så det normala förhållandet att gecoaten härdar är inte aktuell, nu stelnar spacklet för att det är för kalll! I kväll räkor med tillbehör!

11/4 Härdningen fungerar dåligt. Efter ett par försök att slipa med igensatt papper som följd är det bara att ge upp och åka hem. Spacklet skall härda på 24 tim. vid 5+ men i natt var det nästan 0. 

13/4 Margitha helgledig så husbilen packas. Frågan är vad vi skall hitta på. Det blir fågelskådning! Tror ingen kunde gissa det, men vi drar till Hornborgasjön och här är vi inte ensamma, massor med husbilar står här. I morgon får vi se om vi är för sent ute, men idag lär det ha varit ca 11,000 här. Det blåser så hela bilen skakar men efter 1 kilo räkor och en dunk vitt somnar vi säkert lugnt trots det enorma nattlivet här.

14/4 Lite lurade blev vi av att vi åkte till ett ställe som heter Trandansen. Det är en plats för fågelskådare som är jättefin men trandansen är på andra sidan sjön i den sydvästra delen. Vi kör dit och får se 9800 tranor och nästan lika många människor som tittar. Häftigt skådespel där tranorna matas med korn av naturvårdsverket. När tranorna lämnar på kvällen för att övernatta i sjön kör man ut kornet med traktor och nästa dag är tranorna tillbaka. PÅ em. drar vi vidare mot Mariestad och deras fina ställplats i hamnen där vi sitter ute och njuter av solen.

15/4 Drar sakta hemåt med uppehåll för middag i Motala.

17/4 Först till Linköping för arbetsprov och kontroll av hjärtat. Det utfaller bra men tyvärr lite för dålig kondition. Blir ingen träning när ryggen säger ifrån. Sedan till Vadstena för att fixa med SSV:s jollar. Därefter till Stegeborg för att fixa med båten. Nu hade spacklet härdat så det gick smidigt att slipa. 

18/4 Spacklar och slipar, hoppas hinna lägga på lite färg idag. Fungerar inte, spacklet härdar for sakta. Nästan hela dagen består av väntan! 

19/4 Äntligen lite värme så att härdningen fungerar! Trots det går det sakta och det blir lång väntan mellan färglagren. I kväll när vinden avtagit har jag kunnat lacka en liten skada på utsidan av skrovet. När man sprayar vill man ju inte ha färgryk över hela båten. Nya ägaren har varit här och tagit bort vintertäckningen. Och lackeringen blev kanon! Efter 12 lager av coppercoat tar jag kväll och åker. Margtiha sätter på bastun och efter en snabb sådan drar vi vidare till Vadstena för en god middag. Det blev årets besvikelse! Sämsta middag vi fått på ca 20 år! Och dessutom dyrt! Osteria i Vadstena, ligger på torget...

 21/4 Idag har jag sprungit ivägen när barnbarnet vårrustat Maxin. Han tar över den och skall flytta den till Torshälla. Det innebär att jag har en båtplats men ingen båt.... Undrar hur länge? 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)