Vinter, hur länge?

2018-03-01

1/3 Har avstått skidåkning ett par dagar. Dels värker i rumpan men mest för att det är för kallt. 10-14 - och med den hastighet jag åker med gör fartvinden att det upplevs som åtminstone 60-....

6/3 Hjälp! Idag har det kommit 10 cm snö till! Nu räcker det för den här vintern, det är många år sedan det var lika mycket. Och mitt i snökaoset skall vi på ny båtmässa i morgon. Stockholm den här gången. Det verkar som de fått dit lite segelbåtar igen vilket inte hänt sedan 2014. Skall bli intressant, rapport kommer!

8/3 Jo, nog hade de fått 5-6 båtar men 39 fot och uppåt. Kul att det i alla fall finns några som försöker. H-R fanns där liksom Najad som köpt Arcona. Dessutom X 4.3. Idag har jag varit och tittat på en gammal hobbybil i snöovädret. Vi får se vad det blir av det. Beslut i morgon.

9/3 Det blev inköp av hobbybil. Nu gäller det att se till så man får tid att åka när vädret blir bra. Föremålet är en 2 CV Charlston i ovanligt fint skick. Det är en riktig racer på 28,5 hk. Det är halva effekten mot vad båten har men den väger bara 680 kg mot 10,000. Den går också 10 ggr. så fort och när man svänger lutar den lika mycket så vi får se om jag blir sjösjuk.

15/3 Idag har kroppen fått lite pisk i det fantastiska vädret med skidåkning. När jag kom hem fanns en faktura från Vituddens marina på 4800:-. Jag ringde och undrade varför och fick svaret att platsen inte var uppsagd på rätt sätt. Jag sa i höstas upp platsen muntligen till ägarens son eftersom ingen annan personal fanns på plats samtidigt som jag lämnade taggen till toa och dusch. Han tog emot dem och sa att det var ok. Det måste enligt ägaren ske på originalkontraktet och jag skall ha ett kvitto på att det är lämnat! Har under 37 år haft ett antal båtplatser både i Sverige och utomlands. Lyckas man inte hyra ut platserna på normal väg kan man ju göra så här, men det är kortsiktigt. VARNING FÖR VITUDDENS MARINA. Läs noga igenom allt innan undrskrift. De tar också betalt för gammalt skrot som nytt när tillfälle ges med hänvisning till att det är dyrt att hämta nytt på stan! Jag har aldrig tagit betalt för att skaffa fram det vi inte har i lager eftersom det bör ingå i det påslag som redan finns. Det kallar jag för OCKRARE! Dessutom är det så att betalar man för en 4 metersplats får man en på ca 3,7 m eftersom de räknar cc-mått på bommarna. Av förklarliga skäl har de inga bommar som går att gå på, då skulle ju platserna blivit ännu smalare!!  

18/3 I fredags tog vi ut husbilen i det fantastiska vädret. Vi hamnade på den fina ställplatsen i Mariestad. Vi såg några som åkte längfärdsskridskor i lördags morse. Vi drog vidare till Lidköping där 2 husbilshandlare fick besök. Det är kul att se på olika lösningar men omöjligt att hitta exakt det som vi vill ha. Efter att ha haft 2 bilar vet vi precis hur det skall vara, tror vi. På kvällen firade vi att jag på bara en dag blivit ett år äldre. Det är ju sånt man egentligen vill glömma men firandet är ju inte så dumt. På hemvägen såg jag plötsligt att bränslemängden ökade i tanken! Kom på att jag gjort om tanklocket eftersom det har läckt när man svänger så nu blev det så tätt att ingen luft kom in och tanken sögs ihop. Konstigt att det händer efter 30 mil och inte meddetsamma. Lätt fixat. 

21/3 Ny kort skidtur i 5 +-grader. Mjukt i spåren så nu är det väl risk att det snart är slut för säsongen. Husbilen är på lackkonservering så den blir lite lättare att tvätta. Skall försöka hämta hem gammelbilen i morgon så jag har något att pilla på. 

24/3 Både gammelbilen och husbilen hemma. Den sistnämnde kommer nog att ställa till problem, får troligen djurskyddsföreningen på mig, den blev jättehal. Jag kommer att hävda att vi gjort den så för att de ska ha lite kul! Gammelbilen ställde till problem redan vid avhämtningen med en lysande röd varningslampa som vi inte visste vad den betydde. Jag har hittat felet som som var väldigt lätt åtgärdat, tog ca 3 sek utan verktyg när man väl hittat problemet. Halva Sveriges Cittraklubb har varit involverade.... Tyvärr visade det sig att den har inkontinensbesvär när man tankar fullt så det måste fixas. Dessutom går den lite ojämnt vid jämn hastighet så den behöver nog lite omsorg. Väntar på att våren skall komma på allvar eftersom jag har lite leveransjobb på gamla båten. Är sugen på att hitta något nytt. Det finns några till salu ute i Europa men jag vill avsluta den gamla affären först. Dessutom är Euron hemskt dyr just nu. Svenska kronan är inte mycket värd trots att vår regering gång på gång påstår att Sverige går bra. Vad skall man tro? 

26/3 Har fått tillbaka mina pengar från Vituddens marina eftersom de nu hittat en lapp med min uppsägning på. Bedrövligt att man skall behöva bli beskylld för att ljuga av en ägare som har dålig koll. Han har givetvis inte hört av sig utan det fick personalen göra. Jag har ett öknamn på sådana som inte lämpar sig för tryck....  Det slutar på stövel...

29/3 Nu får gärna kylan ge sig! Börjar få lite panik med att fixa det jag lovat på gamla båten, men det är omöjligt i nuvarande temperatur. Skall helst ha minst 15+ om det skall härda på rimlig tid. Slipa går ju när det är kallt även om man fryser om fingrarna. Helgen skall firas i "glada vänners lag" och tanken är att avsluta med ett besök på Elmia på måndag. I morgon skall jag dock åka till båten för att kolla vilken färg skrovet har, jag vet att när de lackade skadan senast bröt man färgen för hand, därmed finns inget färgnummer. Måste passa på att önska alla som läser en GLAD PÅSK!

 

Antal kommentarer: 1

2018-04-01 13:42:40

Hej Bo och Vivi!
Tyvärr försvann ert inlägg i hanteringen. Det var fingret mitt i handen som orsakade det... Hoppas allt är bra med er! Skaffa ett isborr så kan ni nog få ner potatisen! Slottet ser ju häftigt ut, bara att åka dit, de har ju ställplats för husbilen också.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)