Blogg

Vårmånad! Vi får se!

[Counter]

2024-04-01

1/4 Först ett besök på Elmia. Man undrar ju var pengarna kommer ifrån. Det rör sig om många miljoner! En del byggen är ju fantastiska. Därefter åker jag till Bunn och här är det lugnt och skönt. Vi är bara 3 bilar här.

2/4 Vaknar i häftigt snöoväder som håller på hela dagen. Så var det med den våren!

3/4 ca 3 dm snö! Bara seglarskor i snön. Måste ju ut och hämta elkabel inför avfärd. Dåligt plogat så det hoppar och studsar hela vägen till Vadstena. Kör bara max 60 eftersom parabolantennen inte kom ner i rätt läge pga all snö. Framme handlar jag lite mat. Behöver stå på elplats för att inget ska frysa sönder.

4/4 Fy! Ny dag med snöoväder, inte kul.

5/4 Toatanken full och måste tömmas. Här är alla möjligheter låsta. Åker till Motala och försöker på södra strand där jag tömde förra veckan. Har glömt koden till servicehuset och ingen bil att fråga. Försöker några koder men utan framgång. Kör tillbaka och hittar en bajamaja som jag använder. Vet att man inte skall fylla dom men vad gör man? Nu kommer det en del bilar hit, det är ju fredag.

6/4 Står kvar och tar det lugnt.

7/4 Åker hem och eftersom värmen kommer idag kan husbilen stå ute utan frysrisk så jag hämtar hem personbilen från garaget.

8/4 Först ett besök på lasarettet i Motala. De vill byta höftleder men jag avböjer eftersom de inte är något stort problem just nu. Vore mycket bättre om de kunde fixa ryggen. Sedan lite annat småfix.

9/4 Börjar dagen med deklaration

den sista efter företaget så nästa år är det enkel deklaration.

10/4 Händer inte mycket.

11/4 Först ett låååångt besök på hvc. Mycket konstiga frågor på dålig svenska och många gamla felaktigheter utredda. Många prov lämnade. Åker sedan till Linköping och fyller gas innan jag sedan fortsätter till Stegeborg.

12/4 Lugn dag, jättemånga som sjösätter. Krogbesök på kvällen.

13/4 Tar det lugnt och gör inget. Nytt krogbesök på kvällen.

14/4 Står kvar när alla andra åker, igår var det fullt här men nu är jag helt ensam! Blåser som hvte känns som bilen skall ramla omkull.

15/4 Tar det lugnt på fm men åker vidare vid lunch. Passar på och äter i Söderköping innan jag kör vidare till Katrineholm. Där finns 2 ställplatser mitt i stan som dessutom är gratis.

16/4 Fortsätter till Strängnäs där jag skall försöka hjälpa barnbarnet med båten. Det är en del utrustning som skall monteras.

17/4 Vi försöker jobba i kylan, kallt och blåsigt som f-n.

18/4 Ännu kallare men mindre blåst. Fy!

19/4 Lika kallt och jäkligt idag men vi kör värmaren nere i båten. Blir inte varmt när luckorna är öppna.

20/4 Värmaren har gått under natten så nu går det att sätta sig utan att frysa rumpan av sig.

21/4 Kallt som h-vte. Crille åker ensam ut och kopplar ihop det sista på autopiloten. Det tar några timmar innan han kommer tiillbaka i snöyra. Efter upptining går vi och äter. Vattenpumpen har slutat fungera, vi har kollat säkringar men ingen funktion. Måste hitta reparatör i morgon.

22/4 Letar efter reparatör som kan byta pumpen. Ingen har tid så jag åker och köper en pump. Fortsätter sedan till Vadstena där jag tar kväll.

23/4 Åker till firman för att få hjälp med pumpbytet vilket de fixar på em. Jag passar på att åka till hvc och lämnar några prover. När allt är klart åker jag tillbaka till Vadstena.

25/4 Rullar sakta till Borensberg och ställplatsen där. Lite regn på vägen men det klarnar upp på em.

26/4 Upp tidigt för att titta på utdockningen i Motala. Den skulle påbörjas kl 8 men de började inte förrän 1 tim senare. Sedan åkte jag till Vadstena men där var ställplatsen full så efter lite matinköp blev det tillbaka till Borensberg.

27/4 Det blir en lugn dag med sol på em. Det blir nästan fullbelagt på ställplatsen och jag ser att det är många yngre i bilarna.

28/4 Nästan alla husbilar försvann på 1 tim på fm. Jag hade bokat ny plats så jag behövde bara flytta några platser. I kväll är vi bara 5 bilar här.

29/4 Tar det lugnt och står kvar. I kväll är vi ett 10tal bilar här. I morgon är det fullbokat.

30/4 Hade tänkt stanna och vara på Sviestad i morgon men vädret gjorde att jag kollade om det fanns plats i Stegeborg och jag hittade 1 så tog jag den även om det inte är en favoritplats. Blir här ett par dagar och hoppas kunna äta mig mätt.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)