En till höstmånad...  [counter]

2018-11-01

1/11 Månaden börjar med fint väder. Bra för båten skall förhoppningsvis upp på lördag. Det blir 3:dje försöket. Har skaffat en massa material till nya stöttor med justerbara dragstänger och höj och sänkbara stödfötter. Dyrt men nödvändigt. En smideskunnig kommer att hjälpa mig på lördag morgon och förhoppningsvis blir vi färdiga medan lyftfolket håller på.

5/11 Äntligen! Nu står båten på land, på 3-dje försöket... Det ser högt och vingligt ut men jag har stöttat med 4 extra stöd mellan marken och skrovet. När man går på båten känns det väldigt stabilt och bra. Nu återstår konservering och torrbollar innan presseningen skall på. I lördags eftermiddag tog vi husbilen och jag var så dum att jag frågade Margitha vart hon ville åka. Svaret var Ullared och för att slippa hål i huvudet p.g.a. tjat gav jag med mig. Det blev ingen storhandel eftersom jag av princip inte går in i en affär om jag inte vet vad jag skall ha. Jag gick till en sportaffär istället där jag hittade ett par stövlar som skall hålla fötterna varma till 30-. Dom blir bra i rallyskogen. Margithas handlande inskränkte sig till en liten påse så det blev ingen överlast. Hemma igen måndag förmiddag i dimma.

7/11 Husbilens batteri fungerar inte som det skall. Vid fulladdat på kvällen har vi bara 11,7-11,8 V kvar på morgonen. Bråkar just nu med Kabe. Urladdningen med allt avstängt är 0,4 A, låter inte så mycket men på de bilar vi säljer är bara 1/8 dvs 0,05 A godkänt. Har också rivit ur isoleringen i motorrummet på båten som bara bestod av 10 mm. svampgummi. Skall montera 30 mm skum med aluminiumsida men problemet är att det är trångt. De skall monteras med kontaktlim och att försöka trycka skivorna på plats utan att de hugger innan de hamnat rätt blir nog nästan omöjligt, det är trångt! Har också fäst markstöttorna mot båten med flera spännband så att de inte kan ramla bort.

8/11 Har idag mottaget besked från Göta Kanal att de inte tar på sig något ansvar för inträffade skador om de inte uppenbarligen gjort något fel. Går man på grund i kanalen som uppges ha 2,7 m. djup och det bara är 2,0 när något ramlat i får man skylla sig själv. MAN GÅR KANALEN PÅ EGEN RISK!!!!! Mycket bättre att åka lastbil alltså!! Dessutom betydligt billigare!

13/11 I lördags tog jag husbilen till Valdemarsvik. Där var eluttagen påkopplade så jag fick både värme och laddning. Jag har annars problem med urladdning av batteriet. I söndags fortsatte jag till Västervik där jag skulle hämta ett segel på måndagen. Därifrån till Norrköping där jag lämnar husbilen på verkstad för elproblemen. Vi får se vad de kommer fram till.

14/11 Hämtat husbilen från verkstaden som inte gjort några framsteg. Jag måste säga att företaget sköter det bra, problemet är Kabes som påstår att det är normalt. Jag har nu skickat ett mail till fabriken där jag överväger att häva köpet så nu fär vi se vad som händer. 

15/11 Inget svar från Kabe. Vaccination mot influensa innan vi tömmer båten på det sista för vintern men det finns en hel del som skall fixas innan våren.

16/11 Fortfarande inget svar från Kabe vilket var väntat. Har pratat med Madcus på Blå kusten som jag köpte bilen av och han tänker inte ge sig utan bråkar med Kabe. Det är ju enligt lag hans ansvar och det lever han upp till. Vi skall använda bilen i helgen och jag skall fortsätta leta fel.

17/11 Vi tar bilen till Jönköping där Margitha väljer köptemplet A6 medan jag åker till Huskvarna för att gå på fabriksmuseet. Rekoimmenderas starkt, men se till att ha gott om tid! Finns hur mycket som helst att titta på och jag tror nog att det passar alla. Hittar sedan en liten ställplats innan det blir krogbesök.

18/11 Vi åker och tittar på byn Bunn där det finns en jättefin ställplats och restaurang men vi tyckte det var för tidigt på dagen så vi fortsatte till Gränna. Väl där konstaterade vi att all verksamhet i form av krogar är nerlagt för vintern. Vi drar vidare till Tranås där det är gott om restauranger. Blir lika förvånad där, inget öppet på en söndag förutom ett gatukök! Vi nöjer oss med det och kryper ner i kojen efter lite TV.tittande. Under natten larmar det flera ggr. pga. lite ström kvar. Det klarar sig till morgonen. Bara att fortsätta leta efter tjuven... 

24/11 Hoppsan, bara 1 mån kvar till julafton! Veckan har ägnats åt en del jobb och att tillverka ett järn som hindrar den nya generatorremmen att komma ur spår. Har också ägnat en del tid åt husbilens elsystem. Återförsäljaren försöker verkligen att hjälpa till och jag tror att vi även fått KABE att förstå problemet. Det tar bra om man vet sina rättigheter, jag har hotat med att lämna tillbaka bilen efter nästa verkstadsbesök. I dag blir det en kort tur eftersom Margitha jobbar fm idag och em i morgon. 

25/11 Det blev en kort tur, bara till Motala där vi hittade en för oss ny krog med jättebra mat och betjäning. Strömmen räckte nästan hela natten trots att vi hade TV-n på ett par timmar. Eftersom Margitha skall jobba for jag vidare, Hästholmen blev målet. Mycket verksamhet med folk som fiskar, tror att mer än 10 st båtar kommit in i kväll. Annars tyst och lugnt. Här finns det eluttag och vi är bara 2 husbilar här. 

27/11 Förflyttar mig mellan elstolpar i närområdet. Det tar lång tid att få varmt i bodelen med bara el-värme. Det verkar som om utvattnet från pannan bara är ca 40+ men det ger ju en jämn och bra värme. Ska man värma upp fort får man använda gas. Jag kan värma från bilmotorn under körning men då måste man gasa ganska hårt eftersom de nya motorerna är så energisnåla så de lämnar inte mycket värme. Kör jag med all värme på kallnar motorn.... 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)