Blogg

 Vinter?

[Counter]

2024-02-01

1/2 Första dagen i månaden och fortfarande gråväder men tendens till lite ljusare. Det har varit så här 1 vecka nu så nu vill vi ha sol och värme. Idag är vi några stycken som skall åka till kommunhuset för lunch.

3/2 Kanonväder igen! Nästan klarblå himmel. Ringer och gratulerar sonen som blir ett år äldre. Har en del småfix som skall göras men inget betungande.

6/2 Händer inte så mycket men idag har vädret blivit lite bättre igen. Förmiddagarna är ofta .molniga och ganska svala. På em skingras molnen och det blir riktigt varmt. Då samlas vi på något lämpligt ställe med vinflaskor och glas och sitter där till solen går ner och det blir svalare.

7/2 Städdag så nu är tvättmaskin och torktumlare laddade. Varmt som h-e ute så det får bli skuggan och kall zerocola.

9/2 Fy, inatt har det regnat och nu grått och blåsigt. Ställt på bilen eftersom jag skall hämta gas och handla. Färdigt, tillbaka på plats med alla förråd fyllda. Tyvärr regnat stora delar av dagen men det behövs verkligen, det är torrt och brist på vatten i hela södra Spanien.

12/2 Hoppsan! I dag kom värmen tillbaka. Och det var med besked. 15+ igår och 35 idag blev nästan för mycket.

13/2 Blir lika varmt idag igen. Just nu ingen vind så jag kan ha markisen ute som skyddar lite.

14/2 Alla hjärtans dag med lite moln. Skönt att slippa solen en stund, de 2 sista dagarna har tillbringats i skuggan.

15/2 Ny dag med soldis på fm. Skönt när det är måttligt varmt. Bara 28 i solen nu.

17/2 Jag berättade igår om min förkärlek för muslor. Det slutade i att vi bestämde o ss för en gemesamm middag. Vi beställde hem 3 tråg musslor, 1 liter grädde och  ett antal flaskor vin. Det blev en lång lunch på 5 timmar och ett antal vinflaskor. Kul!

21/2 Idag måste jag hämta gas och handla mat. Det blir sista påfyllningen innan jag styr hemåt. Skall vara på lasarettet den 11/3. Gasen räcker i 12 dagar så jag fyller på hemvägen.

 24/2 Det är många som fyller år här så det är ofta fest. Lite för ofta för att det ska vara bra för hälsan.

25/2 I går blev jag jättesjuk. Skakade så jag kunde inte öppna ett juicepaket eller äta. Fick hålla mig i när jag gick för att inte ramla. På kvällen blev det sakta bättre och idag är det ok. Undrar vad det var som var fel. Eftersom det är fritt från sol idag får det bli städdag, golvet blev som nytt efter dammsugning. Nu är tvätt kvar innan hemfärd.

28/2 Småfixar lite inför hemfärden. I em skall vi gå ut och äta, 1 bil åker hemåt i morgon. Jag har tänkt tvätta och handla i morgon och åka fredag morgon.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)