Blogg

Har haft en underbar vinter, ungefär som svensk sommar.

[Counter]

 

2024-03-01

1/3 Nu är det mars så nu kör jag hemåt. Åker när grinden öppnar kl 9.

Hade tänkt åka till zaragosa idag men gpsen har lurat in mig på smala och dåliga vägar flera ggr. så jag ger mig med knappt 20 mil kvar och stannar på en väg som går parallelt med huvudvägen. Gillar inte att köra i mörker längre.

2/9 Kommer iväg straxt efter 7. När det ljusnat sitter jag och tittar på blommorna på äppel- och olivträden som blommar för fullt. Efter ett par timmar börjar det regna och på Pyreneerna övergick det i snö. Efter tunneln hade det nog kommit ca 3 dec blötsnö men vägen var ren och blöt. Lite spännande när temperaturen kröp ner till 2+. Det har fortsatt så hela dagen. Står i Villeneuve de marsan över natten.

3/3 Söndag så jag tar det lugnt. Kommer iväg efter 9, idag har vädret och vägarna varit bra så det har rullat på. Är ca 25 mil söder Paris på en mack med tradarparkering.

4/3 Vägarna har varierat från en del motorväg till riktigt smala kostigar som ledde till ställplatsen. Ytterliggare en gratisplats i bra skick. Står helt ensam och det är riktigt mörkt.

5/6 Åker på ibland trånga skitvägar som färddatorn lurar in mig på. Kommer till Greven, en bra ställplats jag besökt tidigare. Går och äter en lammstek och får en stor öl. Lite häftigt att sitta vid kanalkanten och titta på pråmarna som sakta glider förbi.

6/6 Idag blev det 78 mil till Grenå. Beställer färga till i morgon. Går ut för att hämta en läsk när dörren går igen, bilen låst med nyckeln inne! Även telefonen är där! Går in på färgeterminalen och de ringer efter en del krångel en bärgare som skall komma på 1 tim. Sedan vidtar ett 1 tim långt inbrottsförsök. Vi lyckas till sist efter att ha provat på 5-6 olika sätt. Får sedan skjuts till banken för att hämta pengar. Det blev dyraste GT:n någonsin!

7/3 Får vänta många timmar på färjan som går kl 14. Lång och trist resa som vanligt. Framme i Halmstad i mörker men hittar ställplatsen och kopplar in el eftersom inte gasolen vill starta efter avstängning på färjan.

8/3 Kör hemåt, fyller gas i jönköping och sedan fungerar den igen. I kväll skall jag gå ut och äta tillsammans med dottern och hennes kompisar. Det blir spansk afton på hotellet.

9/3 Ringer och gratulerar Margitha på 70-årsdagen. Tvättar och fixar lite. Trist väder med lite nysnö.

10/3 Skit, mera nysnö. Blir kvar inne.

11/3  Först ett besök på HVC för att lämna lite prover. Sedan lunch med det gamla gänget. Det var ju ett tag sen. Tvättar idag igen.

12/3 Åker och får en kökslucka fixad som gått i baklås. Samtidigt fixar dom till min ingångstrappa som bråkat ett tag. Hämtar medicin och hämtar paket. Det blev mycket på en dag för en gamling.

13/3 Tvättar lite idag igen. Behöver köra ut husbilen till garaget och byta till personbilen.

16/3 Varit ute vid garaget där husbilen står och städat lite. Det är mycket som behöver lite översyn.

22/3 Har tillbringat ett par dagar på ställplatsen i Vadstena men är hemma nu.

25/3 Idag blev det lite husbilsjobb med tvätt av klädsel.

26/3 Fortsatte idag med utvändig tvätt. Det klarar inte min kropp så jag tar hjälp av en yngre förmåga.

 27/3 Tar mig till Motala och får en plats på södra strand. Funkar bra så jag stannar ytterliggare 1 dag.

30/3 Kör söder ut och hamnar efter ett uppehåll i Gränna i Huskvarna. Och får sista platsen. Det är många som kommer efter och får åka vidare och leta.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)